Veel voorkomende problemen met Mercedes GLB 250

Mercedes GLB 250

De Mercedes GLB-Klasse is de kleinste luxe familie-SUV van Mercedes. De GLB 250 is in de eerste plaats ontworpen als familie-SUV met een efficiënt ruimtebeheer. Dit betekent dat de GLB leverbaar is met maximaal zeven zitplaatsen, wat min of meer ongekend is in dit specifieke segment. De GLB 250 is gebaseerd op hetzelfde platform als de GLA 250 en deelt dus heel wat onderdelen met elkaar.

Wat de betrouwbaarheid betreft, is de GLB 250 nog geen twee jaar oud, wat betekent dat het moeilijk te zeggen is hoe de GLB het over een paar jaar zal doen. Tot nu toe is de GLB vergelijkbaar met de GLA, wat betekent dat het een redelijk betrouwbare auto is, maar alleen als het onderhoud goed wordt uitgevoerd.

De meest voorkomende problemen met de GLB 250 hebben te maken met de airbags, de elektronica, het brandstofsysteem, diverse onderdelen van de ophanging en de stuurinrichting. De GLB250 maakte en maakt nog steeds deel uit van een aantal terugroepacties, voornamelijk in verband met airbags en elektrische problemen.

Al met al had de GLB 250 een moeilijke start, wat te verwachten is voor een volledig nieuw model. We zullen een paar jaar moeten wachten voordat we met zekerheid kunnen zeggen of de GLB 250 echt een betrouwbare auto is of niet.

Mercedes GLB 250 airbag problemen

De Mercedes GLB 250 ondervindt verschillende airbag-gerelateerde problemen. Volgens de NHTSA hebben sommige GLB 250-modellen last van onjuist gemonteerde of defecte airbags voor de passagier voorin en dat is de reden waarom de terugroepactie in de eerste plaats werd uitgegeven. Als u een GLB 250 bekijkt, moet u er zeker van zijn dat alle problemen met de airbags zijn opgelost.

  Mercedes E350 - Alles wat u moet weten

De zijgordijnairbag lijkt ook deel uit te maken van een andere GLB 250 terugroepactie, dus controleer die ook. Als u een tweedehands GLB koopt, vraag dan aan de eigenaar of hij ooit een e-mail van de dealer heeft ontvangen over deze terugroepacties, want zo neemt Mercedes contact op met haar klanten met auto’s die teruggeroepen moeten worden.

Mercedes GLB 250 elektrische problemen

De meest voorkomende terugroepactie voor de GLB 250 is er een in verband met elektrische problemen veroorzaakt door het binnendringen van water. NHTSA stelt dat water zijn weg naar de passagiersafdeling kan vinden via scheuren onder de stoelen en rond de wielkasten. Deze kunnen in contact komen met verschillende onbeschermde elektrische componenten en ervoor zorgen dat deze niet goed functioneren.

Deze binnendringing kan een groot aantal problemen veroorzaken, zoals het afslaan van de motor of het volledig uitvallen van het infotainmentsysteem. Controleer de voetruimte van de auto om te zien of er ergens watervlekken zijn. Bovendien kunnen deze de binnenste metaallaag van de auto aantasten omdat ze niet zo beschermd zijn tegen corrosie als de buitenste panelen.

Mercedes GLB 250 problemen met het brandstofsysteem

De GLB 250 maakte deel uit van een andere terugroepactie vanwege een mogelijk brandstoflek. Het probleem hier was dat een deeltje mogelijk zijn weg kon vinden in de afdichtingen tussen de brandstofrails en de brandstofinjectoren en zo brandstoflekkage kon veroorzaken. Brandstofgerelateerde problemen moeten onmiddellijk worden verholpen omdat ze de auto in brand kunnen steken.

  Is Mercedes GLB 250 een goede auto?

Graaf daarom dieper in het VIN van de auto en probeer te achterhalen of de auto waar u naar kijkt een van deze problemen heeft. Ook lijkt de GLB 250 soms last te hebben van voortijdig verstopte brandstoffilters, maar deze worden meestal veroorzaakt door een gebrek aan onderhoud.

Mercedes GLB 250 problemen met ophanging en stuurinrichting

De Mercedes GLB 250 en de Mercedes GLA 250 delen veel onderdelen met elkaar, wat betekent dat beide gevoelig zijn voor problemen met de voorasdrager. Als deze niet vroeg genoeg worden opgelost, zullen ze waarschijnlijk de bestuurbaarheid van de auto beïnvloeden en zelfs het rijden met de auto extreem gevaarlijk maken. Zorg er daarom voor dat u de voorasdrager controleert als u een van deze auto’s wilt kopen.

De belangrijkste reden waarom de voorasdrager problemen veroorzaakt, is dat hij vroegtijdig kan corroderen. Veel eigenaren stellen dat u contact kunt opnemen met een Mercedes-dealer en dat zij het probleem gratis zullen verhelpen omdat het een fabricageprobleem is.

FAQ Sectie

Hoe lang kan een Mercedes GLB 250 meegaan?

De Mercedes Benz GLB 250 kan een paar honderdduizend kilometer meegaan zonder grote revisies als u hem goed verzorgt. Er zijn niet al te veel GLB-modellen die zelfs maar in de buurt komen van zoveel kilometers, maar dit is min of meer een standaard voor alle moderne Mercedes-modellen. Bovendien deelt de 2018 A-Klasse ook een hoop onderdelen met de GLB en die lijkt zich goed te houden.

Dit alles betekent dat we kunnen zeggen dat de GLB net zo goed zou moeten zijn als de A-klasse, zo niet zelfs beter. De sleutel tot het bereiken van een significant aantal kilometers in een auto is een goed onderhoud. Als u dat doet, zal de auto u zo lang mogelijk van dienst zijn.

  Mercedes AMG E53 Betrouwbaarheid

Heeft de Mercedes GLB zeven zitplaatsen?

De Mercedes GLB-klasse is de kleinste SUV van Mercedes met zeven zitplaatsen die voor geld te koop is. Mercedes biedt zeven zitplaatsen aan voor drie van haar modellen, de GLB, de middelgrote GLE en de grote GLS. De verschillen in grootte tussen de GLB en de GLE/GLS zijn aanzienlijk, terwijl de verschillen in grootte tussen de GLE en de GLS niet zo groot zijn.

Hoewel de GLB tot zeven zitplaatsen biedt, zijn die stoelen gewoon veel te klein om zeven personen comfortabel te herbergen. Vermeldenswaard is ook dat de laadruimte met zeven zetels bijna onbestaande is.

Is de Mercedes GLB beter dan de GLA?

De Mercedes GLB-Klasse is inderdaad een betere auto dan de Mercedes GLA. De GLB is namelijk niet veel duurder, maar biedt wel veel meer ruimte. Bovendien staat de GLB hoger in de voedselketen en dat is maar goed ook, want de GLA staat bekend als een instap-SUV.

Al met al is de GLB de betere keuze omdat hij praktischer is, hoger in het modellengamma staat en u geen enorme premie hoeft te betalen ten opzichte van de GLA.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts