Mercedes E-Klasse te vermijden jaren

De Mercedes Benz E-Klasse is een middelgrote luxe sedan gemaakt voor degenen die willen genieten van een serene ervaring achter het stuur. De E-Klasse is een auto die de nadruk legt op technologie, comfort, veiligheid en rijgemak. Het is een van de best verkochte Mercedes sedan modellen aller tijden omdat hij voor het eerst werd uitgebracht in 1984.

Dat betekent ook dat sommige modellen van de E-klasse beter zijn dan andere. In dit artikel gaan we u vertellen welke E-Klasse modellen u moet vermijden omdat ze niet de meest betrouwbare zijn, noch vinden de meeste eigenaren ze op een bevredigend niveau. Gezien het feit dat auto’s als deze veel geld kosten, is het niet op niveau zijn van andere luxe sedans zeker een probleem.

Het slechtste Mercedes Benz E-klasse modeljaar is het model van 1995, omdat het goedkoop was, onbetrouwbaar, en echt omdat het leed aan veel kwaliteitsproblemen. De 2006 Mercedes E-Klasse is ook een van de slechtste E-Klasse modellen die ooit is uitgebracht, omdat het lijdt aan een heleboel problemen.

Het is ook een goed idee om de E-Klasse van 2010 te vermijden, want ook die is een auto waar de meeste eigenaren niet tevreden over zijn. De auto lijdt aan een hoop problemen en was onderdeel van veel verschillende terugroepacties, waarvan de meeste gerelateerd waren aan airbag problemen.

1. 1995 Mercedes Benz E-Klasse

De 1995 Mercedes W210 was de eerste auto ooit die de E-Klasse modelaanduiding droeg. Dit model werd voor het eerst geïntroduceerd in 1984, maar het heette niet de E-Klasse, omdat het naamplaatje later kwam met het model van 1995. De W210 wordt vaak beschouwd als een van de slechtste Mercedes Benz-modellen die ooit de fabriek verlieten vanwege zijn goedkoopheid.

  De Mercedes premiumpakketten uitgelegd

Dit was het tijdperk waarin Mercedes ronduit faalde om goede auto’s te maken, want ook de W220 S-Klasse uit die tijd was niets minder dan ondermaats. De W210 leed aan talloze kwaliteitsproblemen waardoor de auto echt goedkoop aanvoelde. De schakelaars in het interieur, het elektrisch systeem, de ophanging en de motor waren de meest bekritiseerde onderdelen.

Het ergste aan de W210 is echter de roest, want de W210 is een van de minst roestbestendige W210-modellen aller tijden. Daarom moesten we hem wel in onze lijst opnemen, want hij kan gewoon niet concurreren met de BMW 5-Serie uit die tijd, zelfs bij lange na niet.

2. 2006 Mercedes Benz E-Klasse

Van alle E-Klasse modellen die ooit zijn uitgebracht, lijkt het 2006 model het model te zijn met het hoogste aantal klachten van eigenaren. Tot overmaat van ramp kreeg het 2006 model de meeste problemen bij lage kilometerstanden, wat de problemen nog nadeliger maakt. Het is bekend dat de balansas het voortijdig begeeft en sommige eigenaren verklaren dat het meer dan $4.800 kostte om het probleem te verhelpen.

Andere prominente problemen die voor het model van 2006 zijn gemeld, hebben te maken met de brandstoftank en een heleboel problemen met de elektronica van de auto. Een lekkende brandstofpakking is geen klein probleem, want als je het onbeheerd achterlaat, kan het er zelfs toe leiden dat de auto in brand vliegt en volledig vernield wordt.

Tenslotte was de 2006 E-Klasse nooit echt zo geliefd bij de meeste klanten, waardoor de algemene klanttevredenheid aanzienlijk daalde. Hoe dan ook, als u besluit om een 2006 E-Klasse te kopen, kunt u als er voorbeelden zijn die goed zijn verzorgd. Zorg ervoor dat u alle noodzakelijke pre-aankoop inspecties te doen en je moet goed zijn.

  Beste olie voor Mercedes E350

3. 2010 Mercedes Benz E-Klasse

De NHTSA kreeg ook een paar honderd klachten over de 2010 Mercedes Benz E-Klasse. De meeste klachten hielden verband met de airbags en daarom riep Mercedes het 2010 model een paar keer terug. Het trieste is dat Mercedes meerdere terugroepacties moest uitvoeren om dit probleem op te lossen en je bent nooit 100% zeker dat ze erin geslaagd zijn om ze volledig op te lossen.

Een ander prominent probleem met het 2010-model heeft te maken met de ophanging, waarvan bekend is dat ze corrodeert en voortijdig breekt. De veerpoten lijken ook een teer punt te zijn voor het 2010 model wat betekent dat het hele veersysteem niet op gelijke hoogte is met wat de E-Klasse moet zijn.

Veel rapporten hebben ook betrekking op het geluidssysteem van de auto, omdat de basversterker de neiging heeft een aantal keren te falen. Dit alles maakte de 2010 E-Klasse een beetje een probleem, want niemand wil zoveel geld uitgeven en zich voortdurend zorgen maken over wat er nu weer stuk gaat. Dit leidt uiteindelijk tot een lage klanttevredenheid.

FAQ Sectie

Moet ik een Mercedes Benz E-klasse kopen?

Als u een sedan wilt die tegelijkertijd schoolritten en VIP-vervoer kan doen, dan is de E-Klasse de juiste keuze. Dankzij zijn grootte en ruimte kan de E-Klasse comfortabel tot vijf volwassenen vervoeren met genoeg kofferruimte voor een hele week. Hij is ook uitgerust met een heleboel luxe voorzieningen om de ervaring te verbeteren.

  Kan de grille van een Mercedes worden vervangen?

Sommige mensen beschouwen de E-klasse echter als een taxi-auto en kopen hem daarom niet graag. Andere klachten over de E-Klasse houden verband met het feit dat de auto een beetje “ouderenvriendelijk” is, vooral in vergelijking met de Audi A6 of de BMW 5-Serie.

Welk model van Mercedes Benz is het beste?

Dat hangt af van wat u van een auto verlangt. Als u boven alles de voorkeur geeft aan praktisch nut en gezinsgebruik, is de E-Klasse Estate de beste keuze. Als u een auto wilt die snelwegkilometers kan maken zonder al te veel brandstof te verbruiken, overweeg dan zeker een dieselvariant te kopen.

Wie echter het spannendste en opwindendste E-Klasse model wil dat er te koop is, moet voor een van de AMG-modellen gaan, die ongelooflijk snel, opwindend en toch comfortabel zijn.

Hoe lang gaat een Mercedes Benz E-klasse mee?

Mercedes is een van die merken die bekend staan om hun auto’s die anderhalf jaar meegaan, en vrijwel alle E-klasse modellen kunnen dat, zelfs de W210. Als u uw best doet en de auto goed onderhoudt wanneer hij iets nodig heeft, zou u meer dan tientallen jaren met de E-Klasse moeten kunnen rijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts