Audi vs Skoda betrouwbaarheid – Wat is beter

Zowel Skoda als Audi zijn eigendom van Volkswagen, wat betekent dat ze veel onderdelen delen, zoals motoren, interieur schakelaars, en veel elektronica. Je kunt de overeenkomsten zien tussen bepaalde modellen zoals de Skoda Octavia en de Audi A4 omdat ze ook vergelijkbare afmetingen en schalen hebben.

Dit betekent echter niet dat Skoda op hetzelfde niveau staat als Audi, want dat is het niet. Skoda is een merk van een meer economisch niveau en hun auto’s zijn niet zo verfijnd, noch luxueus. Audi staat bekend als een zwaar technologie-gedreven merk met meer mogelijkheden en meer innovatieve comfort- en rijoplossingen.

Dit alles maakt Audi modellen veel complexer en dus vatbaarder voor problemen. Skoda geeft voorrang aan eenvoud en gemak, wat betekent dat u niet alle next-gen technologieën op de meeste Skoda modellen zult vinden, zelfs als u voor de top-spec volledig uitgeruste versies gaat.

Audi’s daarentegen zijn veel beter uitgerust omdat ze beschikbaar zijn met vrijwel alles wat je zou verwachten van de hedendaagse high-end luxe auto’s. Bovendien biedt Audi meer motor diversiteit wat ook meer diverse problemen betekent.

Audi betrouwbaarheid – middelmatig en sterk afhankelijk van goed onderhoud

De Volkswagen Auto Groep is eigenaar van Audi, Skoda, VW, Seat, Porsche, Bentley, Lamborghini, en Bugatti. Tussen deze modellen bestaat een zichtbaar onderscheid omdat VAG niet wil dat Audi-modellen de verkoop van Skoda belemmeren en vice versa.

Dit betekent dat VAG deze merken differentieert om verschillende segmenten van de markt te bestrijken die verschillende prioriteiten stellen. Audi is een echt luxemerk, hetgeen betekent dat bij Audi’s luxe, comfort, technologie, veiligheid en aantrekkelijkheid voorop moeten staan.

Om dat te bereiken, is Audi om voor de hand liggende redenen bereid om betrouwbaarheid op te offeren. De belangrijkste reden is het algemene niveau van engineering en technologische complexiteit waaraan een moderne luxe zakenauto moet voldoen om concurrerend te zijn op de markt.

  Is het kopen van een tweedehands Audi een slecht idee?

Bovendien zijn Audi-klanten bereid om dat beetje extra geld uit te geven voor luxe, technologie, status en comfort. Audi verkoopt auto’s ook al worden sommige ervan inderdaad als onbetrouwbaar beschouwd.

Skoda betrouwbaarheid – Tussen gemiddeld en bovengemiddeld

Zoals in het begin vermeld, heeft VAG Audi gescheiden van Skoda om ze niet in hetzelfde marktsegment te laten vertoeven.

Skoda is gericht op het maken van betaalbare, zuinige en eenvoudige auto’s die betaalbaarder en toegankelijker zijn in tegenstelling tot VW, en vooral Audi. Hoewel sommige duurdere Skoda-modellen de kloof tussen deze twee verschillende marktfilosofieën enigszins overbruggen, staat Audi over het algemeen een stapje hoger.

De belangrijkste verschillen tussen deze twee zijn de contrasterende niveaus van complexiteit en verfijning. Audi is bereid een luxere strategie toe te passen om een auto wat beter te laten rijden, zoals een luchtveersysteem. Deze systemen staan erom bekend dat ze meer problemen veroorzaken in vergelijking met de gewone spiraalveren die op de meeste Skoda modellen te vinden zijn, maar deze zijn niet zo comfortabel.

De verschillen zijn niet enorm, en sommige modellen zijn meer gelijk dan andere, maar over het algemeen maakt Skoda meer betrouwbare auto’s.

Conclusie – Skoda lijkt over het algemeen een betrouwbaarder merk te zijn

Omdat Audi complexere auto’s maakt en omdat Skoda meer prioriteit geeft aan betrouwbaarheid, lijkt Skoda over het algemeen het betrouwbaardere merk te zijn. Echter, gezien het feit dat veel Skoda en Audi precies dezelfde onderdelen uit de VAG onderdelenbak gebruiken, zijn deze verschillen inconsistent.

  Jaguar XF betrouwbaarheid

Sommige Audi-modellen zijn even betrouwbaar of misschien zelfs betrouwbaarder dan sommige Skoda-modellen, en omgekeerd. Toch moet u deze auto’s goed onderhouden, willen ze überhaupt betrouwbaar zijn. Duitse auto’s zijn notoir moeilijk en duur om te bezitten als u niet al uw onderhoud dienovereenkomstig doen.

Audi’s zijn duurder in onderhoud, vooral als u voor motoren met een grotere cilinderinhoud gaat. De meeste Audi’s worden ook geleverd met Quattro AWD, wat het gewicht en de complexiteit verder verhoogt en Audi modellen dus gevoeliger maakt voor problemen.

Audi maakt echter wel auto’s van hogere kwaliteit. Zelfs de meest high-end Skoda is merkbaar goedkoper dan een mid-spec Audi. Sommige mensen zijn bereid om meer uit te geven aan betrouwbaarheid en onderhoud omdat het logischer is om dat te doen in een auto die gewoon beter en plezieriger is in het algemeen.

FAQ Sectie

Is Skoda populairder dan VW?

Audi is het meest begeerde merk, maar Skoda lijkt de laatste tien jaar als een gek te verkopen. Sommige autotijdschriften en verkooppunten zeggen zelfs dat “Skoda zo goed is dat het VW er slecht laat uitzien”. VW is hard getroffen door het Dieselgate-schandaal en de juridische kosten die VW moet betalen lopen in de tientallen miljarden dollars.

Om dit tegen te gaan zijn de auto’s van VW nu van mindere kwaliteit in vergelijking met auto’s van voor Dieselgate, want de nieuwe Mk8 Golf lijkt wel goedkoper in vergelijking met een Mk7.5 Golf. Als je dat koppelt aan de groeiende populariteit en kwaliteit die Skoda tegenwoordig lijkt te bieden, is het nogal duidelijk dat Skoda nu met VW concurreert, ook al is VW eigenaar van Skoda.

  Chevrolet Corvette ZR1 Betrouwbaarheid

Moet ik een Audi of een Skoda kopen?

Het hangt ervan af wat u van een auto verlangt. Als u iemand bent die de neiging heeft om lange afstanden af te leggen en u brengt veel tijd door achter het stuur, dan is een Audi een betere keuze. Bovendien, als je van auto’s houdt en je bent in staat om meer geld uit te geven, zal een Audi altijd specialer aanvoelen.

Aan de andere kant biedt Skoda goed uitgeruste auto’s voor een prijs die drastisch onder die van Audi ligt. Skoda is de keuze bij uitstek voor prijsbewuste mensen, die niet van auto’s houden en gewoon een normale, moderne dagelijkse bestuurder willen.

Waarom wordt Skoda niet in de VS verkocht?

Na jaren van discussies en onderzoeken heeft Skoda eindelijk besloten dat ze niet naar de VS komen, althans niet voor de nabije toekomst. VW denkt dat Skoda niet zo goed zal verkopen in de VS omdat ze denken dat een Indiase invasie een betere keuze is in vergelijking met de VS.

De Indiase markt lijkt een grotere vraag naar Skoda-modellen uit te drukken en daarom heeft VW besloten zich op India te richten, in tegenstelling tot de VS.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts