Alles over 2023 Volvo V90

2023 volvo v90

Als het gaat om coole, maar ingetogen wagens, komt Volvo samen met Audi als de twee merken die wagens cool en onder de radar maken. Dit is echt een kleine niche van de markt, maar mensen die van dit soort auto’s houden, zouden ze voor niets anders ruilen. De Volvo V90 is dan ook de Volvo-wagon van het hoogste niveau, gebaseerd op de al even indrukwekkende S90 sedan.

In dit artikel gaan we je alles vertellen over de 2023 Volvo V90, wat hem bijzonder maakt, en of je er een zou moeten kopen. Om te beginnen, het modeljaar 2023 presenteert een paar veranderingen hier en daar, maar niets groots. We krijgen nu twee nieuwe uitrustingsniveaus om uit te kiezen, de V90 Plus of de V90 Ultimate. We krijgen ook een nieuw infotainmentsysteem ondersteund door Google.

Alle motoren zijn nu voorzien van mild-hybride technologie en we krijgen ook een paar nieuwe exterieurkleuren en wielopties om uit te kiezen. De motor is een 2.0L unit, maar is meer dan voldoende krachtig voor de grootte en het gebruik van de auto. Het ontwerp is cool met een minimalistische aanpak binnen en buiten. Ik denk dat de V90 een van de weinige wagens is die er beter uitzien dan de sedans waarop ze zijn gebaseerd.

De betrouwbaarheid zal waarschijnlijk hetzelfde blijven als bij de sedan, wat te verwachten is omdat ze niet veel van elkaar verschillen. De praktische bruikbaarheid is uitstekend, want de V90 biedt veel ruimte in de kofferbak en meer dan genoeg ruimte voor iedereen in de auto, want hij is gebaseerd op een vrij lange middelgrote luxe sedan.

  Polestar vs Volvo betrouwbaarheid - wat is beter?

2023 Volvo V90 – De aandrijflijn

Zoals vermeld in de intro, heeft de V90 een 2.0L 4-cilinder motor, maar de motor wordt ondersteund door een kleine 48-volt mild hybrid assistance die 295pk, 310lb-ft aan koppel levert, en 0-60mph kan doen in slechts 6,4 seconden, wat meer dan genoeg is voor waar deze auto voor gebruikt wordt.

Momenteel is dit de enige motor voor de 2023 V90, maar Volvo zal waarschijnlijk PHEV en mogelijk zelfs volledig elektrische modellen aanbieden. Deze motor is gekoppeld aan een vertrouwde 8-traps automatische transmissie die naadloos schakelt en altijd weet in welke versnelling hij moet staan. Het is een echt goede transmissie die een kleine update kreeg van het modeljaar 2023 om wat zuiniger te zijn.

MPG ratings zijn 22MPG in de stad en 29MPG op de snelweg, wat ook een heel goed nummer is voor de grootte van de auto. We zouden graag een 6-cilinder prestatiewagon zien die kan wedijveren met de Audi S6/RS6 of zelfs een PHEV, maar een PHEV V90 zal waarschijnlijk op een bepaald moment in de nabije toekomst uitkomen.

2023 Volvo V90 – Ontwerp en rijden

Wat het exterieurdesign betreft, ziet de V90 er verfrissend minimalistisch en ingetogen, maar toch aantrekkelijk uit. U kunt hem ook krijgen in zijn Cross Country vorm die wordt geleverd met een iets hogere rijhoogte voor een betere bodemvrijheid in slecht terrein. Het interieur is min of meer hetzelfde als dat van het vorige model, met uitzondering van nieuwe bekledingsopties en een nieuw infotainmentsysteem met stembediening dat door Google wordt ondersteund.

  Veelvoorkomende problemen met Volvo V90

De rijervaring is hetzelfde, koel en perfect om te cruisen, De V90 is niet ontworpen om wendbaar, snel of resposnsief te zijn, wat betekent dat hij in dat opzicht niet kan wedijveren met de Duitsers. Het is vooral een comfortabele gezinswagen.

2023 Volvo V90 – Betrouwbaarheid en algemene problemen

De Volvo V90 is beter dan zijn Duitse rivalen in het relaibliteitssegment, maar dat maakt hem nog niet probleemloos. Ook al is het 2023-model nog te vers om het te vertellen, het zal waarschijnlijk last hebben van vergelijkbare problemen als het 2022-model.

Deze omvatten problemen met de ECM, de hydraulische remmen, het brandstofsysteem, diverse trillingen tijdens het rijden, diverse elektrische problemen, en mogelijke ophangingsproblemen. Sommige daarvan zijn nogal duur en belastend, terwijl de meeste worden veroorzaakt door een gebrek aan goed onderhoud.

2023 Volvo V90 – Waarde en gebruiksgemak

Qua waarde begint de V90 bij $ 59.545 voor het instapmodel Plus, terwijl het topmodel Ultimate $ 65.145 kost. Het Cross Country-model begint bij ongeveer 60.000 dollar voor het instapmodel Plus, maar het Ultimate-model kost iets minder dan de V90 Ultimate.

De praktische kant van de V90 is ongeëvenaard, want hij biedt veel bergruimte, veel zitruimte en meer dan voldoende zicht rondom. Het is een geweldige gezinsauto met gemakkelijk bereikbare IsoFix-bevestigingspunten en vele veiligheidsvoorzieningen.

FAQ

Moet ik de Volvo V90 2023 kopen?

Als u een familieman bent en een auto wilt die tot vijf personen, een hond en een hoop bagage op de meest comfortabele, veilige en gemakkelijkste manier kan vervoeren, dan is de V90 een heel goede optie. Zeker, als je geen fan bent van wagens, kun je ook voor een SUV gaan, een XC90 zou mijn keuze zijn, maar pas na de V90.

  Waarom is Volvo gestopt met het maken van de xc70?

Als het gaat om snelweg rijden, gebruikskosten en algemeen comfort is de V90 veel beter dan de XC90. Als u echter houdt van de verhoogde rijpositie die bij SUV’s hoort, is de XC90 voor u de betere keuze.

Welke auto’s concurreren met de Volvo V90?

De grootste concurrent van de Volvo V90 is de Audi A6 Avant, maar de V90 concurreert ook met de BMW 5-Serie Touring en de Mercedes Benz E-Klasse Estate. Deze vier wagens zijn de beste als het gaat om middelgrote luxe wagens en zijn allemaal geweldig in alles wat ze doen.

Is de Volvo V90 een goede gezinsauto?

Met een indrukwekkende “Top Safety Pick+”-classificatie is de V90 een van de veiligste wagens op de markt, waardoor hij perfect geschikt is voor gezinsgebruik. Naast veiligheid is hij ook redelijk zuinig en echt stil en goed geïsoleerd, waardoor uw kinderen in slaap vallen en u kunt ontspannen.

Laadruimte is er genoeg, er zijn USB-oplaadpoorten voor iedereen en veel opbergruimtes in het hele interieur van de auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts