Alles over 2023 Volvo V60 facelift

2023 Volvo V60

De Volvo V60 is een compacte luxe stationwagon die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2010 en later werd vervangen door de tweede generatie in 2018. Voor het modeljaar 2023 geeft Volvo de V60 een subtiele opfrisbeurt die tot doel heeft de auto wat competitiever te maken in dit vrij drukke segment dat vooral gedomineerd wordt door Duitse automakers.

De veranderingen voor de V60 van 2023 omvatten mild-hybride motoren die nu standaard zijn in het hele gamma, meer bereik voor het Recharge-model, licht bijgewerkte styling, verborgen uitlaten, een nieuw op Google gebaseerd infotainmentsysteem, een hernoeming van het uitrustingsniveau in Core-, Plus- en Ultimate-modellen, nieuwe wielontwerpen, bijgewerkte exterieurkleuren en kleine veranderingen aan de binnenkant.

Daarnaast blijft de V60 hetzelfde als het model van 2022 en dat is geen slechte zaak, want de V60 is een echt slim ogende stationcar. Alle motoren zijn gebaseerd op de vertrouwde 2.0L 4-cilinder Volvo-motor, maar zijn beschikbaar in zowel mild hybride als PHEV-vorm.

Het design is vrijwel hetzelfde als dat van de 2022 V60 met slechts kleine wijzigingen aan de bumpers, kleuren, wielen en uitlaatuiteinden zijn nu verborgen. Dus, als je alles wilt weten over de 2023 Volvo V60 facelift, lees dan zeker dit artikel!

2023 Volvo V60 facelift – De aandrijflijn

De motorreeks van de Volvo V60 begint met de 2.0L 4-cilinder B5 motor van 250 pk die nu mild-hybride technologie krijgt om hem wat zuiniger te maken en een betere gasrespons te geven dankzij een kleine 48-volt batterij die samenwerkt met de motor. De T8 Polestar Recharge PHEV krijgt een 2.0L 4-cilinder en een elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 455 pk en een 0-60 mph tijd van slechts 4,4 seconden.

  Is een oude Volvo betrouwbaar?

De instapmodellen hebben FWD en de hogere modellen AWD. Alle motoropties zijn gekoppeld aan de vertrouwde achttrapsautomaat die soepel en naadloos schakelt en perfect past bij het karakter van de V60. U kunt 22/31 MPG verwachten met het model met 250 pk, terwijl de Recharge PHEV 74 MPGe kan halen met maximaal 41 mijl puur elektrische aandrijving.

De V60 aandrijflijnopties zijn beperkt, maar allemaal lekker krachtig, meer dan sommige van hun Duitse concurrenten.

2023 Volvo V60 facelift – Ontwerp en rijden

Zoals in het begin vermeld, krijgt de V60 voor het modeljaar 2023 een paar nieuwe upgrades over het hele modellengamma, en de meest opvallende upgrades aan de buitenkant zijn nieuwe kleuren, nieuwe wielontwerpen, iets andere bumpers en verborgen uitlaatuiteinden. Het interieur ziet er nog altijd even slim uit, maar je krijgt nu ook een door Google ondersteund infotainmentsysteem dat veel beter is dan voorheen.

De rijervaring is klassiek Volvo, de auto probeert niet overdreven sportief te zijn, maar is meegaand, koel en echt comfortabel. De geluidsisolatie is echt goed en de auto is gemakkelijk te besturen. Hij voelt zich het best op de snelweg, maar hij is niet te groot om niet in de stad te rijden.

2023 Volvo V60 facelift – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De 2023 Volvo V60 is nog niet uit, wat betekent dat we niet echt kunnen peilen hoe betrouwbaar hij eigenlijk is. Aangezien de V60 echter slechts een facelift is van het vorige model uit 2022, betekent dit dat hij vrijwel hetzelfde zou moeten doen als het model uit 2022. De meeste betrouwbaarheidstabellen en onderzoeken beoordelen de V60 als oké, maar niets bijzonders.

  Welke auto's hebben hetzelfde boutpatroon als Volvo

De meest voorkomende problemen met de V60 hebben te maken met software, losse ophanging, problemen met het automatische noodremsysteem, problemen met het veiligheidssysteem en mogelijk ook diverse elektrische problemen.

2023 Volvo V60 facelift – Waarde en praktische bruikbaarheid

De 2023 Volvo V60 facelift begint bij 49.895 dollar voor de Core-uitvoering, terwijl de Ultimate-modellen 55.195 dollar kosten. Het top-specificatie V60 Cross Country Polestar Engineered model kost 71.645 dollar, maar het biedt je vrijwel alles wat je bij de V60 kunt krijgen. Al met al moet de V60 het opnemen tegen een stevige Duitse concurrentie en qua prijs zit er weinig tussen.

De praktische bruikbaarheid is uitstekend, want de V60 is een compacte tot middelgrote familieauto met voldoende ruimte voor een gezin en een hond. Het zicht is heel goed, de binnenruimte is heel goed, de auto heeft veel USB-poorten en is heel gemakkelijk om mee te leven en in de stad te navigeren.

FAQ Sectie

Moet ik een 2023 Volvo V60 facelift kopen?

Als u een gezinswagen zoekt, zijn er heel wat auto’s waaruit u kunt kiezen. De reden waarom u voor de Volvo moet kiezen, is als u een plug-in model wilt dat ook krachtig en verfijnd is. Volvo maakt de beste hybride modellen in deze klasse en daarom is hij voor de meeste gezinnen de beste, omdat hij betaalbaar is en een behoorlijk bereik heeft.

  Welke Volvo heeft 3 rijen?

Anderzijds, als het design van Volvo u niet bevalt en u de Volvo-badge niet premium genoeg vindt, kunt u kiezen voor een van de Duitsers, wat veel mensen geneigd zijn te doen.

Welke auto’s concurreren met de Volvo V60 van 2023?

De Audi A4 Avant is waarschijnlijk de grootste concurrent van de V60, net zoals de V60 Cross Country concurreert met de Audi A4 Allroad. Andere concurrenten zijn de BMW 3-Serie Touring, de Mercedes-Benz C-Klasse Wagon, de Volkswagen Passat Variant en mogelijk zelfs de Jaguar XF estate.

De Mercedes C-Klasse is de nieuwste en meest luxueuze, de Volvo heeft de beste hybride motoren, de Audi is de meest praktische en de BMW en de Jaguar zijn het leukst om mee te rijden.

Wanneer komt de volgende generatie Volvo V60 uit?

De Volvo V60 is gebaseerd op de S60 sedan die nog niet lang genoeg uit is om hem in een volledig nieuw jasje aan te bieden. Waarschijnlijk komt Volvo ergens in de komende drie jaar met de nieuwe V60, en het lijkt erop dat de volgende generatie V60-modellen allemaal hybride en elektrisch zullen zijn.

Als zodanig is het verstandig om de V60 nu te kopen, omdat hij niet snel veel aan waarde zal verliezen, althans niet voordat het nieuwe model uitkomt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts