2022 Mercedes GLA vs BMW X2

De BMW X2 is een subcompacte SUV/Crossover en de Mercedes GLA is min of meer hetzelfde verhaal. Tussen deze twee zijn er echter nogal wat verschillen, want ze doen allebei hetzelfde, maar op verschillende manieren.

De BMW X2 oogt een stuk sportiever met een agressiever exterieurdesign, dat zich ook vertaalt in de manier waarop de X2 rijdt. De GLA biedt een interessanter en gewaagder interieurdesign dat gewoon meer lijkt te bieden dan de X2, zowel qua looks als qua luxe.

De X2 offert ruimte op voor uiterlijk en dat is overduidelijk zodra u een blik werpt op de X2. De GLA daarentegen heeft een relatief hoge daklijn, maar biedt ook niet de ruimte die in zijn klasse hoort. Als u boven alles ruimte wilt, ga dan voor de Audi Q3 of de BMW X1.

Al met al is de BMW X2 een sportievere en dynamischere auto, waarmee het leuker is om langzaam en snel te rijden. Aan de andere kant is de GLA begeerlijker omdat hij een cooler uitziend interieur heeft en ook een tikkeltje comfortabeler is.

Mercedes Benz GLA – De meest begeerlijke kleine SUV

Met een vanafprijs van $36.400 krijg je een GLA 250 die wordt geleverd met een 2.0L 4-cilinder motor die 221pk levert. Als je twee duizend meer betaalt, kun je de GLA250 upgraden met een AWD 4MATIC-systeem dat de GLA capabeler en beter in besneeuwde, modderige en ijzige omstandigheden zal maken.

De GLA wordt ook geleverd met 2 krachtige range-topping AMG-varianten die meer dan $ 50.000 kosten, wat ongelooflijk duur is voor een instapmodel subcompacte SUV van Mercedes. Al met al is de GLA250 de beste keuze uit de GLA-reeks, vooral als hij is uitgerust met 4MATIC.

  BMW X5 betrouwbaarheid

De Mercedes GLA verslaat de BMW X2 als het gaat om aantrekkelijkheid, omdat meer mensen zich aangetrokken voelen tot de GLA dankzij zijn design, zowel van binnen als van buiten. De GLA heeft een meer gedurfde uitstraling, vooral in AMG-uitvoering, terwijl het interieur niet zo conservatief en saai is als bij de X2.

De GLA rijdt iets comfortabeler en heeft ook een beter zicht rondom. De GLA wordt ook beoordeeld met een betere brandstofefficiëntie, maar de verschillen zijn zo marginaal dat ze het vermelden niet waard zijn.

BMW X2- De meer dynamische keuze van de twee

De BMW X2 begint bij 36.600 dollar en dat is bijna hetzelfde als de Mercedes GLA. De X2 wordt geleverd met een turbo 4-cilinder 2.0L motor die 228pk maakt. BMW xDrive AWD systeem is ook beschikbaar als optie. De X2 M35i, het topmodel, is goed voor 300 pk en begint bij 46.450 dollar met een flinke hoeveelheid standaarduitrusting.

Het instapmodel 28i is echter meer dan voldoende voor de meeste mensen met het eerder genoemde xDrive AWD-systeem. De transmissie in de X2 is beter dan die in de GLA, omdat hij naadlozer werkt en de traditie van BMW’s superieure automatische transmissies voortzet.

De BMW X2 lijkt gedurfder aan de buitenkant omdat hij agressiever is en dynamischer aanvoelt. Dat vertaalt zich ook in het rijgedrag, want de X2 neemt de bochten een stuk beter dan de GLA. De X2 wordt af fabriek geleverd met een betere uitrusting, vooral als je kijkt naar de veiligheid.

  BMW ix3 VS Audi e-Tron - wat is beter?

Hoewel de GLA er van binnen luxueuzer uitziet, is de X2 veel beter gebouwd. Naarmate de jaren verstrijken, worden de verschillen in materiaalkwaliteit tussen BMW en Mercedes steeds groter. Ook al kan BMW op het gebied van interieurdesign meestal niet tippen aan zowel Audi als Mercedes, de interieurs van BMW zijn wel degelijk beter gebouwd.

Conclusie: De BMW X2 is de betere auto, maar de GLA wint

Als je deze twee als complete pakketten bekijkt, geef ik het voordeel aan de X2 omdat hij beter gebouwd is, soepeler rijdt, er beter uitziet en een karaktervollere rijervaring biedt met een betere basisuitrusting.

De GLA is echter begeerlijker, en het is vrij duidelijk waarom, want het interieur van de GLA is met gemak beter dan dat van de X2. Qua ruimte zijn beide auto’s vergelijkbaar, maar de GLA voelt ruimer aan dankzij zijn meer klassieke SUV-achtige vorm.

Hoewel de X2 als basismodel dynamischer aanvoelt, is de topversie van de GLA 45 AMG sterker en dynamischer dan de topversie van de BMW XW 35i, terwijl die toch een stuk duurder is. Meer mensen zullen voor de GLA kiezen, ook al lijkt de X2 over het geheel genomen een beter pakket.

FAQ Sectie

Zijn Mercedessen begeerlijker dan BMW’s?

Mercedessen zijn inderdaad begeerlijker dan BMW’s, maar de verschillen zijn niet zo groot als de meeste mensen denken. Mercedes legt de nadruk op stijl, terwijl BMW’s meestal meer inhoud bieden, vooral als u waarde hecht aan dynamiek en kwaliteit.

  Maakt BMW een sportwagen?

BMW en Mercedes kunnen stoten uitwisselen zolang ze in de meeste segmenten dicht bij elkaar liggen. Mercedessen hebben de neiging luxueuzer te zijn, vooral de duurdere Mercedessen. Aan de andere kant, BMW auto’s voelen beter om te rijden en ze zijn beter gebouwd.

Is de BMW X2 veiliger dan de GLA?

Beide auto’s hebben 5 sterren voor wat betreft veiligheid, wat betekent dat veiligheid hier geen grote rol speelt. De X2 wordt echter af fabriek met meer veiligheidskit geleverd en het kost minder geld om de X2 volledig uit te rusten met alle veiligheidsvoorzieningen.

Wat veiligheid betreft zijn ze bijna identiek, maar de X2 biedt meer waar voor zijn geld, vooral in het lagere segment van de markt.

Is de BMW X2 betrouwbaarder dan de GLA?

Statistieken tonen aan dat nieuwere BMW modellen inderdaad betrouwbaarder zijn dan Mercedes modellen, maar hier is er weinig tot geen verschil. Zowel de X2 als de GLA zouden lang mee moeten kunnen gaan als u ze goed onderhoudt.

Ze kosten ongeveer evenveel om te repareren, maar BMW lijkt een beetje duurder te zijn. Als je al deze aspecten in overweging neemt, is de onderhouds- en betrouwbaarheidsrace tussen deze twee nauw aan elkaar gewaagd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts