2022 Mercedes GLB vs GLC – Wat is beter?

Mercedes is ’s werelds toonaangevende merk als het gaat om premium executive auto’s uit alle segmenten. Dit Duitse luxemerk maakt al meer dan 100 jaar begerenswaardige luxewagens in alle soorten en maten, en de SUV-lijn van Mercedes is momenteel de populairste Mercedes-lijn.

De Mercedes GLB is wat Mercedes graag een echte familie-SUV op instapniveau noemt, wat betekent dat hij plaats biedt aan maximaal 7 passagiers, een comfortabele en ruime cabine gevuld met allerlei luxueuze en handige snufjes.

De Mercedes GLC is een model uit het hogere segment, maar aangezien de GLC nog niet is vervangen door een gloednieuw model, staat hij niet op hetzelfde niveau als de relatief nieuwe GLB. Ook al biedt de GLC hoogwaardigere materialen en een meer innemende aandrijving, de GLB is een betere auto.

De GLC wordt ook aangeboden met een 4.0L AMG V8 en dat is de meest prestatiegerichte keuze van het stel. De nieuwe GLC is onderweg en zal waarschijnlijk gebaseerd zijn op de nieuwe C-Klasse, dus het is een goed idee om te wachten tot de nieuwe GLC er is, want hij zal een stuk beter zijn dan de huidige GLB.

2022 Mercedes GLB-Klasse – Het instapniveau echte Mercedes familie SUV

De Mercedes Benz GLB begint bij $ 39.650 voor het instapmodel GLB250, die veruit de meest populaire keuze van het bereik is. Hij wordt geleverd met een 2.0L 4-cilinder turbo die een gezonde 221pk en 258lb-ft koppel biedt. Als je een AWD versie wilt, moet je $2,000 extra betalen voor het 4MATIC systeem.

De GLB250 wordt geleverd met een 8-traps DCT automatische versnellingsbak die prachtig past bij het karakter van de GLB. Het is een soepele en efficiënte transmissie die je waarschijnlijk niet gaat voelen tijdens het rijden. Qua design lijkt de GLB op een meer rechthoekige versie van de GLA, wat betekent dat hij een paar design accenten leent van zijn grotere broers, de GLE en de G-Wagon.

  Mercedes E220 - Alles wat u moet weten

De GLB verslaat de GLC met gemak op het gebied van interieurdesign en functionaliteit, want de GLB is uitgerust met het nieuwste Mercedes MB UX infotainment scherm, een beter uitziend dashboard en het nieuwe Mercedes stuurwiel. De GLB is iets korter in vergelijking met de GLC, maar de beschikbare ruimte wordt beter benut.

De GLB beschikt ook over de allernieuwste veiligheidsvoorzieningen van Mercedes, terwijl de GLC niet over de allernieuwste veiligheidsvoorzieningen beschikt. De GLB wordt ook geleverd met zeven zitplaatsen, terwijl de GLC slechts leverbaar is met vijf.

2022 Mercedes GLC-Klasse – De middenklasse Mercedes SUV

Met een vanafprijs van $44.900 zou je verwachten dat de GLC de GLB op de meeste gebieden verslaat, ook al is het een oudere auto, maar de realiteit is dat de GLC gewoon verouderd is. De GLC wordt ook geleverd met een 2.0L 4-cilinder turbo, maar die in de GLC300 levert 255pk en 273lb-ft aan koppel.

4MATIC is ook beschikbaar als optie met een prijsverhoging van $2.000. De GLC is groter, maar niet ruimer aangezien hij slechts 5 zitplaatsen heeft. De materialen in het interieur van de GLC voelen iets meer premium aan in vergelijking met de GLB en de GLC voelt steviger en SUV-achtiger aan.

Het design is echter wel wat gedateerd in vergelijking met de GLB, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. De GLC wordt geleverd met een iets oudere infotainment-versie van Mercedes en de schermen die worden aangeboden zijn niet zo geavanceerd of futuristisch ogend.

  Wat betekent AMG bij Mercedes?

De GLC heeft bijna alle, maar niet de allernieuwste veiligheidssystemen van Mercedes, wat betekent dat de GLB hem verslaat als het op veiligheid aankomt.

Conclusie – De GLB is beter, maar de nieuwe GLC komt eraan

Het prijsverschil tussen de GLB en de GLC is niet genoeg om de GLC boven de GLB te verkiezen. Het is veilig om te zeggen dat deze twee premium SUV’s indrukwekkend zijn en waarschijnlijk zelfs de meest die-hard Mercedes liefhebbers tevreden zullen stellen.

De GLB is echter nieuwer, heeft een aantrekkelijker interieur en exterieurdesign, biedt meer zitruimte, nieuwere technologie en meer veiligheidsset. De GLC is iets interessanter om in te rijden, heeft krachtigere motoren en de bouwkwaliteit lijkt iets beter te zijn.

Over het geheel genomen, het beste wat je kunt doen is wachten op de nieuwe GLC uit te komen als het is waarschijnlijk gaat beter zijn dan de GLB. Als je een nieuwe auto nodig hebt, ga dan voor de GLB.

FAQ Sectie

Is de 2022 Mercedes GLB zuiniger dan de Mercedes GLC?

In de huidige tijd, efficiëntie is een echt belangrijk verkoopargument, vooral als het gaat om luxe auto’s, omdat ze de neiging om punchier motoren bieden. Hoewel de motor in de GLC iets krachtiger is, is de score vergelijkbaar met die van de GLB met een 22/29MPG binnenshuis/zuidsweg score.

  Wat is beter, Mercedes of Jaguar?

De GLB is beoordeeld op 23/32MPG stad/weg, wat betekent dat hij iets beter is dan de GLC. Ook al geven de cijfers een licht voordeel aan de GLB, deze verschillen zijn zo marginaal dat de manier waarop u een van deze twee rijdt waarschijnlijk dat verschil teniet zal doen.

Is de 2022 Mercedes GLB een betere gezinsauto dan de Mercedes GLC?

De GLB is een betere gezinsauto omdat hij slimmer gebruik maakt van de beschikbare ruimte en omdat hij ook als zevenzitter wordt aangeboden. Dat wil niet zeggen dat de GLC geen goede gezinsauto is, maar wel dat de GLB gewoon beter is.

De GLB is ook leverbaar met meer gezinsvriendelijke voorzieningen en met meer veiligheidsvoorzieningen. Beide zijn goed, maar de GLB is merkbaar beter.

Wanneer komt de nieuwe Mercedes GLC uit?

Volgens enkele online bronnen zou de nieuwe GLC voor het einde van 2022 het daglicht moeten zien en zou hij ergens in 2023 in de verkoop gaan. Wanneer dit gebeurt, zal de strijd tussen de GLB en de GLC overbodig worden, omdat de nieuwe GLC op bijna alle gebieden beter zou moeten zijn.

Dit betekent echter ook dat de huidige generatie van de GLC met behoorlijke kortingen te krijgen is en dat hij waarschijnlijk in waarde zal dalen, wat betekent dat hij een stuk haalbaarder zal worden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts