Veel voorkomende problemen met Mercedes B200

Mercedes B200 Problemen

De Mercedes Benz B-Klasse is een Mercedes familie minivan/hatchback. De Mercedes Benz B-Klasse bestaat sinds 2005 en is nu aan zijn 3e generatie toe. De eerste generatie van de B-Klasse is degene met de slechtere betrouwbaarheid records, terwijl de 2e generatie is een beetje beter. Dat gezegd zijnde, lijkt de 3e generatie B-Klasse de beste van allemaal te zijn.

De Mercedes Benz B200 is de middelste motoroptie en een van de meest populaire. De betrouwbaarheid van de B200 in het algemeen is min of meer in lijn met alle andere B-Klasse modellen. De meest voorkomende problemen met de B200 hebben te maken met het brandstofsysteem, het stuursysteem, de stoelen, elektrische problemen en problemen met het koelsysteem.

De meeste van deze problemen lijken zowel exemplaren met een lagere kilometerstand als exemplaren met een hogere kilometerstand te plagen, wat betekent dat ze niet direct verband houden met een gebrek aan onderhoud. Dit betekent dat de B200 problemen niet de gemakkelijkste te voorspellen zijn.

Wat onderhoud betreft, is de B200 een relatief goedkope auto om te onderhouden, althans wat de meeste Mercedessen betreft. De B200 is dan ook niet de meest betrouwbare Mercedes die er is, maar hij is niet zo slecht als sommigen doen geloven.

Mercedes B200 – Brandstofsysteem problemen

De 3e generatie B200 was onderdeel van een vrij belangrijke terugroepactie waarbij vuildeeltjes en puin erin slaagden hun weg te vinden in het brandstofsysteem. Deze deeltjes staan erom bekend dat ze de afdichtingen tussen de brandstofinjector en de brandstofrail beschadigen, wat uiteindelijk leidt tot brandstoflekken boven in de motorruimte.

Daardoor kan brandstof zijn weg vinden naar hete motoronderdelen die brand kunnen veroorzaken en zo de auto volledig kunnen vernietigen. Mercedes B200-modellen geproduceerd tussen 2016 en 2020 maakten deel uit van deze terugroepactie, dus zorg ervoor dat je de auto die je op het oog hebt inspecteert om mogelijke motorbranden te voorkomen.

  Porsche vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Mercedes B200 – Problemen met het stuursysteem

Van het stuursysteem van de Mercedes B200 is bekend dat het een onjuist formaat boorgat herbergt, waardoor de passing van het lager en het boorgat stuurproblemen veroorzaakt. Problemen zoals deze zijn belangrijk omdat ze rechtstreeks verband houden met mogelijke ongevallen die met de B200 hebben plaatsgevonden.
Als zodanig heeft Mercedes ook een terugroepactie uitgegeven vanwege dit voor B-Klasse modellen gemaakt tussen 2016 en 2017. De kans is groot dat de meeste hiervan al gerepareerd zijn omdat de reparaties vrij eenvoudig waren. Hoe dan ook, je moet veel aandacht besteden aan deze problemen omdat ze de bestuurbaarheid van de B-Klasse flink kunnen hinderen.

Mercedes B200 – Problemen met de zetels

Volgens een andere terugroepactie van Mercedes Benz heeft de 2018 Mercedes Benz B-Klasse ook last van een slechte bevestiging van de stoelen. Meer specifiek zijn de voorstoelen op veel modellen van de B-Klasse niet goed bevestigd, wat ertoe kan leiden dat ze loskomen van de vloer van de auto, wat een enorme bedreiging voor de veiligheid kan vormen.

Neem contact op met uw Mercedes Benz dealer en vraag of dit probleem bij de B-Klasse waarin u geïnteresseerd bent, al is gerepareerd. Het is nooit een goed idee om niet deel te nemen aan officiële terugroepacties van automerken, omdat ze deze meestal alleen doen als er ernstige veiligheidsproblemen zijn.

  Range Rover vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Mercedes B200 – Elektrische problemen

De eerste en de tweede generatie van de B200 zijn ook bekend om te lijden aan verschillende elektrische problemen, zoals motormanagement problemen, navigatiesysteem problemen, en het starten en ontsteking systemen. De 1e generatie B200 heeft ook de neiging om te lijden aan verschillende elektrische problemen, zoals problemen met de elektrische ramen, buitenverlichting, en diverse andere niet-essentiële elektrische componenten.

Dit zijn een gemeenschappelijk optreden op oudere luxe auto’s, maar degenen die moeite de B-Klasse kan worden gezien op zelfs de allernieuwste B-Klasse modellen. Het goede nieuws is dat deze eenvoudig kunnen worden gerepareerd door veel van deze onderdelen te vervangen of op te lossen.

Mercedes B200 – Problemen met het koelsysteem

De 2014 Mercedes B200 heeft de neiging om te lijden aan eigenaardige koelsysteem-gerelateerde problemen waarbij de waterpomp en de thermostaat falen en vervangen moeten worden. Sommige eigenaren hebben zelfs gemeld problemen zoals deze gebeuren al bij 30k mijl, die inderdaad een aanzienlijke kwestie is.

Wanneer uw auto oververhit raakt, riskeert u extra schade aan uw motor, uw koelsysteem, en alle nabijgelegen componenten, vooral rubberslangen en andere componenten die gevoelig zijn voor smelten.

FAQ Sectie

Moet ik de Mercedes B200 kopen?

De Mercedes Benz B200 is een geweldige gezinsauto omdat hij luxe, comfort, ruimte en een echt begeerlijke badge biedt. Echter, de meeste Mercedes kopers liever kopen Mercedes compacte SUV’s zoals de GLA, of de GLB in tegenstelling tot de B-Klasse, omdat de B-klasse is een van de minst populaire Mercedes modellen die er zijn.

Dat wil niet zeggen dat de B-Klasse een slechte auto is, maar eerder dat de meeste mensen hem te duur vinden terwijl hij niet zo populair is als andere Mercedes gezinsauto’s. Al met al, als de B-Klasse u bevalt en hij aan uw wensen voldoet, is er geen enkele reden om hem niet te kopen, met uitzondering van alle hierboven genoemde betrouwbaarheidsproblemen.

  Wat is de meest luxueuze klasse van Mercedes?

Is de Mercedes-Benz B200 een veilige auto?

Alle Mercedes Benz B-Klasse modellen zijn veilig omdat Mercedes er altijd alles aan doet om ervoor te zorgen dat al hun auto’s zo veilig mogelijk zijn. Zo is de B200 een auto met 5 sterren veiligheidsklasse, ongeacht de modelgeneratie.

Wie alle nieuwste softwarematige veiligheidssystemen wil, zal ze via extra optionele pakketten moeten aanschaffen, maar dat is min of meer het geval bij alle andere, vooral Duitse, luxe automerken.

Is de Mercedes B200 de beste Mercedes gezinsauto?

De Mercedes Benz B-Klasse is inderdaad een van de beste, zo niet de beste Mercedes Benz gezinsauto, omdat hij een superieure ruimte biedt en tegelijk een door en door Mercedes is. Dit betekent dat de B-Klasse geen ruimtegebrek heeft, zowel op het gebied van de zitplaatsen als de vracht.

Sommige mensen geven de voorkeur aan Mercedes SUV’s boven de B-Klasse als het gaat om familie-vervoer, maar de realiteit is dat de B-Klasse waarschijnlijk de beste Mercedes familie-auto over het algemeen is. De reden daarvoor is dat de B-Klasse boven alles is gebouwd om een gezinsauto te zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts