Veel voorkomende Mercedes GLB problemen

De 2022 Mercedes GLB is de kleinste Mercedes luxe familie SUV die pas recentelijk is onthuld. Mercedes biedt de GLB aan met een paar motor opties, maar de meest populaire zal zeker de 2.0L benzine 4-cilinder zijn, omdat die genoeg vermogen biedt en toch ook verfijnd en zuinig is.

Mercedes biedt de GLB ook aan met een elektrische aandrijflijn, maar het is veilig om te zeggen dat de meeste mensen nog steeds de benzine versie zullen verkiezen. Gezien het feit dat de GLB nog vrij nieuw is, is het moeilijk om genoeg informatie te verzamelen om hem betrouwbaar of onbetrouwbaar te noemen.

Echter, de GLB maakte deel uit en maakt nog steeds deel uit van een paar belangrijke terugroepacties. Sommige problemen zijn gemeld met betrekking tot ophanging en stuurinrichting componenten, airbag problemen, elektrische systemen problemen, brandstof systeem problemen, en infotainment systeem problemen.

Gewoonlijk zijn de allereerste modeljaren van een bepaald model aanzienlijk slechter dan de latere, omdat ze feedback van de consument kunnen verzamelen en alles kunnen repareren wat verkeerd is voor de nieuwere modellen. Sommige van deze problemen zijn echter ernstiger dan andere, wat betekent dat u uw dealer moet bezoeken als ze zich inderdaad voordoen.

Problemen met ophanging en stuurinrichting

Volgens een paar online bronnen is een van de meest voorkomende problemen met de GLB een defecte vooras drager. Mercedes heeft in december 2021 zelfs een landelijke terugroepactie uitgevaardigd omdat storingen zoals deze mogelijk kunnen leiden tot stuurcontroleproblemen en dat is niet iets wat je moet negeren.

De grootste boosdoener lijkt corrosie te zijn, dus u moet uw voorasdrager controleren wanneer u uw auto voor onderhoud binnenbrengt. Ook moet u contact opnemen met uw Mercedes dealer als u de asdrager gratis wilt laten repareren.

  Welke auto wordt sneller afgeschreven - Mercedes of BMW?

Airbag problemen

In augustus 2021 heeft Mercedes ook een terugroepactie uitgeschreven voor airbag-gerelateerde problemen. In de terugroepactie staat dat een potentiële ontwerpfout ervoor kan zorgen dat uw voorste airbags en veiligheidsgordels niet goed werken in het geval van een botsing. De meeste GLB modellen zijn al gerepareerd, maar als u niet zeker bent moet u zo vroeg mogelijk contact opnemen met uw Mercedes dealer.

Dit probleem wordt veroorzaakt door zowel een hardware- als een softwareprobleem, wat betekent dat u uw auto fysiek naar een Mercedes-dealer moet brengen om het te laten repareren. De airbag controle module zal worden vervangen / of bijgewerkt en u zult in staat zijn om verder te rijden uw GLB in een mum van tijd.

Problemen met het elektrische systeem

Problemen met het elektrische systeem komen tegenwoordig vrij vaak voor bij bijna alle auto’s, vooral bij luxewagens die over een obscene hoeveelheid ultramoderne technologieën beschikken. Deze auto’s zijn zo complex dat het niet meer dan logisch is dat deze elektrische componenten het van tijd tot tijd laten afweten.

Het meest voorkomende probleem met het elektrische systeem van de GLB is een lege achteruitrijcamera. Soms, wanneer u uw auto in zijn achteruit zet, schakelt het systeem de achteruitkijkcamera in, waarvan bekend is dat deze soms uitvalt. Dit kan kortstondig worden opgelost door simpelweg de camera opnieuw te starten, maar vaak kan dit probleem blijven bestaan als het niet professioneel wordt aangepakt.

Problemen met het brandstofsysteem

Brandstof- en olielekken komen bij veel auto’s vrij vaak voor, maar sommige soorten lekken zijn gevaarlijker dan andere. Mercedes heeft ook een nationale terugroepactie uitgegeven op hetzelfde moment dat ze een terugroepactie voor de voorasdrager hebben uitgegeven, als zodanig, als u uw auto hebt genomen voor de voorasdrager fix, is de kans groot dat ze ook het brandstoflek hebben gerepareerd.

  Past een lange persoon in een Mercedes SLK?

Dit probleem is niet beperkt tot de GLB, omdat veel Mercedes modellen maakten deel uit van deze terugroeping. Mercedes zegt dat dit te wijten is aan een fabricageproces dat gemakkelijk kan worden opgelost.

Probleem met infotainmentscherm

De Mercedes Benz GLB biedt een showstopper interieur dat met gemak elke andere subcompacte familie SUV in zijn klasse overtreft. Het paradepaardje van dit interieur zijn de twee grote breedbeeld infotainment schermen die uw kilometerteller, snelheidsmeter, trip info, brandstof info, olie temp info, en uw infotainment scherm huisvesten.

Meerdere eigenaars hebben geklaagd dat het middelste scherm zichzelf soms willekeurig uitschakelt. Dit is duidelijk een probleem omdat het scherm wordt gebruikt om veel vitale autofuncties te bedienen.

FAQ Sectie

Is de Mercedes Benz GLB een goede auto?

De Mercedes Benz GLB lijkt een redelijk goede auto te zijn, maar hij is niet perfect. De instapmodellen van Mercedes staan niet op hetzelfde niveau als de duurdere modellen, ook al probeert Mercedes het zo te brengen. De laatste generatie A-Klasse en alle andere auto’s die waren gebaseerd op de laatste generatie A-Klasse platform waren soms onwaardig voor de Mercedes Benz badge.

De nieuwe A-Klasse en alle andere auto’s die zijn gebaseerd op datzelfde chassis zijn merkbaar beter, maar nog steeds niet op hetzelfde niveau als de duurdere Mercedes-modellen. De nieuwe GLB is ook gebaseerd op het platform van de A-Klasse, wat betekent dat hij wel wat biedt, maar niet zo veel als sommige Mercedes modellen uit het hogere segment.

  Mercedes W140 - Alles wat u moet weten

Is de Mercedes Benz GLB ruim genoeg?

Mercedes zegt dat de GLB het instapmodel van de Mercedes familie-SUV is en dat lijkt te kloppen, want de GLB biedt veel meer ruimte dan de GLA waarop hij gebaseerd is. Dat is vooral te danken aan het feit dat de GLB een boxy design heeft dat alleen door de G-Klasse geëvenaard kan worden.

Sommige mensen houden van vierkante SUV’s, anderen niet. Maar een vierkante vormgeving zorgt wel voor veel hoofdruimte voor zowel de voor- als de achterpassagiers.

Hoe vaak worden nieuwe auto’s teruggeroepen?

Bijna elk automerk ter wereld doet wel eens een terugroepactie voor een bepaald model. Sommigen denken dat een terugroepactie een slechte zaak is, maar het tegendeel is waar. Autofabrikanten besteden veel tijd aan het ontwerpen van auto’s om ze zo betrouwbaar mogelijk te maken, maar moderne auto’s zijn zo complex dat het ongelooflijk moeilijk is om een 100% perfecte auto te maken.

Daarom roepen bijna alle autofabrikanten tegenwoordig hun auto’s terug om ernstige problemen op te lossen die allerlei problemen kunnen veroorzaken. Dit is een goede zaak omdat deze reparaties meestal gratis zijn en de meeste dealers hun best doen om de auto’s zo snel mogelijk te repareren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts