2022 Mercedes GLE vs GLS – Wat is beter?

In de huidige tijd van snelle verstedelijking en efficiëntie, domineren kleine SUV’s en cross-overs de markt als de twee meest populaire autotypes van dit moment. Dit betekent dat SUV’s zoals de GLA, de GLB, en de GLC nu ongelooflijk populair zijn en veel beter worden verkocht in vergelijking met de GLE, de G wagon, en de GLS.

Dit betekent niet dat deze drie eerder genoemde kleine SUV’s beter zijn, maar eerder het feit dat de meeste mensen ze voldoende vinden. Wie de GLA, de GLB en de GLC vergelijkt met de GLE, GLS en de G-wagon, zal direct opvallen dat de laatste drie in bijna alles beter zijn, behalve in de prijs natuurlijk.

De G-wagon is een klasse apart en dan blijven de GLE en de GLS over. Deze twee zijn opvallend vergelijkbaar, maar de GLS is groter, luxueuzer, biedt betere motoren, meer ruimte, en meer van al het andere. Mercedes zegt dat de GLS een S-Klasse op stelten is, maar de realiteit is dat het gewoon een grotere versie van de GLE is.

Dit betekent dat de GLE, naar mijn mening, een redelijker aankoop is omdat hij minder kost, genoeg vermogen biedt en toch niet overdreven groot is. Bijna niemand zal zeggen dat de GLE te weinig ruimte biedt. Al met al is de GLS beter, maar de GLE is redelijker en daarom wint hij in deze head-to-head battle.

2022 Mercedes GLE – De Mercedes Benz SUV sweet spot

Het instapmodel van de Mercedes GLE350 begint bij 54.250 dollar en krijgt een 2.0L turbo 4-cilinder motor met 255 pk en 273lb-ft koppel, wat niet helemaal past bij zo’n grote SUV. Vermeldenswaard is ook dat de GLE350 niet met AWD wordt geleverd omdat de optie 4MATIC nog eens 2.000 dollar aan de instapprijs toevoegt.

  Veel voorkomende problemen met Mercedes W140

Dat betekent dat de GLE450 de beste keuze is, want die levert 362 pk en 379 Nm koppel uit zijn 3,0 liter zescilinder-in-lijn motor en krijgt van de fabriek het Mercedes 4MATIC-systeem. Beide krijgen de Mercedes vertrouwde 9G 9-traps automatische transmissie die zowel soepel als ontspannend is om te rijden.

De GLE is meer dan groot genoeg voor de meeste gezinnen, zelfs met alle drie de zitrijen op hun plaats. Qua design ziet hij er min of meer identiek uit als de GLS, zowel van binnen als van buiten. Het rijgedrag is vergelijkbaar met dat van de GLS met de vergelijkbare motor en ook het verbruik is vergelijkbaar.

Er zijn niet zoveel verschillen tussen de twee, want de GLE is inderdaad groot genoeg voor de meeste mensen. Echter, als je wilt maximaliseren de Mercedes SUV ervaring, moet je gaan voor de range-topping GLS.

2022 Mercedes GLS – Het Mercedes SUV vlaggenschip

Het instapmodel van de Mercedes GLE450 begint bij 77.850 dollar en heeft dezelfde aandrijflijn en transmissiecombinatie als de GLE450. Wie echter meer wil betalen, kan opteren voor de GL580, de topversie met een BiTurbo 4.0L V8 met 483 pk en 516 lb-ft koppel. Alle GLS modellen zijn standaard uitgerust met 4MATIC.

De GLS krijgt ook de 9G versnellingsbak, wat betekent dat de GLE450 en de GLS450 ongelooflijk vergelijkbaar, bijna identiek zijn. Dit is een terugkerend thema als je veel naar het design kijkt, want ze zien er allebei bijna hetzelfde uit, het enige verschil is dat de GLS groter is.

  2022 Mercedes G-Wagon vs Range Rover

De GLS biedt ook meer ruimte, zowel voor de passagiers als voor de laadruimte. De materialen zijn van hogere kwaliteit, maar de GLS voelt meer premium aan. Je kunt gerust stellen dat de gewone GLS geen S-Klasse op stelten is, maar de Maybach-versie zou dat net zo goed wel kunnen zijn.

De Maybach-versie van de GLS is wat de GLS vanaf de fabriek had moeten zijn, want het is een echte vlaggenschip SUV.

Conclusie – De GLE is verstandiger om te kopen, maar de Maybach GLS is de beste

Als je geen Mercedes-liefhebber bent, is de kans groot dat je niet altijd het verschil zult kunnen zien tussen de GLS en de GLE. Als u een grote familie-SUV wilt die plaats biedt aan zeven personen, is de GLE meer dan voldoende.

Als u echter het maximum aan ruimte, kracht en opscheppingsrechten wilt, dan is de GLS de auto die u moet hebben. De verschillen tussen de gewone GLE en GLS modellen zijn niet groot genoeg om de prijsstijging te rechtvaardigen die nodig is om in een GLS te komen, en daarom is het kopen van de GLE over het geheel genomen zinvoller.

De GLE wordt ook aangeboden als coupé, terwijl de GLS een SUV is. De zaken veranderen echter wanneer je je op Maybach GLS-gebied begeeft, maar de prijs van een Maybach SUV is ook moeilijk te slikken.

FAQ Sectie

Is de 2022 Mercedes GLE zuiniger dan de Mercedes GLS?

Als u de GLE350 met de GLS450 vergelijkt, is de GLE merkbaar zuiniger. De GLE450 is echter bijna gelijk aan de GLS450 als het op efficiëntie aankomt. De topmodellen van de V8 GLS zijn veel minder zuinig, maar het is hetzelfde verhaal met de V8 AMG GLE 63.

  Beste olie voor Mercedes dieselmotoren

Beide zijn niet toonaangevend in hun klasse als het op efficiëntie aankomt, omdat ze veel te groot zijn. De meeste mensen die dit soort SUV’s kopen zijn toch al niet zo zwaar bezig met MPG resultaten.

Is de 2022 Mercedes GLE een betere chauffeursauto dan de GLS?

Als je een grote luxe SUV koopt, is de kans groot dat je van plan bent om ermee te chauffeuren, en voor deze doeleinden is de GLS beter omdat hij meer upmarket aanvoelt en een stuk ruimer is. Je kunt de GLS krijgen met captain’s chairs achterin, wat hem een stuk comfortabeler maakt.

Dat wil niet zeggen dat de GLE ook niet goed is voor VIP vervoer, maar eerder dat de GLS gewoon beter is.

Moet ik de 2022 Mercedes GLS boven de GLE kopen?

De 2022 Mercedes GLE is bijna net zo goed als de GLS terwijl de GLS veel meer geld kost. Het is waar dat de GLS een betere auto is, maar niet zo veel als je zou denken, vooral als je modellen met vergelijkbare motoren krijgt.

Al met al, als je gewoon de grootste, de slechtste, en de meest indrukwekkende wilt, is de GLS de manier om te gaan, maar als je een grote auto wilt zonder het gevoel te hebben als een bus te zijn, is de GLE de betere keuze in het algemeen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts