Veel voorkomende problemen met Mercedes E220

De Mercedes E220 is het instapmodel van de Mercedes Benz E-Klasse en heeft meestal een 2.0L 4-cilinder voor de nieuwere modellen of een 2.2L 4-cilinder voor de oudere E-Klasse modellen. Sommigen vinden dat een E-Klasse niet moet worden gekocht als er niet minstens een 6-cilinder motor in zit, terwijl anderen vinden dat de 4-cilinder gewoon perfect is.

Een 4-cilindermotor kost minder om te draaien, verbruikt lang niet zoveel brandstof, is lichter en in de meeste gevallen betaalbaarder om te repareren. Toch past een 6-cilinder motor beter bij een middelgrote luxe sedan, omdat hij een substantiëlere, krachtigere rijervaring biedt.

Tegenwoordig zijn 4-cilinder Mercedes motoren meer dan in staat om meer dan 200pk te leveren, maar een 6-cilinder Mercedes biedt meestal rond de 300pk. Al met al heeft de E220 model-lijn de neiging om te lijden aan stoterstang bussen scheuren, differentieel lekken, ruwe vering, potentiële oververhitting, en het algemene gebrek aan vermogen.

De E220 is echter het instapmodel van de Mercedes E-Klasse en de meeste E220 modellen worden gekocht door taxichauffeurs, wat inderdaad een goed teken is dat de motor in de E220 betrouwbaar is. De E220 is een soort standaard motor voor een taxichauffeur, en veel van deze motoren staan erom bekend dat ze honderdduizenden kilometers meegaan.

Thrust link bushing cracks

De Mercedes E220 wordt geleverd met een slimme manier om de ophanging gevoel meer verfijnd en meer samenhangend door het vullen van de voorste bussen met een speciale olie die de neiging heeft om de algehele shakiness en trillingen geassocieerd met het rijden op minder dan ideaal wegen te verminderen. Deze bussen staan er echter om bekend na verloop van tijd te barsten, wat betekent dat ze gaan lekken.

  Waarom is Mercedes gestopt met het maken van de GLK?

Dit leidt meestal tot een bouncier rit die de neiging heeft om geleidelijk erger voordat je dan in staat zijn om het op te merken. Dit leidt ook tot meer bandenslijtage, dus let goed op om niet nog meer problemen te veroorzaken.

Lekkage van het differentieel

Zoals eerder vermeld, is de E220 de meest gebruikte motor voor de meeste taxichauffeurs in Europa, en Mercedes is zich daarvan bewust. Dat is waarom ze de neiging hebben om deze motoren te overengineeren om werkpaarden te zijn en een lange tijd mee te gaan, maar dat betekent niet dat ze niet vatbaar zijn voor problemen die voortkomen uit slecht onderhoud.

Een veel voorkomend probleem dat samenhangt met het gebrek aan onderhoud bij E220 modellen met hoge kilometerstand is een lek differentieel. Als het differentieel begint te lekken, moet het waarschijnlijk opnieuw worden afgedicht of moet de behuizing volledig worden vervangen als de problemen ernstiger zijn.

Ruwe ophanging

Zowel de bussen als de kogelgewrichten zijn een gekend probleem voor de meerderheid van de E-Klasse modellen die er zijn. Mercedes doet zijn best om een superieure comfortabele auto te maken, wat niet noodzakelijk betekent dat ze het meest betrouwbare veersysteem moeten maken.

Sommige AIRMATIC luchtvering modellen zijn bekend dat lekken van tijd tot tijd, vooral als ze niet correct worden onderhouden. Zelfs de oudere modellen met pneumatische self-leveling veersystemen zijn bekend dat allerlei problemen die uiteindelijk leiden tot de auto doorzakken naar de ene kant of de andere te ervaren.

  Hoe reset ik de airconditioning van mijn Mercedes?

Oververhitting

Er waren heel wat Mercedes E-klasse modellen die deel uitmaakten van ten minste een enkel oververhittingsprobleem. Problemen zoals deze komen vaker voor bij een kleinere motor zoals de 2.2L 4-cilinder omdat deze soms harder moet werken om hetzelfde vermogen te bereiken als een 6-cilinder.

Als je dat koppelt aan een defecte waterpomp, is de kans groot dat je E220 uiteindelijk oververhit zal raken. Houd daarom de temperatuurmeter in de gaten.

Gebrek aan vermogen

Een Mercedes E-klasse is een middelgrote luxe sedan die concurreert met de BMW 5-serie en de Audi A6. Alle drie deze auto’s worden meestal gekocht met 6-cilinder motoren omdat een 6-cilinder motor veel beter past bij zo’n grote en zware auto.

Ook al zijn de hedendaagse Mercedes 4-cilinder motoren in staat om veel meer dan 200pk te leveren, ze zijn nog steeds niet zo krachtig of plezierig om te rijden als een 6-cilinder motor. Ze hebben de neiging om vermogen te missen en zijn niet zo goed voor inhaaldoeleinden als 6-cilinder motoren zijn. Bovendien is een 6-cilindermotor stiller en soms zelfs zuiniger, afhankelijk van waar en hoe je rijdt.

FAQ Sectie

Is de Mercedes E220 de beste E-Klasse variant?

De Mercedes E220 is de auto om te kopen als u uw totale eigendomskosten wilt verlagen en u niet geeft om het rijden met de beste en soepelste motor die er is. Zoals eerder vermeld, worden de meeste E220 modellen gekocht voor werkdoeleinden, wat betekent dat ze de neiging hebben om een paar honderdduizend mijl te overbruggen in hun leven.

Ze zijn niet de meest krachtige, noch de meest verfijnde, maar ze hebben de neiging om minder kosten om te draaien, zowel omdat ze minder brandstof verbruikt en omdat ze goedkoper te verzekeren. Deze 4-cilinder motor is beschikbaar om geld te besparen en is lang niet de beste en meest verfijnde motoroptie voor een auto zo groot als de E-Klasse.

  Passen Mercedes velgen op Ford?

Is de E220 standaard uitgerust met AWD?

De Mercedes E220 is niet standaard uitgerust met een vierwielaandrijving, omdat het AWD-systeem meer op de hogere E-Klasse modellen is afgestemd. Dat wil niet zeggen dat je niet kunt upgraden naar het AWD-systeem, maar wel dat het niet standaard wordt geleverd en dat de meeste mensen geneigd zijn het over te slaan.

De optie 4MATIC kost ongeveer 2000 dollar, wat betekent dat u voor dat bedrag bijna kunt upgraden naar een E-Klasse van een hogere klasse, iets wat ik altijd zou doen.

Is de E220 comfortabel en verfijnd?

Ook al is de E220 goedkoper, trager en lang niet zo cool, dat betekent niet dat hij niet verfijnd of comfortabel is. Een 6-cilinder is inderdaad verfijnder en stiller, maar de verschillen zijn niet enorm. De meeste mensen die niets met auto’s hebben, zullen het verschil niet kunnen opmerken zonder erop te wijzen.

Het is gewoon het feit dat een 6-cilinder motor iets beter bij het karakter van de E-Klasse past. Hoewel we kunnen genieten van grotere motoren in grotere auto’s, moeten we dat zeker doen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts