2022 BMW X6 vs Mercedes GLE

Sinds de lancering van de BMW X7 is de X6 niet langer het vlaggenschip van de BMW SUV, maar veel mensen zijn van mening dat de X6 nog steeds de allerbeste BMW SUV is die er is. De huidige, derde generatie van de X6 is dreigender dan ooit en alle beschikbare X6-modellen zijn voorzien van sterke motoren en een geweldige standaarduitrusting.

De Mercedes Benz GLE is verkrijgbaar als SUV of Coupé en de Coupé-versie is min of meer een directe concurrent van de X6. De X6 is echter een echt stand-alone model, wat betekent dat hij is gebaseerd op de BMW X5, maar de verschillen tussen de X5 en de X6 zijn aanzienlijk.

Aan de andere kant zijn de verschillen tussen de GLE en de GLE Coupe minimaal, zo veel zelfs dat je ze misschien niet van elkaar kunt onderscheiden als je ze van voren bekijkt. Hoe dan ook, de X6 is een vermakelijker, specialer en spannender auto om in te rijden in vergelijking met de GLE.

De GLE is een meer gezinsgerichte SUV die klanten tevreden moet stellen die efficiëntie, ruimte, veiligheid en rust zoeken. De X6 is een meer jeugdige keuze en is gericht op degenen die de voorkeur geven aan een spannende rit boven de relatieve subtiliteit die de standaard GLE biedt.

2022 BMW X6 – BMW’s vlaggenschip sport-SUV

De BMW X6 begint bij 67.350 dollar voor het xDrive 40i model dat een 3.0L V6 met 335 pk en 330 lb-ft koppel biedt. De V8-aangedreven M50i X6 begint bij 86.650 dollar en biedt een aangepaste versie van de X6 M-motor met 523 pk en 553 Nm koppel.

  Welke Mercedes modellen hebben vierwielaandrijving (AWD)

Wie alles uit de kast wil halen, kan kiezen voor de X6 M met de volwaardige BMW M-divisie 4.0L twin-turbo V8 met meer dan 600 pk en 553 lb-ft koppel voor 109.595 dollar. De topversie van de X6 M Competition kost 118.595 dollar en is goed voor 617 pk.

Alle BMW X6 modellen zijn uitgerust met BMW’s xDrive AWD systeem en een 8-traps automaat met koppelomvormer. De X6 kan niet gemist worden, want hij biedt een overvloedige aanwezigheid op de weg. Het is een grote, brede en hoge SUV die alle hot hatchbacks kan wegjagen van de inhaalstrook.

Wanneer u in de X6 stapt, wordt u begroet met het allerbeste dat BMW te bieden heeft, wat betekent dat de X6 een interieur van toonaangevende kwaliteit en aandacht voor detail biedt. Het is niet de meest praktische SUV die er is, noch biedt hij klassieke SUV zichtbaarheid, maar een X6 wordt gekocht voor heel andere redenen.

2022 Mercedes GLE – De meer verstandige optie

Vanaf 56.150 dollar is de 2022 GLE350 de instap in middelgrote Mercedes SUV’s, maar velen vinden de 350 een beetje saai omdat hij een 2.0L 4-cilindermotor gebruikt met 255 pk en 277 lb-ft koppel en hij niet af fabriek met het Mercedes 4MATIC AWD-systeem wordt geleverd.

Met dat gezegd te hebben, moet u uw aandacht richten op de $ 63.950 GLE450 die wel wordt geleverd met de 4MATIC AWD-systeem uit de fabriek en een 3.0L V6 die stuwt 362pk en 369bl-ft van koppel. De 74.150 dollar kostende GLE 53 4MATIC+ biedt dezelfde motor met enkele extra AMG-elementen voor een vermogen van 429 pk en een koppel van 384 Nm.

  Beste kleine BMW hatchback

Het enige GLE-model dat de concurrentie met de X6 aankan, is de V8 GLE 63 AMG S. Die kost $ 117.000 en biedt een vermogen dat vergelijkbaar is met dat van de X6 M. De standaard SUV GLE is veel praktischer, verstandiger en objectief gezien een betere SUV in vergelijking met de X6.

Hij is ook een betere terreinauto, biedt een beter zicht, is efficiënter en goedkoper in onderhoud. De BMW X6 wordt echter gekocht met het hart, niet met het verstand.

Conclusie – De GLE is beter, maar de X6 wint

Bijna alle mogelijke parameters naast vermogen en prestaties geven de GLE de bovenhand omdat de GLE goedkoper is in aanschaf, goedkoper in onderhoud, zuiniger, ruimer, meer gezinsgericht, een betere terreinauto en een betere gezinsauto.

De GLE is veel gemakkelijker te besturen, te parkeren en te manoeuvreren in krappe ruimtes. Bovendien wordt de GLE aangeboden met zeven zitplaatsen, terwijl de tweede zitrij in de X6 te kampen heeft met een gebrekkige hoofdruimte. Bijna alle aspecten wijzen in de richting van de GLE, maar de X6 wint omdat hij specialer en unieker aanvoelt en omdat hij veel leuker is om in te rijden.

FAQ Sectie

Is de BMW X6 betrouwbaarder dan de Mercedes GLE?

Volgens enkele online bronnen heeft de X6 een betere betrouwbaarheidsscore dan de GLE, ook al is de X6 veel duurder in het bezit. De X6 is een van de duurste BMW’s om te bezitten omdat hij zo speciaal en uniek is.

De X6 M gebruikt bijvoorbeeld 295 achterbanden, wat belachelijk is voor een SUV. Voor een beetje context, de Ferrari 458 Italia en de nieuwe McLaren Artura gebruiken 295 sectie banden. Er zijn veel aspecten zoals deze aan de X6 en dat is de reden waarom deze coupé sport SUV zoveel geld kost om te onderhouden.

  Beste olie voor Mercedes C300

Waarom zou ik de BMW X6 boven de Mercedes GLE kopen?

U zou de BMW X6 moeten kopen in plaats van de Mercedes GLE als u een sportieve, aantrekkelijk ogende doe-het-zelf auto wilt die zich kan meten met zowel SUV’s als sportwagens. Grote coupé-SUV’s zijn inderdaad een aangeleerde smaak, maar wie van de styling houdt, houdt meestal ook van al het andere aan de auto.

De X6 is veel specialer, leuker om in te rijden en hij biedt interieurmaterialen van hogere kwaliteit. Het is niet zo’n goede familie-SUV als de GLE, maar de X6 is meer dan bruikbaar voor gezinsvervoer.

Waarom zou ik de Mercedes GLE boven de BMW X6 kopen?

De Mercedes GLE familie-SUV is objectief gezien een betere auto in vergelijking met de X6, want hij biedt meer ruimte, is goedkoper, bruikbaarder, biedt een beter zicht, is niet zo stug en kost minder geld in onderhoud. De GLE is de verstandige, slimme optie.

Als je een Mercedes liefhebber bent, is de kans groot dat je de BMW X6 niet eens zult overwegen, zeker als je ook niet van coupé SUV’s houdt. Dat gezegd hebbende, zijn er talloze redenen waarom u de GLE zou moeten kopen boven de X6.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts