Mercedes S63 – Alles wat u moet weten

De Mercedes S63 AMG is het topmodel van Mercedes Benz met meer dan 500 pk dat alleen verkrijgbaar is in de vorm van een korte wielbasis, omdat het evenzeer een prestatieauto als een luxeauto is. Je kunt inderdaad een nog krachtigere 600 pk+ S65 AMG met een V12 krijgen, maar veel mensen beweren dat de S63 een stuk dynamischer is.

De S63 is een echte S-Klasse, wat betekent dat het hem niet ontbreekt aan zowel omvang als comfort. Hij is meer dan geschikt om 4 personen in opperste luxe te vervoeren bij snelheden boven de 200 km/u. Veel mensen beschouwen de S63 als het beste model van Mercedes dat je kunt kopen omdat hij superieur is in zoveel verschillende aspecten, met name comfort, technologie en prestaties.

Door de AMG-behandeling ziet de S-Klasse er veel agressiever, sneller en begeerlijker uit. U krijgt tal van AMG-specifieke carrosserie- en interieurtoetsen die de “gewone” S-Klasse modellen onderscheiden van de vuurspuwende AMG-modellen.

De S63 kost veel geld en heeft de neiging om zeer snel af te schrijven. Hij kost veel geld om te onderhouden en is niet vrij van diverse problemen, waarvan de meeste te maken hebben met oliegerelateerde problemen, problemen met de ophanging, transmissieproblemen en problemen met voortijdige verslechtering van onderdelen.

Mercedes S63 AMG – De krachtbron

In 2009 introduceerde Mercedes het allereerste S63-model, de W221. Deze generatie van de S63 wordt geleverd met een 6.2L natuurlijk aangezogen V8 met ongeveer 520pk en 465lb-ft koppel. De 6.2L N/A V8 in de W221 is een van de beroemdste AMG-motoren aller tijden omdat hij klinkt en zich gedraagt als een muscle car-motor.

De W221 S-Klasse kreeg een opfrisbeurt in 2010 en kreeg een aantal belangrijke upgrades, maar de tweede generatie van de S63 werd geïntroduceerd in 2014, de W222. De W222 biedt een 4.0L BiTurbo V8 met meer dan 600pk en een verbluffend koppel van 900Nm, wat van de W222 het gekste S-Klasse model aller tijden maakt.

  Mercedes vs BMW betrouwbaarheid, wat is betrouwbaarder?

De W221 werd niet geleverd met een 4MATIC AWD systeem, maar de W222 wel en de 4MATIC is de enige aandrijflijn optie voor de W222 S63 AMG. Alle S63-modellen zijn uitgerust met een automatische koppelomvormer, omdat een koppelomvormer de enige beschikbare transmissie is die een koppel van 900 Nm aankan.

De S63 is ook uitgerust met launch control, waardoor hij vanuit stilstand binnen de 4 seconden 160 km/u haalt, wat indrukwekkend is voor zo’n grote auto.

Mercedes S63 AMG – Ontwerp en onderstel

De S63 AMG is een volwaardig AMG-model, wat betekent dat hij af fabriek een uitgebreide AMG-styling upgrade krijgt. Zo ziet de S63 er een stuk agressiever uit dankzij een set nieuwe AMG-only voor- en achterbumpers, een set agressieve zijskirts, 4 uitlaatpijpen en een set 20-inch+ AMG wielen.

De meeste S63-modellen worden ook geleverd met een groot aantal styling-upgrades voor het interieur, zoals AMG-specifieke stoelen, AMG-specifieke sierdelen van hoogwaardig aluminium en koolstofvezel en AMG-specifieke instrumentengroepafbeeldingen.

Wat het chassis betreft, biedt de S63 AMG een stijvere constructie om de auto veel evenwichtiger te maken in de bochten. Hoewel de S63 vooral is ontworpen om constant met hoge snelheid over de autobahn te cruisen, kan hij zich op een circuitdag ook meten met veel sportwagens.

Mercedes S63 AMG – Onderstel en rijmodi

Andere aspecten die de S63 sterk onderscheiden van de meer reguliere S-Klasse modellen zijn het onderstel en de specifieke rijmodi. De S63 heeft een lagere rijhoogte en dat maakt de auto een stuk dynamischer. De S63 profiteert ook van een stijver onderstel dat niet ten koste gaat van het comfort.

  Is Mercedes AIRMATIC betrouwbaar?

Dit was een probleem met het W221-model omdat het iets te stijf was voor een S-Klasse, maar het W222-model brengt comfort en prestaties perfect in balans. Tot slot beschikt de S63 AMG ook over specifieke rijmodi waarmee u de rijervaring precies kunt afstemmen op uw wensen.

Mercedes S63 AMG – veelvoorkomende problemen en betrouwbaarheid

De S63 heeft de neiging om te lijden onder olie-gerelateerde problemen zoals een verhoogd olieverbruik en olielekken. Deze moeten zo snel mogelijk worden verholpen om schade aan nabijgelegen onderdelen te voorkomen. Eerdere S63-modellen staan bekend om een gebrekkige ophanging die knoeit met de rijhoogte en de auto een stuk anders maakt om te rijden.

Problemen met de transmissie hebben meestal te maken met een hortend en stotend rijgedrag bij snel optrekken, omdat het systeem een ongelooflijk zware auto en een koppel van 900 Nm moet aankunnen. Al met al is de S63 een betrouwbare auto, maar je moet hem wel zo goed mogelijk onderhouden, anders kan hij gemakkelijk een geldput worden.

FAQ Sectie

Moet ik de S63 AMG kopen?

Als u in de markt bent voor een vlaggenschip van een full-size luxesedan die met heel wat sportwagens kan wedijveren, dan is de S63 zeker de moeite waard. Maar aangezien de S63 AMG enorm veel geld kost en ook gevoelig is voor zware waardeverminderingen, heeft het alleen zin om dit te doen als u hem voor een lange tijd wilt houden.

Dat heeft alle zin van de wereld, want een S63 is het type auto dat je nog jaren gaat houden. Het is een ongelooflijk pluche auto die zowel op bochtige wegen als op de autobahn zijn mannetje kan staan.

  Wat is prestigieuzer, Mercedes of BMW?

Welk S63 AMG-model moet ik kopen?

De opgefriste W222 S63 AMG is het beste S63-model dat er is, omdat hij over de nieuwste technologieën beschikt en toch ongelooflijk comfortabel is. Zowel op het vlak van prestaties als comfort is de W222 S-Klasse inderdaad een stuk beter dan zijn voorganger.

De S63 is het meer dynamische AMG-model, terwijl de S65 AMG een meer tankachtige rijervaring biedt waarbij comfort en soepelheid voorop staan. Het W221-model is echter ook een mooie auto, maar hij is niet zo betrouwbaar of begeerlijk als de W222.

Is de S63 AMG een veilige auto?

De Mercedes S63 AMG is inderdaad een veilige auto, want alle S63 AMG-modellen hebben een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van veiligheid. Mercedes geeft voorrang aan veiligheid en dat betekent dat u met beide S63-modellen veilig bent. Deze auto’s worden vaak gebruikt voor zowel familie als VIP chauffeurs doeleinden wat betekent dat ze top-notch veilig zijn.
Het is echter ook een 600pk sterke auto die uit de hand kan lopen als u er niet voorzichtig mee bent. Zorg er daarom voor dat je altijd de tractiecontrole aan hebt staan, want de S63 is veel te zwaar en agressief om zelf onder controle te houden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts