Mercedes C-Klasse te vermijden jaren

Mercedes C-Klasse

De Mercedes Benz C-klasse is een compacte luxe sedan gemaakt om te concurreren met de Audi A4 en de BMW 3-serie. Deze drie modellen zijn enkele van de best verkochte premium sedans aller tijden omdat dit segment altijd ongelooflijk populair was, en nog steeds is. Zelfs in het huidige tijdperk van SUV’s en crossovers verkopen deze auto’s erg goed.

De C-Klasse werd voor het eerst geïntroduceerd in 1993, wat betekent dat de C-Klasse volgend jaar zijn 30e verjaardag viert. Kiezen uit 30 verschillende modeljaren is niet bepaald eenvoudig, maar de meeste mensen zijn toch al niet zo geïnteresseerd in oudere C-Klasse modellen. Maar sommige C-Klasse modellen zijn zeker beter dan andere.

Waarschijnlijk is de slechtste C-Klasse generatie de 2015 generatie, omdat alle auto’s uit dit modeljaar slecht waren om verschillende redenen waar we zo op in zullen gaan. De 2007 Mercedes C-Klasse is ook niet zo goed omdat dit het tijdperk was waarin Mercedes zich toch al niet echt maximaal inzette voor auto’s.

Tot slot moet ook de 2012/13 Mercedes C-Klasse aan deze lijst worden toegevoegd, omdat ook die aan verschillende problemen lijdt. De reden waarom we deze drie modeljaren hebben opgenomen is dat ze de minst betrouwbare modeljaren zijn van hun respectievelijke generaties en omdat de meeste klanten niet bepaald blij waren met het hebben van deze auto’s.

2015 Mercedes Benz C-Klasse

De 2015 Mercedes C-Klasse is iets wat we kunnen noemen “de minst luxueuze ervaring die je kunt krijgen van een luxe auto”. Toen hij voor het eerst uitkwam, haalde het 2015-model veel krantenkoppen vanwege zijn opvallende design en een overvloed aan upgrades waardoor de C-Klasse echt luxe en begeerlijk aanvoelde. Echter, slechte betrouwbaarheidsscores en echt slechte klanttevredenheidsresultaten kwamen al vroeg.

  Wat is beter, Mercedes of Audi?

Veel prominente betrouwbaarheidsonderzoeken stelden dat de 2015 C-Klasse tussen de 15 en 20 verschillende probleempunten heeft, die allemaal op elk moment kapot kunnen gaan. De motor, de remmen, de elektronica en de uitrusting waren de meest problematische gebieden. Maar wat de 2015 C-Klasse echt decimeerde is het feit dat de auto 11 verschillende terugroepacties had.

Het stuursysteem was slecht, koplampproblemen, motorproblemen, problemen met het brandstoftoevoersysteem, oververhittingsproblemen, en de lijst gaat eindeloos door, De C300 is veruit het slechtste model van 2015 en misschien zelfs de slechtste C-Klasse ooit gemaakt. Zo jammer voor een auto die het voor elkaar kreeg om de best verkopende Mercedes sedan ooit te worden.

2007 Mercedes Benz C-Klasse

Als we de tijd terugspoelen naar 2007, gaan we ook een soortgelijke ontmoeting meemaken met een auto die hoopte goed te zijn, maar erin slaagde echt slecht te zijn. Dit was het einde van een tijdperk waarin Mercedes om een of andere reden stopte met het maken van auto’s van Mercedes-niveau. De W220 S-Klasse begon het tijdperk van echt slechte Mercedes-modellen en ook de 2007 C-Klasse behoort tot die groep.

De reden waarom de 2007 C-Klasse ook op deze lijst staat is dat hij er saai uitziet, te weinig ruimte heeft en ook nog eens een hoop problemen ondervindt. De auto werd aanvankelijk een aantal keren teruggeroepen voor vrijwel hetzelfde probleem. De balansas van de motor weigerde simpelweg op zijn plaats te blijven. Dit is echt een ernstig probleem en de reden waarom zoveel Mercedes Benz C-Klasse modellen uit dit tijdperk in een brand zijn beland.

  Veel voorkomende problemen met Mercedes W123

Gebrek aan goed zicht, slecht uitgevoerde uitrusting, hoge onderhoudskosten en het feit dat de meeste mensen er niet echt enthousiast over waren, maakten de 2007 C-Klasse tot een van de slechtste C-Klasse modellen tot nu toe, vooral omdat er veel van deze modellen tot de grond toe afbrandden door een breuk in het brandstofsysteem.

2012/13 Mercedes Benz C-Klasse

De 2012/13 Mercedes Benz C-Klasse heeft nogal wat leuke accenten zoals het design, de algehele rijervaring en het feit dat Mercedes toen de beste 63 AMG C-Klasse modellen maakte. Toch was niet alles even rooskleurig, want de auto wist 8 verschillende terugroepacties te overleven die de tevredenheid van de bestuurder al vroeg decimeerden.

De meest verontrustende onderdelen van de C-Klasse uit dit tijdperk zijn gerelateerd aan de airbags, die de enige reden waren voor vele terugroepacties. De 2012/2013 C-Klasse is ook gevoelig voor brandstoflekkage die mogelijk in brand kan vliegen. Het ergste is dat de sensoren niet echt goed zijn in het opvangen daarvan.

De auto had ook problemen met de elektriciteit, de remmen en een deel van de uitrusting, waardoor de auto zich minder goed voelde dan de F30 BMW en zelfs de gefacelifte Audi A4. Al met al is de 2012/13 niet zo slecht als de 2015 en 2007 modellen, maar zeker niet de beste.

FAQ

Moet ik een Mercedes C-Klasse kopen?

De Mercedes C-Klasse is helaas niet een van de beste Mercedes-modellen ooit gemaakt, althans niet vanuit het oogpunt van betrouwbaarheid. Maar het feit dat de C-Klasse de meest verkochte compacte luxesedan van Mercedes is, betekent dat de auto bij velen geliefd is en dus moet worden overwogen.

  Mercedes W204 - alles wat u moet weten

Zorg er echter voor dat u vóór de aankoop alle nodige controles uitvoert, want u wilt het risico niet lopen, want deze auto kan absoluut verschrikkelijk zijn als hij niet goed wordt onderhouden. Doe uw huiswerk en als de auto u bevalt, zult u er een in goede staat kunnen vinden die u niet financieel zal ruïneren.

Welk model Mercedes Benz C-Klasse is het beste?

Het beste Mercedes Benz C-Klasse model is waarschijnlijk het instapmodel C200, omdat het alles biedt wat u van een auto verlangt. Hij is efficiënt, vlot en betrouwbaar, en kan een punch bieden waar de meeste mensen tevreden mee zouden moeten zijn. Wie de beste langeafstandscruiser wil, moet de C220d overwegen, want die is zuiniger.

Wie de meest bijzondere C-Klasse wil, moet de C63 AMG nemen, want dat is de enige auto in dit segment die nog met een V8 rijdt. Maar dat gaat binnenkort allemaal veranderen, want de auto krijgt een kleine 4-cilinder motor.

Welk modeljaar van de Mercedes C-Klasse is het beste?

Het beste Mercedes C-Klasse modeljaar is modeljaar 2022, want de gloednieuwe C-Klasse is geweldig. Hij is bijna net zo luxueus als de S-Klasse en ook bijna net zo comfortabel. Het is echt het summum van een compacte luxe gezinsauto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts