2022 Mercedes GLC vs BMW X3

Het segment van de compacte luxe-SUV’s is ongelooflijk competitief, vooral wanneer je auto’s zoals de Mercedes GLC, de BMW X3 en de Audi Q5 in overweging neemt. De X3 en de GLC lijken echter de meeste interesse te wekken in dit segment, inclusief de superieure, maar duurdere Porsche Macan.

De Mercedes Benz GLC is de stijlpatser van het stel, omdat hij een aantrekkelijker exterieurdesign heeft. De X3 oogt ingetogener, hoewel hij er van binnen veelbelovender uitziet. De X3 is onlangs herzien en biedt daarom een voorsprong op het gebied van technologie.

Dat wil niet zeggen dat hij de GLC zonder meer verslaat, maar over het geheel genomen lijkt het wel een betere auto. Mensen die een compacte SUV kopen, hechten ook belang aan prestaties en rijdynamiek en op dat punt verslaat de X3 de GLC, ook al heeft de GLC een prettigere motor.

Al met al lijkt de X3 de GLC voorbij te streven op het gebied van ruimte, technologie en prestaties. De GLC is echter nog steeds een meer begeerlijke auto dankzij zijn badge, design en algemene gebruikerservaring.

2022 Mercedes GLC – Een meer stijlvolle en begeerlijke auto

De Mercedes Benz GLC begint bij $43.850, maar de gemiddelde prijs die voor de GLC wordt betaald is een paar duizend meer. Voor dit prijskaartje krijgt u een stijlvolle compacte SUV die er begeerlijk uitziet en een vrij comfortabele en dynamische rijervaring biedt.

De meeste mensen zouden Mercedes MB UX verkiezen boven BMW’s iDrive systeem omdat het iets beter geïntegreerd lijkt, ook al voelt het iDrive systeem iets intuïtiever aan. De GLC is een stap boven de X3 als het gaat om wenselijkheid en design volgens de meeste mensen daarbuiten.

  Is BMW een supercar?

Qua ruimte is de GLC niet zo royaal als de X3, zowel wat betreft laadruimte als passagiersruimte. De GLC nadert zijn einde en dat is duidelijk op bepaalde gebieden, zoals het interieur design. Dat wil niet zeggen dat het er slecht uitziet, maar de X3 voelt merkbaar hoogwaardiger aan.

De top-of-the-line GLC 63 heeft een V8-motor die een stuk aangenamer aanvoelt dan die in de BMW X3 M. De GLC krijgt over een jaar of twee een complete update die het wachten zeker waard is omdat hij waarschijnlijk het huidige interieurdesign van de C-Klasse gaat erven.

2022 BMW X3 – Een dynamischere en hoogwaardigere SUV

De BMW X3 begint bij ongeveer 43.000 dollar en de gemiddeld betaalde prijs is ook een paar duizend meer. De X3 werd onlangs herzien en biedt nu koplamptechnologie van een hoger niveau, een sneller reagerend infotainmentscherm met een hogere definitie en een algemene kwaliteitsverbetering.

De X3 voelt gewoon beter gebouwd dan de GLC en hij verslaat de GLC ook op het gebied van bruikbaarheid. De X3 is ook een efficiëntere auto omdat hij gebruik maakt van relatief nieuwere motoren. Wat betrouwbaarheid betreft, voelt de X3 iets duurzamer aan en de algemene betrouwbaarheidsresultaten zijn in het voordeel van de X3.

De X3 voelt dynamischer aan en biedt meer rijplezier, vooral in de topversie van de BMW X3 M. De X3 biedt ook meer ruimte voor zowel de achterpassagiers als voor uw bagage door een meer vierkant ontwerp.

  Welke Mercedes-Benz modellen zijn hardtop cabriolets?

Zowel het interieur als het exterieur zijn op het eerste gezicht niet van het niveau van de GLC, maar nadat u enige tijd in de X3 hebt doorgebracht, zult u de algehele toename in materiaalkwaliteit waarderen, ook al ziet het er niet zo futuristisch uit.

Conclusie – De BMW X3 is de betere keuze

De BMW X3 is gewoon een nieuwere auto en dat is duidelijk als je de twee auto’s naast elkaar zet. Hoewel de Mercedes GLC nog steeds een heerlijke compacte SUV is, doet hij het in de meeste segmenten minder goed dan de X3. De X3 is zuiniger met brandstof, biedt nieuwere technologie, is comfortabeler en biedt kwalitatief hoogwaardigere materialen.

Als u een Mercedes-fan bent, is de kans groot dat u de GLC toch verkiest boven de X3, wat niet echt een verrassing is. Een Mercedes badge wekt meer interesse, wat betekent dat de GLC een meer begeerlijke auto is.

Het beste wat u kunt doen is wachten tot de nieuwe GLC er over een jaar of twee is, want die zal waarschijnlijk de rollen omdraaien in het voordeel van de GLC.

FAQ Sectie

Is de Mercedes GLC veiliger dan de BMW X3?

Zowel de Mercedes GLC als de BMW X3 bieden toonaangevende veiligheidsprestaties en de verschillen zijn marginaal. Volgens de IIHS-tests behalen zowel de X3 als de GLC toptroeven in de meeste crashtestcategorieën, wat betekent dat ze allebei een meer dan bevredigend veiligheidsniveau bieden.

De actieve softwarematige veiligheidsvoorzieningen zijn in het voordeel van de X3, simpelweg omdat de X3 nog niet zo lang geleden is vernieuwd. Al bij al zou veiligheid geen relevante factor mogen zijn bij de keuze welke van deze twee te kopen, want ze zijn allebei meer dan voldoende veilig.

  Hebben BMW's veel problemen?

Is de Mercedes GLC een betere gezinsauto dan de BMW X3?

De BMW X3 is een betere gezinsauto omdat hij zowel meer zitruimte als meer laadruimte biedt dan de GLC. De X3 is ook een zuinigere auto, wat betekent dat u minder tijd en geld kwijt bent aan tankbeurten.

Het plaatsen van een kinderzitje in zowel de X3 als de GLC is vrijwel identiek en de veiligheidsbeoordelingen zijn ook vrijwel identiek. Al met al is de GLC een prima gezinsauto, maar de X3 is nog beter.

Is de Mercedes GLC leuker om te rijden dan de BMW X3?

Wat de rijdynamiek betreft, wint de X3 het van de BMW GLC omdat hij meer op de bestuurder gericht is. Ook al is de V8-motor van de GLC 63 een stuk aangenamer, de transmissie en het onderstel van de X3 zijn een stapje beter dan die van de GLC.

Beide auto’s zijn vergelijkbaar als het op comfort aankomt, maar als het op wendbaarheid, wegligging en reactievermogen aankomt, is de X3 de auto die u moet hebben.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts