Waarom is Volvo gestopt met het maken van de xc70?

Volvo staat in de volksmond bekend om zijn veilige auto’s. Helaas staat dit merk er ook om bekend dat het een aantal van de minst betrouwbare auto’s heeft. De XC70 behoort tot de minst betrouwbare auto’s die Volvo ooit heeft gemaakt. Maar waarom is Volvo gestopt met het maken van de XC70 stationwagon?

Volvo stopte met het maken van de Volvo XC70 omdat concurrerende modellen zoals de Volkswagen Golf SportWagen en Subaru Outback betaalbaarder waren. Als gevolg daarvan waren de verkopen veel lager dan wat Volvo had verwacht. Bovendien behoorde de XC70 ook tot de minst betrouwbare stationwagons van die tijd.

De Volvo XC70 was niet alleen minder betrouwbaar, maar had ook een laag brandstofverbruik en een onhandig weggedrag in vergelijking met zijn concurrenten. Over het algemeen was deze auto goed gebouwd voor alle terreinen. Bovendien reed hij verfijnd, bood hij veel ruimte en was hij aantrekkelijk. Bovendien gaven de 18-inch lichtmetalen velgen de auto een sportieve uitstraling.

Kenmerken van de Volvo XC70

De Volvo XC70 werd eind 1996 op de markt gebracht. Volvo introduceerde drie modelreeksen, waaronder de Volvo S70, V70 en V70. De S70 was een sedan, terwijl de V70 een stationwagon was. In 2002 veranderde de V70 XC cross country versie zijn naam in XC70.

Net als zijn concurrenten was de XC70 gebouwd voor alle terreinen met een robuust all-wheel-drive systeem. De 5-deurs stationwagon was prachtig vormgegeven en zeer aantrekkelijk voor het oog. Bovendien heeft hij een luxueus interieur, vergelijkbaar met andere high-end Volvo-modellen.

Wat meer is, deze auto werd geleverd met een 5-cilinder in-line 2, 461 cc turbodieselmotor. Bovendien had hij een handgeschakelde 5-versnellingsbak of een automatische 4-versnellingsbak met een optie voor een FWD- of AWD-systeem. En met een wielbasis van ongeveer 267 cm, was deze auto enigszins lang.

  Wat is de meest betrouwbare Volvo?

Wat veiligheid betreft, was de Volvo XC70 zonder twijfel een van de veiligste stationwagons op de weg. Hij was uitgerust met city safety, dode hoek, kindersloten achter, waarschuwing voor lage bandenspanning, stabiliteitscontrole, tractiecontrole, waarschuwing bij onbedoeld verlaten van de rijstrook en een achteruitrijcamera.

Was de laatste generatie Volvo XC70 opgewassen tegen de concurrentie?

Ondanks dat de Volvo XC70 definitief gestopt is, was het een fijne auto met uitstekende features. Zo kwam de 2016 Volvo XC70 in drie verschillende trims niveaus. Dit zijn de T5, T5 Premier, en T5 Platinum. Het basismodel was de T5, die basisfuncties had.

De Volvo XC7 T5 kwam met een 7-inch scherm voor het infotainmentsysteem, cruise control, Bluetooth, automatische noodstop bij lage snelheid, Wi-Fi, verwarmde voorstoelen, en satellietradio. In tegenstelling tot de andere topuitvoeringen, was dit basismodel heel betaalbaar.

Kopers die op zoek waren naar meer luxe, kozen voor de T5 Premier met een aantal extra voorzieningen. Deze omvatten een moonroof, lederen bekleding, en navigatie. De T5 Platinum was daarentegen nog luxueuzer dan de T5 Premier. Deze uitvoering voegde kenmerken toe zoals een premium Harman Kardon-systeem, adaptieve koplampen en dodehoekbewaking.

Naast deze uitstekende uitvoeringen bood Volvo ook twee pakketten aan: het Proximity-pakket en het technologiepakket. Het proximity-pakket is voorzien van proximity keyless entry, een elektrisch bediende achterklep en een achteruitkijkcamera. Het technologiepakket biedt dan weer een hele reeks actieve veiligheidsvoorzieningen.

Afgezien van het feit dat de concurrentie betere en betaalbare auto’s biedt, heeft de Volvo XC70 veel kenmerken die kopers graag in stationwagons zien. Desalniettemin, met een vanafprijs van ongeveer $39.500 voor het basismodel, was deze auto vrij duur. De T5 Platinum had een vanafprijs van ongeveer $48.100.

  Volvo vs BMW betrouwbaarheid - wat is beter?

Welke auto verving de Volvo XC70 stationwagon?

Na in 2016 te zijn stopgezet, introduceerde Volvo een nieuwe auto, de Volvo V90 SUV. Ondanks dat de V90 werd geïntroduceerd in hetzelfde jaar dat de XC70 werd stopgezet, heeft hij de eerstgenoemde nooit vervangen. In 2017 introduceerde Volvo een nieuwe stationwagon cross country, bekend als Volvo V90 Cross Country wagon. Dit is de auto die de XC70 verving.

De Volvo V90 Cross Country Wagon is ontworpen om de kloof tussen de V90 Wagon en de V90 SUV te doorbreken. Net als de XC70 is de V90 Cross Country Wagon gebouwd om op alle terreinen uit de voeten te kunnen. Hij is echter wel groter dan de XC70.

Kenmerken van de V90 Cross Country

In tegenstelling tot zijn voorganger is de Volvo V90 magnifiek gebouwd met een prachtig design en afwerking. Bovendien is hij voorzien van een heleboel luxe opties en is hij een van de beste stationwagons op de markt. Bovendien kan hij met veel gemak over alle terreinen rijden.

De Volvo V90 Cross Country beschikt over een AWD-systeem met een bodemvrijheid van 204 mm. Dit toont aan dat u geen problemen zult hebben wanneer u off-road gaat. Bovendien heeft hij een uitstekend trekvermogen voor zijn grootte van 2.400 kg. Bovendien is hij technologisch geavanceerd met functies als uitgebreide bestuurdersassistentie en een tafelachtig infotainment touchscreen.

Maar ondanks alle glamour en luxe is deze auto niet goedkoop. Voor het 2021-model moet u ongeveer 50.000 dollar neertellen. Maar als je bedenkt wat je er allemaal voor terugkrijgt, is het elke cent waard.

FAQ

Zijn gebruikte Volvo XC70 goede auto’s?

Ja, de Volvo XC70 is een goede tweedehands auto. Toch moet u hem goed onderhouden om te voorkomen dat u regelmatig problemen krijgt. Voordat u deze auto koopt, moet u er zeker van zijn dat de eigenaar hem goed heeft onderhouden, zodat hij u niet veel hoofdpijn bezorgt.

  Welke Volvo is het veiligst?

Is het duur om een Volvo te onderhouden?

Ja, het onderhoud van een Volvo is erg duur. Gemiddeld moet u meer dan 12.000 dollar per jaar uitgeven om uw Volvo te onderhouden. Dit is echter iets goedkoper in vergelijking met het onderhoud van een Mercedes met een jaarlijkse kostprijs van $12.900, en een BMW met een jaarlijkse kostprijs van $17.800.

Hoeveel kilometer gaat een Volvo mee?

Het maakt niet uit welk type auto u rijdt, de levensduur wordt meestal bepaald door hoe goed u hem onderhoudt. Een Volvo die goed onderhouden wordt, gaat meer dan 20 jaar of meer dan 200.000 mijl mee. Als u echter een betrouwbaarder Volvo-model rijdt, kunt u zelfs meer dan 300.000 mijl rijden.

Conclusie

De belangrijkste reden waarom Volvo is gestopt met het maken van de Volvo XC70 was de hevige concurrentie van concurrerende stationwagons zoals de Subaru Outback en de Volkswagen Golf SportWagen. In tegenstelling tot de Volvo XC70 waren deze twee stationwagons betrouwbaarder en hadden ze betere rijeigenschappen.

Volvo is echter met de Volvo V90 Cross Country Wagon gekomen als vervanger van de XC70 Wagon. Hoewel deze auto nog steeds achterblijft op het gebied van betrouwbaarheid, is hij iets beter en ruimer dan de XC70.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts