Welke Mercedes modellen hebben lage onderhoudskosten?

De gemiddelde Mercedes eigenaar betaalt ongeveer $1000 per jaar voor onderhoud en reparaties. Sommige modellen zoals de S-klasse kosten meer dan $1.500 of zelfs $2.500 per jaar aan onderhoud, en de supersportauto’s zoals de GT kunnen zelfs nog hoger uitvallen dan dat.

Volgens consumentenrapporten is het goedkoopste model van Mercedes de nieuwe A-klasse hatchback die slechts ongeveer 400 dollar per jaar aan onderhoudskosten kost. Het basismodel C200 is het minst dure sedan model om te onderhouden en de GLC SUV is de meest betrouwbare Mercedes SUV.

Het is moeilijk te zeggen welk Mercedes-model het minst duur is in onderhoud omdat veel verschillende variabelen de kosten kunnen verschuiven.

Laagste onderhoud Mercedes sedans

De 2020 Mercedes C200 wordt beschouwd als een fatsoenlijk betrouwbaar Mercedes model, en ook een vrij betaalbare auto om te onderhouden in vergelijking met andere Mercedes modellen. Natuurlijk, de cijfers hier zijn hoger dan uw typische Japanse automerk, maar de C200 is nog steeds goedkoper te onderhouden dan de meeste van zijn Duitse luxe concurrentie.

Bijvoorbeeld, een eenvoudige olieverversing voor een C200 kost rond de $150 (onderdelen en arbeid inbegrepen), terwijl een olieverversing voor een S-klasse gemakkelijk boven de $300 gaat. Verder kost een volledige onderhoudsbeurt voor een C-klasse rond de $500, maar een volledige onderhoudsbeurt voor een S-klasse kost je zo’n $1.400.

De populaire Mercedes E-klasse is de midsize luxe sedan, en de kosten voor het onderhoud van de E-klasse kan ook vrij duur zijn. Bijvoorbeeld, een 2017 Mercedes E300 kost gemiddeld rond de $ 1.600 per jaar in de eerste 5 jaar van eigendom, en de olie kosten zijn ergens rond de $ 200, afhankelijk van de dealer en de olie.

  Wat is de beste Mercedes voor straatraces?

Laagste onderhoud Mercedes hatchbacks

De goedkoopste Mercedes hatchback om te onderhouden is de A-klasse, want die kost rond de $400 per jaar aan onderhoudskosten. Mercedes heeft ernaar gestreefd de klantenkring van de A-klasse te verbreden, omdat de oudere modellen niet zo aantrekkelijk of goedkoop waren om te onderhouden. De nieuwe A-klasse is veel betaalbaarder in onderhoud.

Het verversen van de olie in de A-klasse kost ongeveer $140-$150 (inclusief onderdelen en arbeidsloon). Een volledige onderhoudsbeurt van de A-klasse kost u zo’n $210 tot meer dan $315, wat een respectabel kostenplaatje is gezien de badge vooraf.

Laagste onderhoud Mercedes SUV’s

Wat SUV’s betreft, is een tweedehands Mercedes GLK250 in vrijwel elk opzicht de beste prijs-kwaliteitverhouding. De GLK250 kost ongeveer $850 per jaar aan onderhoud, terwijl een G500 u meer dan $2000 kan kosten.

Bovendien wordt de GLK ook beschouwd als een betrouwbaarheids kampioen, dus de kans om te betalen voor een aantal onvoorziene storingen zijn ook niet zo waarschijnlijk in vergelijking met een G-klasse. De nieuwe GLC is in feite de nieuwe versie van de GLK. De GLC biedt niet dezelfde betaalbaarheid als de GLK, maar de kosten voor jaarlijks onderhoud liggen rond de $1000.

De variabelen die de jaarlijkse onderhoudskosten beïnvloeden

De hier gepresenteerde cijfers zijn het resultaat van vele consumentenrapporten wereldwijd, dus ze zijn behoorlijk betrouwbaar. Onderhoudskosten voor een specifieke auto kunnen echter sterk afwijken van deze getallen.

Bijvoorbeeld, een 2017 E300 kan u tot $ 3000 kosten in het eerste jaar van eigendom als u niet profiteert van service en onderhoudsprogramma’s. Maar in het vierde jaar zouden de kosten minder dan $ 800 kunnen zijn, en de gemiddelde kosten over 5 jaar liggen rond de $ 1600.

  Waarom zijn gebruikte Mercedes S-Klassen zo goedkoop?

Variabelen zoals leeftijd, kilometerstand, de manier waarop met de auto is gereden of onderhoud is gepleegd, kunnen ook van grote invloed zijn op de kosten. Bovendien zal een auto met veel optionele uitrusting waarschijnlijk veel meer kosten om te onderhouden dan hetzelfde model zonder de uitrusting, omdat er minder dingen zijn die mis kunnen gaan.

Ook varieert de belasting op de aanschaf van een nieuwe auto, op onderhoud of op onderdelen van plaats tot plaats. Variabelen zoals deze kunnen de kosten sterk naar de ene of de andere kant verschuiven. De weersomstandigheden, brandstof, hoogte, al deze kunnen de rekeningen verhogen of verlagen.

Een Mercedes onderhouden in vergelijking met andere merken

Hoeveel kost het om een Mercedes te onderhouden in vergelijking met een BMW of een Audi?

Onderhoudskosten zijn een belangrijk onderdeel van de beslissing welke nieuwe auto u moet kopen, maar een nog belangrijkere overweging is de kosten die verbonden zijn aan een model, of een merk als de auto kapot gaat, en laten we eerlijk zijn, alle auto’s gaan uiteindelijk kapot.

Deze drie Duitse merken worden beschouwd als premium merken in het luxe segment, maar ze bieden niet de betrouwbaarheid om dit te ondersteunen in vergelijking met goedkopere Japanse merken.

Onder deze drie, is Audi het duurst te herstellen met een gemiddelde citaat van rond $254. BMW is lichtjes beter met een gemiddelde citaat van rond $178, en Mercedes is het goedkoopst te herstellen rond $140.

  Wat is de beste tweedehands Mercedes cabriolet om te kopen?

Zijn Toyota of andere Japanse merken minder duur in onderhoud dan een Mercedes?

Ja, dat zijn ze. Toyota kost gemiddeld rond de $600 per jaar, maar de getallen kunnen nog lager gaan dan dat. Natuurlijk is deze vergelijking niet zo belangrijk omdat een Toyota nooit Mercedes kan evenaren in een ander segment dan betaalbaarheid en betrouwbaarheid.

Lexus is echter een luxemerk dat eigendom is van Toyota, en velen zijn van mening dat de meeste Lexussen in veel opzichten kunnen wedijveren met moderne Mercedes-modellen, terwijl de onderhoudskosten toch veel beter zijn.

Een olieverversing op een Lexus kost regelmatig minder dan $120 en de jaarlijkse onderhoudskosten van een Lexus liggen rond de $600, wat de Lexus veel betaalbaarder maakt om te onderhouden dan de Mercedes.

Zijn er manieren waarop ik de onderhoudskosten van mijn nieuwe Mercedes kan verlagen?

Ja, die zijn er. U kunt altijd kiezen voor een door de dealer voorgesteld onderhouds- en servicepakket of proberen een onafhankelijke winkel te vinden die u een betere deal kan aanbieden. Het is altijd aan te raden om via een dealer te gaan, omdat het daarna een stuk makkelijker is om de auto te verkopen.

Er zijn veel manieren om de slijtage van veel onderdelen in uw auto te verminderen. Enkele manieren om dit te doen zijn een meer ontspannen rijstijl, zachtere vertragingen en versnellingen, het schoonhouden van de inlaten, en het regelmatig uitlaten van de auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts