Alles over de Volvo XC60 2023

Volvo XC60 2023

De Volvo XC60 werd voor het eerst onthuld in 2008 en is nu aan zijn 2e generatie toe. Voor het modeljaar 2023 introduceert Volvo een paar nieuwe veranderingen om het 2023-model efficiënter en concurrerender te maken in het segment van de compacte luxe SUV, dat overal vol zit met geweldige opties. Dus, als je alles wilt weten over de 2023 Volvo XC60, blijf dan zeker hangen!

De veranderingen voor het 2023 modeljaar zijn een paar, maar zijn opmerkelijk. Om te beginnen krijgt de XC60 een nieuwe nomenclatuur, wat betekent dat u nu een XC60 Core, XC60 Pro of de top-specificatie XC60 Ultimate kunt kopen. Andere wijzigingen zijn mild-hybride technologie voor alle motoren, een nieuw infotainmentsysteem en een nieuwe veganistische premium interieurbekleding.

De motoren zijn overwegend hetzelfde, maar de mild-hybridetechnologie is er om alle XC60-modellen iets responsiever en CO2-efficiënter te maken. Het design en de rijervaring blijven ongewijzigd en dat is geen slechte zaak, want de XC60 rijdt echt goed. De betrouwbaarheid is gemiddeld en het 2023-model zal waarschijnlijk last hebben van vergelijkbare problemen als het 2022-model.

Qua waarde komt de XC60 van 2023 met een kleine prijsverhoging, maar dat is te verwachten. De praktische bruikbaarheid is erg goed, met voldoende zitplaatsen voor vijf volwassenen van gemiddelde grootte of vier lange volwassenen. De laadruimte is echt goed en het zicht is uitstekend.

2023 Volvo XC60 – De aandrijflijn

Het instapmodel B5 2.0L 4-cilinder motor met mild-hybride technologie biedt 247pk, de B6 2.0L 4-cilinder biedt 295pk en het topmodel T8 biedt 455pk uit zijn elektrische motor en de eerder genoemde 2.0L 4-cilinder motor. Het instapmodel van de B5 heeft FWD, maar u kunt extra betalen voor AWD, dat standaard is op alle andere modellen.

  Veelvoorkomende problemen met Volvo C30

Alle motoren zijn gekoppeld aan de vertrouwde achttrapsautomaat, die goed bij de XC60 past omdat hij soepel en naadloos schakelt. Met de B5-motor kunt u 22/28 km/u verwachten, met de krachtigere B6 21/27 en met het T8-model 63 km/u gecombineerd.

Al met al zijn de motoren van de XC60 krachtig genoeg en meer dan voldoende voor de omvang en het gewicht van de auto. Sommigen zouden er liever een 6-cilinder prestatiegerichte Volvo in zien, maar dat is allang niet meer zo, want Volvo gebruikt nu alleen nog 4-cilinder motoren.

2023 Volvo XC60 – Ontwerp en rijden

Wat betreft het exterieurdesign blijft de 2023 XC60 ongewijzigd, wat betekent dat hij er vanuit alle hoeken mooi uitziet. Hij biedt een minimalistische benadering en past perfect tussen de grotere XC90 en de kleinere XC40 SUV in. Het interieur is voorzien van een nieuw infotainmentsysteem met Google-ondersteuning en nieuwe premium veganistische bekleding.

De 2023 XC60 biedt geen veranderingen in de rij-afdeling. Daarom kunt u verwachten dat de XC60 volgzaam, gemakkelijk te besturen, comfortabel en ontspannend is. Het is geen SUV die dynamisch of off-road probeert te zijn en is vooral bedoeld om op de snelweg te cruisen.

2023 Volvo XC60 – Betrouwbaarheid en algemene problemen

De 2023 XC60 is nog veel te vers om te kunnen zeggen hoe hij het doet op het gebied van betrouwbaarheid. We kunnen wel zeggen dat hij waarschijnlijk hetzelfde blijft als het model van 2022, wat betekent dat hij goed is, maar hij heeft wel last van bepaalde problemen die het waard zijn om over te praten.

  Wat is de beste Volvo ooit gemaakt?

Mensen melden problemen met water dat in de auto komt rond de voorruit, problemen met de remmen, hoog olieverbruik, problemen met het TPMS-systeem en vreemde trillingen tijdens het rijden op de snelweg.

2023 Volvo XC60 – Waarde en bruikbaarheid

De 2023 XC60 begint bij 44.545 dollar voor het instapmodel B5 Core, 48.795 dollar voor het Plus-model en 54.595 dollar voor het Ultimate-model. Het hybride model begint bij 58.295 dollar, terwijl de XC60 hybride topmodellen tot 68.000 dollar kosten. De B5-motor voegt een paar duizend dollar toe aan de reguliere B5-prijs, maar dat is inclusief AWD en enkele andere voorzieningen.

De praktische kant blijft hetzelfde als bij het model uit 2022, wat betekent dat de XC60 over het geheel genomen een zeer praktische auto is. Met voldoende zitruimte voor 4-5 passagiers is de XC60 een zeer ruime auto. De kofferruimte is meer dan voldoende en het in- en uitstappen van de XC60 is heel eenvoudig.

FAQ

Moet ik de Volvo XC60 2023 kopen?

Als u op zoek bent naar een compacte, luxe SUV, moet u zeker de Volvo XC60 uit 2023 in gedachten houden. Het is een minimalistische maar kwaliteitsvolle luxe-SUV die op de meest ondoorgrondelijke manier te werk gaat. Hij probeert niet flitsend en aandachttrekkend te zijn, maar slaagt erin alles te bieden wat u van een luxe SUV verlangt.

  Polestar vs Volvo betrouwbaarheid - wat is beter?

Wie echter iets opwindender en buitenissiger wil, zal waarschijnlijk de voorkeur geven aan de Duitse rivalen van de XC60, die SUV’s maken die veel meer de aandacht trekken en aantoonbaar interessanter zijn.

Welke auto’s concurreren met de 2023 Volvo XC60?

Het segment van de compacte luxe-SUV zit boordevol fantastische opties, te beginnen met de nieuwe Mercedes GLC die waarschijnlijk de meest geavanceerde en luxueuze SUV in zijn klasse is. De Audi Q5 wordt wat ouder, maar is nog steeds een geweldige SUV. De BMW X3 is de meest dynamische auto van allemaal, maar niet zo dynamisch als de Porsche Macan of de Alfa Romeo Stelvio.

Zonder u te vervelen met meer opties in dit segment, kunnen we zeggen dat dit de auto’s zijn die de meeste mensen willen kopen. Het is een goed idee om ze allemaal uit te proberen als u een compacte luxe SUV wilt kopen, want ze hebben allemaal iets speciaals.

Is de 2023 Volvo XC60 veilig?

Volvo is zich ervan bewust dat de meeste mensen in dit segment deze SUV’s kopen als gezinsvervoer en dat veiligheid voor de meeste mensen de hoogste prioriteit heeft. Volvo, een merk dat letterlijk de veiligheidsgordels heeft uitgevonden, heeft ervoor gezorgd dat hun XC60 een van de, zo niet de veiligste auto’s in dit segment is.

Hij krijgt de IIHS “Top Safety Pick+” rating, de hoogste rating die een auto van de IIHS kan krijgen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts