2022 Mercedes GLS SUV vs BMW X7

In het land van de full-size luxe SUV’s zijn de Mercedes Benz GLS en de BMW X7 aantoonbaar de beste. Er zijn veel SUV’s van Amerikaanse makelij, zoals de nieuwe Cadillac Escalade of de Lincoln Navigator, maar die zijn niet zo verfijnd en geraffineerd als een van deze twee. Het is dan ook niet meer dan logisch om de allerbeste met elkaar te vergelijken in een head-to-head vergelijking.

De Mercedes Benz GLS-Klasse is de grootste en meest indrukwekkende Mercedes SUV die je kunt kopen, want hij biedt comfortabel plaats aan zeven personen met veel luxe voorzieningen, hoogwaardige materiaalkeuzes en stijlvolle designkeuzes.

De BMW X7 is ook de allerbeste SUV van BMW, die ook relatief gemakkelijk plaats biedt aan zeven passagiers en tegelijkertijd luxueus, statig en begeerlijk is. Er zijn veel overeenkomsten tussen deze twee SUV’s en het is veilig om te zeggen dat ze nauw aan elkaar gewaagd zijn in bijna elk opzicht.

De Mercedes Benz GLS is echter groter, biedt meer zitruimte op alle drie de rijen en beschikt over superieure terreincapaciteiten. De X7 is iets comfortabeler, iets stiller en biedt een interieur van een hogere klasse, althans wat de bouwmaterialen betreft.

2022 Mercedes Benz GLS

Vanaf 76.000 dollar is de Mercedes Benz GLS verkrijgbaar in een aantal verschillende motoropties, waaronder zescilinder motoren en fruitiger en meer dorstige V8’s. Mercedes biedt ook een hybride versie van de GLS voor degenen die willen de efficiëntie van deze 6000 pond + mammoet van een SUV te maximaliseren.

De GLS heeft duidelijk een streepje voor op de X7 als het op design aankomt, want hij ziet er een stuk imposanter en vertrouwenwekkender uit. Het interieur van de GLS ziet er futuristischer uit omdat het één glazen paneel heeft met daaronder twee schermen die het infotainment en de informatie op het dashboard regelen.

  Welke Mercedessen hebben dode hoek assistentie

De GLS biedt ook meer ruimte en voelt forser aan achter het stuur. Dat betekent dat hij ook iets meer rolt in vergelijking met de X7. De bagageruimte is royaler dan bij de X7 en Mercedes lijkt meer opties vanuit de fabriek aan te bieden.

Een van de grootste problemen met de GLS is echter het feit dat hij er zowel van binnen als van buiten vrijwel identiek uitziet als de Mercedes Benz GLE. Dit betekent dat het interieur design is niet allemaal zo exclusief, noch baanbrekend, dat is niet iets wat je wilt zeggen over een full-size vlaggenschip SUV.

2022 BMW X7

De X7 wordt ook geleverd met een paar verschillende motor opties, waaronder 6-cilinder motoren zijn BMW M-rated V8s. De X7 is een nieuwere auto in vergelijking met de GLS en dat is te zien aan de vormgeving van het exterieur.

Hoewel de GLS er van buiten coherenter uitziet, voelt en oogt de X7 nieuwer en gedurfder, vooral door de grote niergrills aan de voorkant. De X7 begint rond de 75.000 dollar, wat betekent dat de vanafprijzen tussen deze twee bijna gelijk zijn.

De X7 voelt verfijnder aan op de weg omdat hij stiller is en hij lijkt ook een beetje beter gebouwd te zijn. De BMW heeft een streepje voor op de GLS als het gaat om materiaalkeuze, algemene stevigheid van het interieur en het ontbreken van goedkoop plastic, want dat is er bijna niet in de BMW.

De GLS biedt meer ruimte, maar de X7 voelt luxueuzer aan en is een betere plek om te zijn. Hij rijdt beter dan de GLS omdat hij een stuk kleiner aanvoelt dan hij in werkelijkheid is.

  Is een Mercedes goed in de sneeuw?

Conclusie – De BMW X7 steekt er met kop en schouders bovenuit

Deze twee SUV’s zijn allebei geweldig en het is moeilijk te zeggen welke van de twee een betere keuze is voor uw doeleinden. De X7 voelt echter aan als een beter samengestelde auto die authentieker en uniek aanvoelt, terwijl de GLS aanvoelt als een iets grotere versie van de GLE.

Mercedes zegt dat de GLS de S-Klasse van de SUV’s is, maar dat is zeker niet het geval. De GLS voelt groot, zwaar en zeker aan, wat sommige mensen prettig vinden, maar uiteindelijk voelt de X7 meer als een auto en dat leidt ook tot een comfortabeler rijgedrag.

De waarheid is dat als u van BMW’s houdt, u voor de X7 moet gaan. Aan de andere kant, als u van Mercedes houdt, moet u voor de GLS gaan. Merkentrouw is een belangrijke factor bij de aanschaf van een premium product, en de verschillen tussen deze twee zijn niet substantieel genoeg om dat teniet te doen.

FAQ Sectie

Wat is de beste Mercedes SUV?

Mercedes biedt momenteel meer dan 10 verschillende crossover/SUV’s aan voor elk denkbaar doel. De beste Mercedes-SUV is echter ongetwijfeld de Mercedes Benz G-Klasse, omdat hij om zoveel redenen een icoon van deze tijd is. Qua design is het misschien wel een van de mooiste SUV’s ooit, althans voor zover het de meeste rijke mensen betreft.

De G-Klasse ziet er niet alleen goed uit, hij is ook luxueus en beschikt over een ongelofelijke terreincapaciteiten. Een paar jaar geleden heeft Mercedes de G-Klasse van de grond af herzien en hem een stuk beter gemaakt dan de vorige generatie.

  Is Mercedes E-Klasse beter dan C-Klasse?

Wat is de beste BMW SUV?

De beste BMW SUV is de BMW X6 omdat die de hele huidige rage naar Coupé-SUV’s op gang bracht. Toen de X6 voor het eerst uitkwam, was iedereen ervan overtuigd dat BMW de lelijkste SUV ter wereld had gemaakt, maar slechts een paar jaar later volgde elk ander Duits topmerk in de voetsporen van de X6.

De nieuwste generatie van de X6 ziet er intimiderend en luxueus uit en is een feest om in te rijden. Hij biedt alles wat BMW op het gebied van luxe en technologie te bieden heeft en dat betekent dat het een heerlijke plek moet zijn om tijd in door te brengen.

Waarom houden mensen van SUV’s?

Mensen houden van SUV’s omdat ze luxe, ruimte, veiligheid, een indrukwekkende rijpositie en een algemeen meer capabele auto bieden die alle soorten terreinen kan doorkruisen. SUV’s zien er gewoon statiger uit en het voelt goed om in een grote SUV te rijden.

Zichtbaarheid is ook een duidelijk voordeel dat SUV’s hebben ten opzichte van kleinere auto’s. De huidige trend naar SUV’s is logisch, want ze lijken beter dan de meeste andere auto segmenten die er zijn voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in een sportieve rijervaring.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts