2022 Mercedes GLC vs GLE – Wat is beter?

Mercedes maakt enkele van de meest concurrerende premium executive SUV’s op de markt, omdat ze momenteel een SUV voor elk denkbaar doel bieden. Als u de grootste familie-SUV van Europese makelij wilt, ga dan voor de GLS. Als u de beste off-road machine wilt, ga dan voor de G-wagon.

Wie echter in de eerste plaats geïnteresseerd is in luxueuze, comfortabele familie-SUV’s die alles aankunnen, moet zijn aandacht richten op de GLC of de GLE. De GLC is de kleine tot middelgrote familie-SUV die het einde van zijn levensduur nadert en binnenkort zal worden vervangen.

De GLE is een grotere SUV met duurdere materialen, een beter interieur en exterieurdesign, meer ruimte en meer van alles. Tussen de twee is de GLE beter en bijna niemand kan iets anders zeggen. Dat wil niet zeggen dat de GLC niet goed is, maar eerder niet zo goed als de GLE.

Welke van de twee je ook aanspreekt, wacht nog even met de komst van de nieuwe GLC, want het wordt waarschijnlijk de populairste SUV van Mercedes. Gezien het feit dat hij gebaseerd zal zijn op de nieuwe C-Klasse, is het veilig om te zeggen dat hij geweldig zal zijn.

2022 Mercedes GLC – Het middenniveau Mercedes SUV

Met een vanafprijs van $ 43.850, de GLC zit stevig in de mid-size luxe SUV segment, wat betekent dat het concurreert met de Audi Q5, de Volvo XC60, de Porsche Macan, en de BMW X3. De GLC300 wordt geleverd met een 2.0L 4-cilinder turbo motor die 255pk en 273lb-ft aan koppel levert.

De GLC wordt standaard geleverd met een RWD setup, maar je kan hem upgraden naar de 4MATIC versie voor een extra $2,000. De GLC wordt geleverd met de vertrouwde 8-traps DCT versnellingsbak van Mercedes, die prachtig past bij het luxe karakter van de GLC.

  Welke Mercedes hebben MBUX?

Qua vormgeving is de GLC aantrekkelijk, maar hij oogt wel wat gedateerd in vergelijking met de nieuwste Mercedes-modellen die er zijn. De GLC is voorzien van een hoogwaardig interieur, maar mist het gloednieuwe Mercedes MB UX infotainmentsysteem.

Hij kan niet wedijveren met de GLE als het gaat om ruimte, motoren, luxe, comfort of prestaties, maar hij kost wel aanzienlijk minder geld en is een stuk zuiniger.

2022 Mercedes GLE – De echte Mercedes SUV

Volgens sommige Mercedes liefhebbers zijn de GLA, de GLB, en de GLC geen echte Mercedes SUV’s omdat ze veel te klein zijn en niet hoog van de grond komen. Dit betekent dat de 56.150 dollar kostende GLE 350 een echte Mercedes SUV is, maar hij wordt geleverd met dezelfde motor als de GLC, die helemaal niet zo SUV-achtig is.

De GLE450 van $63.950 heeft een 3.0L inline-6 turbomotor met mild-hybrid technologie die goed is voor 362pk en 369lb-ft aan koppel. De instapversie van de GLE350 is niet standaard uitgerust met 4MATIC, de 450 wel. Alle versies van de GLE zijn ook uitgerust met de verbeterde 9G DCT-versnellingsbak.

De GLE is langer, breder en hoger, wat betekent dat hij zowel meer passagiersruimte als meer laadruimte biedt. Hij voelt ook veel robuuster aan, vooral met motoren uit het hogere segment, zoals die van de GLE450.

Qua design oogt en voelt de GLE luxueuzer met hoogwaardigere materialen, meer technologie en een betere standaarduitrusting. Op het gebied van veiligheid biedt de GLE meer dan de GLE, maar volledig uitgeruste GLC-modellen zijn vergelijkbaar met volledig uitgeruste GLE-modellen.

  Beste Mercedes hardtop cabriolet

Conclusie – De GLE is in bijna alle opzichten een betere auto.

Als het op grootte aankomt, moet je voor de GLE gaan, want die biedt meer van alles, vooral als het op weggevoel en ruimte aankomt. De GLC is ook een geweldige auto, maar hij mist op het gebied van design, praktische bruikbaarheid, ruimte, technologie en kwaliteit.

De enige punten waarop de GLC de GLE verslaat zijn prijs, efficiency en omvang, maar alleen als je een voorkeur hebt voor kleinere SUV’s. De nieuwe GLC wordt binnenkort onthuld en zal waarschijnlijk minder gaan kosten dan de GLE. Als u dus geen haast heeft en de voorkeur geeft aan kleinere SUV’s, wacht dan op de nieuwe GLC.

Het is vermeldenswaard dat de GLE altijd het duurdere model zal zijn, ongeacht het modeljaar. Het enige verschil zit hem in technologie, efficiency en waarschijnlijk veiligheid.

FAQ Sectie

Is de 2022 Mercedes GLC efficiënter dan de GLE?

Volgens Mercedes is de GLC in staat om 22MPG in de stad en 27MPG op de snelweg, terwijl de grotere GLE kan 19MPG in de stad en 27MPG op de snelweg terug te keren. Deze schattingen zijn gekoppeld aan het instapmodel 2.0L GLE350, wat betekent dat als u voor de GLE450 kiest, uw kilometrage aanzienlijk zal dalen.

De GLE450 is weliswaar uitgerust met mild hybrid-technologie, maar de aangeboden accu’s zijn niet voldoende om een noemenswaardig verschil in de praktijk te maken. De GLC is dus efficiënter en de nieuwe GLC zal dit verschil waarschijnlijk nog vergroten.

  Welke Mercedes modellen hebben vierwielaandrijving (AWD)

Is de 2022 Mercedes GLE beter in slepen dan de GLC?

Veel mensen die SUV’s kopen, gebruiken ze als trekkend voertuig en dit is waar deze twee premium Mercedes SUV’s veel verschillen. De GLE heeft een maximaal trekvermogen van 3.500lbs, terwijl de grotere GLE bijna 6.000lbs kan trekken. Als je een SUV gebruikt om te slepen, ga dan voor de GLE.

Deze verschillen zijn vooral te wijten aan het gewicht, het vermogen en de ophanging, omdat het chassis van de GLE is ontworpen om zwaardere lasten te dragen dan dat van de GLC. Dit betekent dat het slepen van een lading van 2.000lbs een stuk hanteerbaarder is met de GLE, ook al is de GLC tot hetzelfde in staat.

Is de 2022 Mercedes GLE een betere gezinsauto dan de GLC?

De GLE is een betere gezinsauto omdat hij meer ruimte biedt, een meer geïsoleerde cabine, meer cubby spaces, meer ruimte voor het monteren van een kinderzitje, en een veiligere auto in het algemeen. De GLE heeft ook infotainmentschermen achterin, wat perfect is als je je kinderen op langere ritten wilt vermaken.

De GLE heeft ook minder last van wind- en bandengeruis en de GLE450 is een stuk soepeler dan alle versies van de GLC.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts