Veel voorkomende problemen met Volvo V60

Volvo V60 Problemen

De Volvo V60 is een compacte executive premium stationwagon gebaseerd op de Volvo S60 sedan. Hij werd voor het eerst geïntroduceerd in 2010, en kreeg een flinke opfrisbeurt in 2014. De tweede generatie van de V60 werd in 2018 geïntroduceerd en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds verkocht.

De V60 wil de verfijning en luxe van de S60 sedan bieden en tegelijkertijd de algemene praktische bruikbaarheid vergroten. Als zodanig concurreert de V60 tegen het graag van de Audi A4 Avant, de BMW 3-serie Touring, en de Mercedes Benz C-Klasse estate.

De V60 heeft een goede reputatie als het op betrouwbaarheid aankomt, maar hij is niet perfect. De meest voorkomende problemen met de V60 hebben te maken met de elektronica in de auto, problemen met het brandstofsysteem, problemen met de airconditioning, problemen met het remsysteem en problemen met de motor.

De meeste van deze problemen kunnen relatief eenvoudig worden opgelost, wat betekent dat uw V60 binnen de kortste keren weer op de weg te vinden is. Hoe dan ook, alle auto’s hebben onderhoud nodig, vooral luxe auto’s. Veel Volvo-specialisten vinden dat de V60 een heel degelijk gebouwde auto is, wat betekent dat hij een paar honderdduizend kilometer meegaat zonder grote onderhoudsbeurten nodig te hebben.

Volvo V60 – problemen met de elektronica in de auto

De Volvo V60 is een relatief moderne auto, maar zelfs de nieuwste V60-modellen hebben soms problemen met de elektronica in de auto, zoals de luidsprekers, de GPS, de audiospelers en de communicatiesystemen. Het infotainmentscherm bevriest van tijd tot tijd, waardoor het volledig onbruikbaar wordt.

  Veelvoorkomende problemen met Volvo S90

Veel eigenaars meldden ook problemen met de achteruitrijcamera en de parkeersensoren. De meeste van deze problemen worden meestal geassocieerd met softwareproblemen en kunnen worden opgelost door de auto gewoon naar een Volvo-dealer te brengen. Zelden zijn ook hier vervangende onderdelen nodig, maar als ze nodig zijn, kosten ze meestal niet zo veel geld.

Volvo V60 – Problemen met het brandstofsysteem

De Volvo V60 maakte deel uit van een terugroepactie als gevolg van een defecte lagedruk brandstof 15A zekering die de neiging heeft om te blazen en maakt de motor afslaan of niet in staat om te starten. Deze zekering is er om de stroom te regelen die nodig is om de brandstofpomp te laten werken. Wanneer deze doorbrandt, kan de brandstofpomp zijn werk niet doen, wat betekent dat de auto geen brandstof in de motor kan krijgen.

Sommige eigenaren zelfs gemeld problemen met de brandstof sensoren, brandstof injectoren, en O2-sensoren. Wanneer een van deze falen, uw auto is waarschijnlijk te kraam en is waarschijnlijk niet in staat om te starten.

Volvo V60 – problemen met de airco

Veel eigenaren hebben ook diverse problemen met het airco-systeem gemeld, meer specifiek de airco-condensor of de motorventilator. Als u merkt dat uw airco de auto niet snel genoeg kan opwarmen, is de kans groot dat uw condensor kapot is. Omgekeerd, als u niet in staat bent om de cabine snel genoeg af te koelen, is uw condensor waarschijnlijk het probleem.

Dit kan verholpen worden door de condensor van de airco volledig te vervangen. Soms kunt u dit probleem echter met een eenvoudige reparatie oplossen.

Volvo V60 – Problemen met het remsysteem

De Volvo V60 heeft soms problemen met de remmen, wat een groot veiligheidsprobleem kan zijn omdat de remmen een essentieel onderdeel zijn van een veilige rit op de weg. De meest voorkomende remproblemen zijn een falende wielsnelheidssensor die meestal het ABS-systeem uitschakelt, wat op zijn beurt problemen veroorzaakt met een groot aantal actieve veiligheidssystemen, zoals systemen ter voorkoming van botsingen.

  Veelvoorkomende problemen met Volvo C70

Als u hiermee te maken krijgt, moet u de auto zo snel mogelijk naar een monteur brengen om te voorkomen dat u veel meer geld moet betalen voor het oplossen van meer problemen die hierdoor in de toekomst kunnen worden veroorzaakt.

Volvo V60 – Motorproblemen

De ECM (Engine Control Module) is een kleine elektronische eenheid die regelt wanneer en hoe de druk in de brandstoftank wordt afgelaten. Het is bekend dat de V60 wordt geleverd met ECM-modules die soms defect raken, wat er onvermijdelijk toe leidt dat de brandstoftank de opgebouwde druk niet kan aflaten.

Dit kan ertoe leiden dat de tank samentrekt en later vervormt. Dit probleem zal er waarschijnlijk ook toe leiden dat de motor afslaat omdat de drukopbouw in de brandstoftank de neiging heeft zijn weg in de motor te vinden.

FAQ Sectie

Is de Volvo V60 een betrouwbare auto?

Volgens de meeste online betrouwbaarheidsgrafieken en onderzoeken slaagt de Volvo V60 erin een bovengemiddelde betrouwbaarheid te bieden, die min of meer in lijn ligt met de meest betrouwbare moderne Volvo-modellen. Sommige modi zoals de S90 vallen onder de categorie gemiddelde betrouwbaarheid, terwijl de V60/S60-modellen voortdurend een relatief probleemloze ervaring bieden.

De meeste problemen die de V60 teisteren zijn niet zo schadelijk, wat betekent dat u vrij lang van een V60 zou moeten kunnen genieten zonder exorbitante bedragen te hoeven uitgeven aan reparaties.

  Welke Volvo SUV is de grootste?

Hoeveel kost het onderhoud van de Volvo V60?

Volgens veel online sites kost de Volvo V60 in de eerste 10 jaar van eigenaarschap ongeveer $10-$11k aan onderhoud en reparatie. Deze bronnen geven ook aan dat de V60 een kans van 30% heeft om een grote reparatie nodig te hebben in de eerste 10 jaar van eigendom.

Deze cijfers zijn iets beter in vergelijking met veel van zijn Duitse rivalen. Al met al is de V60 niet zo duur in onderhoud en reparatie gezien de marktpositionering en de concurrentie.

Hoe lang kan de Volvo V60 meegaan?

Dat hangt af van hoe goed de auto verzorgd is. Volgens sommige bronnen zou de V60 makkelijk 20 jaar of 200.000 kilometer mee moeten kunnen gaan. Deze kunnen echter veel langer meegaan als ze goed worden onderhouden. Volvo’s in het algemeen staan bekend om hun lange levensduur, vooral die met een bovengemiddeld betrouwbaarheidsresultaat.

De Volvo S60 is min of meer gelijk aan de V60, met als enige verschil de binnen- en laadruimte. De vroegere Volvo V60 generaties zijn een beetje meer problematisch, maar ze lijken ook in staat te zijn om meer dan 200.000 mijl mee te gaan als ze goed genoeg worden onderhouden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts