Veelvoorkomende problemen met Volvo V90

Volvo V90 Problemen

De Volvo V90 is een middelgrote luxe Volvo stationwagon die de luxe en verfijning van de S90 sedan wil combineren met een bruikbaarder en praktischer platform. De S90 is sinds 2016 in productie en zal waarschijnlijk in de komende jaren worden opgefrist of volledig worden vervangen.

Hoe dan ook, de Volvo S90 is de huidige top-of-the-line Volvo stationwagon, wat betekent dat hij zich staande zou moeten houden tegen de Audi A6 Avant, de Mercedes Benz E-klasse stationwagon en de BMW 5-serie Touring. Veel mensen verkiezen de S90 boven zijn Duitse rivalen omdat hij minimalistischer oogt, maar evenveel nadruk legt op kwaliteit en raffinement.

De V90 blijkt een redelijk betrouwbare auto te zijn, maar de nieuwere modellen zijn inderdaad betrouwbaarder als geheel. De meest voorkomende problemen met de Volvo S90 hebben te maken met de ECM (engine control module), de hydraulische remunit, problemen met het brandstofsysteem, de elektronica en verhoogde trillingsniveaus bij het rijden op hogere snelheden.

Sommige van deze problemen zijn problematischer dan andere, vooral de ingewikkelde elektrische problemen waar we het in dit artikel over zullen hebben. Hoe dan ook, de V90 is een sterke mededinger voor een van de beste luxe stationwagons deze dagen, en als zodanig, het zeker uw aandacht verdiend.

Volvo V90 – ECM problemen

De motorstuurmodule is een ingewikkeld stukje techniek dat is ontworpen om de druk die in de brandstoftank ontstaat te bewaken en af te voeren. Soms begint de ECM problemen te vertonen waardoor hij de druk niet kan aflaten, waardoor de brandstoftank vervormt. Als dit ongemoeid wordt gelaten, zal het waarschijnlijk een brandstoflek veroorzaken dat een groot aantal veiligheidsproblemen kan veroorzaken en zelfs tot brand kan leiden.

  Hebben Volvos veel problemen?

Volvo heeft om deze reden een terugroepactie uitgeschreven voor zowel de S90 als de V90. Als u dus een van deze auto’s wilt kopen, controleer dan of deze problemen goed zijn opgelost.

Volvo V90 – Hydraulisch remsysteem

De V90 heeft ook last van een lasnaad van slechte kwaliteit tussen de rotoras van de motor en de hydraulische remunit. Dit is een bekend fabricageprobleem waarvoor Volvo in 2021 ook al een terugroepactie uitvaardigde. Als de lasnaad het begeeft, zal dit waarschijnlijk allerlei problemen veroorzaken, zoals ABS dat niet werkt, ESC dat niet werkt en nog veel meer problemen.

Dit kan uiteraard een groot gevaar voor de veiligheid en dat is waarom u uw aandacht moet richten op de vaststelling van het. Als deze laspunten tijdens het rijden falen, kunnen ze uw remmen praktisch uitschakelen en dat is inderdaad iets wat niemand wil meemaken.

Volvo V90 – Problemen met het brandstofsysteem

Zowel de V90 estate als de S90 sedan staan erom bekend dat ze last hebben van een doorgebrande 15A-zekering in het brandstofsysteem, die er uiteindelijk toe leidt dat de auto afslaat en niet meer kan starten. Wanneer deze zekering uitvalt, betekent dit dat uw brandstofpomp stopt met werken.

Niet in staat zijn om de auto te rijden op alle is ook niet iets wat iemand wil ervaren en dat is waarom je moet onderzoeken deze problemen als u geïnteresseerd bent in het kopen van een van deze twee. Volvo heeft ook een terugroepactie in 2021 voor dit exacte probleem, wat betekent dat veel auto’s werden beïnvloed door dit probleem.

Volvo V90 – Trillingen tijdens het rijden

Er zijn nogal wat Volvo-eigenaren die hebben gemeld dat hun Volvo’s last hebben van vreemde trillingen tijdens het rijden bij snelheden boven de 60 km/u of zo. Volvo is van mening dat het probleem voornamelijk te wijten is aan de banden, maar zelfs na het vervangen van de banden blijft het probleem in veel gevallen bestaan.

  Veelvoorkomende problemen met Volvo XC40

Dit is een van die problemen die bij de V90 nog steeds een mysterie zijn. Sommige Volvo-specialisten menen echter dat dit probleem wordt veroorzaakt door versleten motorsteunen of problemen met de transmissie.

Volvo V90 – Elektrische problemen

De V90 heeft ook de neiging om te lijden aan veel elektrische problemen. De meest prominente zijn geassocieerd met het elektrisch schuifdak, instrument cluster bugs en glitches, en het start / stop-systeem. Het meest in het oog springend is het start-stopsysteem dat soms de neiging heeft de auto te starten of te stoppen zonder aanwijsbare oorzaak.
Een eigenaar meldde zelfs dat zijn S90 sedan uit zichzelf startte en zelfs een ruk naar voren gaf toen hij tegen een muur botste. Er zijn een paar eigenaars die soortgelijke problemen hebben gemeld, maar het lijkt erop dat dit probleem niet zo vaak voorkomt, althans niet op het internet. Maar als het wel voorkomt, is het inderdaad gevaarlijk en moet het zo snel mogelijk worden opgelost.

FAQ Sectie

Hoeveel kost het onderhoud van de Volvo V90?

Volgens enkele online bronnen liggen de gemiddelde onderhoudskosten van de V90 in de meeste gevallen tussen de $100 en $2300. Hoe nieuwer de auto, hoe lager de onderhoudskosten meestal zijn. Het is moeilijk om het exacte getal aan te geven omdat niet alle V90 modellen dezelfde soort problemen hebben.

Sommige worden geplaagd door meer problematische problemen die meestal veel meer kosten om te repareren. Nu is de tijd aangebroken dat veel V90-modellen niet langer door een garantie worden gedekt. Dit betekent dat we waarschijnlijk binnenkort een meer realistische en precieze voorspelling van de onderhoudskosten zullen krijgen.

  Zijn Volvo-turbo's betrouwbaar?

Moet ik de Volvo V90 kopen?

Als u op zoek bent naar een luxueuze stationwagon, moet u zeker eens kijken naar de Volvo V90, want hij biedt een echt indrukwekkend pakket. De V90 is niet zo blingy als de Mercedes Benz, noch zo technisch als de Audi A6. Hij is ook niet zo sportief als de 5-Serie. Wat het wel is, is een meer minimalistische benadering van luxe die gericht is op diegenen die gewoon willen genieten van een geweldige auto.

De V90 is ook toonaangevend als het gaat om efficiëntie en veiligheid, beide uiterst belangrijke aspecten van een echte gezinsauto.

Is de Volvo V90 beter dan de Volvo S90?

De Volvo V90 en de Volvo S90 zijn min of meer dezelfde auto’s met als enige verschil dat de een een sedan is en de ander een stationwagon. U kunt het beste voor de V90 gaan als u een meer praktische auto wilt. Kies daarentegen voor de S90 als u design belangrijker vindt dan praktisch nut.

U kunt ook gaan voor een V90 Cross Country model dat concurreert met de Audi A6 Allroad. De Cross Country is een meer off-road vriendelijk V90 model dat perfect is voor degenen die op het platteland wonen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts