Veel voorkomende problemen met Mercedes W140

De W140 S-Klasse is misschien wel een van de beste Mercedes sedans aller tijden en is zeker een van de beste full-size Duitse executive sedans ooit. De W140 was de pionier van een heleboel technologieën die tegenwoordig in meer gewone auto’s te vinden zijn, zoals parkeerhulpsystemen, ESP, Xenon koplampen en zelfs soft-close deuren.

De W140 is gebouwd als een tank en zal waarschijnlijk een toekomstige Mercedes klassieker worden. Dit betekent echter niet dat de W140 volledig foutloos is, want dat is bijna onmogelijk. Een van de meest voorkomende problemen met de W140 zijn de brandstof injectie harnas en A / C compressor lekken, vooral op de pre-1996 modellen.

De PSE (Pneumatic System Equipment) is belast met de bediening van de elektrische sloten, de elektrische ramen en de elektrische achterklep, en het is bekend dat deze allemaal van tijd tot tijd defect raken. De 5-versnellingsbak werd niet geleverd met een specifiek onderhoudsschema, wat betekent dat de kans op defecten groter is.

De W140 is een ongelooflijk zware auto, wat betekent dat de ophanging ook vatbaar is voor problemen. Dit is vooral te wijten aan versleten voor- en achterspoelen. Al met al is de W140 inderdaad gebouwd als een tank, en hij zou een lange tijd mee moeten gaan, maar alleen als je hem goed onderhoudt.

Problemen met de brandstofinjectie-harnas

De brandstofinjectie harnassen in de pre-1996 modellen zijn gevoelig voor voortijdige scheuren, omdat ze zijn gemaakt van biologisch afbreekbare materialen die niet bedoeld zijn om eeuwig mee te gaan. Problemen zoals deze zijn bekend om een kortsluiting te veroorzaken die mogelijk een groot aantal verschillende problemen kan veroorzaken.

  Wat is de beste Mercedes Benz voor een vrouw?

Deze problemen omvatten tijdelijk verlies van vermogen, ruw stationair draaien, afslaan of niet in staat zijn om de auto te starten op alle. Zorg ervoor dat u op zoek gaat naar vroegere modellen van 1996 die een meer kwaliteitsvolle kabelboom gebruikten of zelfs de pre-1996 modellen met een vervangen kabelboom.

Lekken van de aircocompressor

Een ander probleem dat vrij vaak voorkomt bij pre-1996 modellen is de lekkende verdamper van de airconditioning. Dit wordt gewoonlijk veroorzaakt door corrosie op de verdamperverbindingen en na verloop van tijd, hebben zij de neiging om een lek te creëren. Om dit te bevestigen, zult u uw W140 aan een opgeleide Mercedes-specialist moeten nemen omdat dit een vrij moeilijke taak is te doen.

Het dashboard moet uit om dit te herstellen zodat moet u bereid zijn om uw W140 in de winkel voor een lange tijd te verlaten. Dit is een van de meest stressvolle problemen in verband met de W140, maar zelfs dan, de fix is eigenlijk vrij eenvoudig te doen, maar nogal tijdrovend.

Problemen met de pneumatische systeemuitrusting

De PSE-pomp is belast met de bediening van de lendensteun, de sloten, de parkeergeleiders achter, de ontgrendeling van de kofferklep en het vacuüm naar de HVAC-servo’s. De pomp staat er echter ook om bekend van tijd tot tijd te falen, en een manier om dit te merken is als uw deursloten of lendensteunsysteem niet werken.

De W140 heeft een volledig apart systeem dat de innovatieve soft-closing deuren regelt, maar dit systeem is ook gevoelig voor soortgelijke problemen.

  Beste kleine Mercedes hatchback

Mogelijke problemen met de automatische transmissie

De automatische transmissie met 5 versnellingen in de W140 heeft geen specifiek onderhoudsschema, wat betekent dat u nooit 100% zeker weet wanneer u de olie moet verversen. Als u de olie niet op het juiste moment ververst, vergroot u de kans op allerlei problemen.

Als zodanig, zorg ervoor om te berekenen wanneer u had uw vorige transmissie olie verversen en ook zorg ervoor om het te herhalen elke 40k mijl of zo.

Problemen met de ophanging

Het topmodel W140 weegt bijna 5000 pond, wat betekent dat het een ongelooflijk zware auto is, zelfs volgens de normen van vandaag. Al dat gewicht moet worden ondersteund door een geavanceerd veersysteem dat het gewicht in alle soorten omgevingen moet kunnen dragen, inclusief slechte wegkwaliteit en agressieve hobbels.

De struiken gevonden in de ophanging sub-frames zijn bekend om te gaan om de 150k mijl of zo, dus zorg ervoor dat u veel aandacht besteden aan deze systemen. Een ander probleem met de ophanging dat de W140 teistert is de voorste en achterste schroef component die de neiging heeft te breken na een tijdje. Je voelt een groot gebrek aan ophanging, wat betekent dat hobbels gaan om de auto meer in de war.

FAQ Sectie

Is de Mercedes W140 een goede auto?

De Mercedes W140 behoort tot de beste Mercedes-modellen aller tijden en wordt door velen beschouwd als de beste S-Klasse aller tijden. Gezien het feit dat de S-Klasse altijd het vlaggenschip van het Mercedes gamma is geweest, en dit een van de beste S-Klasse aller tijden is, is het veilig om te zeggen dat de W140 inderdaad een echt goede auto is.

  Welke Mercedes heeft de meeste beenruimte?

De W140 bood zo veel functies en innovaties die ongehoord waren in die tijd. Tegenwoordig profiteren zo veel auto’s van de W140 en het feit dat Mercedes met de W140 zo veel gemakken introduceerde.

Is de Mercedes W140 een veilige auto?

De W140 S-Klasse is inderdaad een veilige auto, want het was de allereerste auto die elektrische stabiliteitscontrole introduceerde. Geen enkele auto uit die tijd bood zoveel veiligheidstechnologie als de W140, wat betekent dat de W140 zelfs naar de huidige maatstaven een veilige auto is.

De meeste crashtest-organisaties waardeerden de W140 met een top-notch 5-sterren rating.

Is de Mercedes W140 een toekomstige klassieker?

Grote luxesedans zijn na enkele decennia niet bepaald de meest begeerlijke auto’s, maar de allerbeste exemplaren die er zijn, zoals de W140, kunnen mogelijk klassiekers worden. De waarde van deze auto’s is nog steeds hoog en de beste exemplaren hebben de neiging om in de loop der tijd in waarde te stijgen.

Dus als u een goede W140 tegenkomt, zorg er dan voor dat u hem in goede staat houdt en met relatief weinig kilometers, want hij kan u later nog wat geld opleveren. Het is ongelooflijk moeilijk te voorspellen of een bepaalde auto in waarde gaat stijgen of niet, maar de W140 gaat zeker in die richting.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts