Mercedes S-Klasse te vermijden jaren

Mercedes S-Klasse

De Mercedes Benz S-Klasse is een full-size luxe sedan gemaakt voor degenen die willen genieten van de hoogste niveaus van luxe Mercedes Benz kan bieden. De S-Klasse bestaat al tientallen jaren en er zijn heel wat verschillende S-Klasse modellen. Sommige zijn beter dan andere, wat betekent dat het zinvol is om sommige te kopen, en het is zeker zinvol om sommige te vermijden.

De betrouwbaarheid van de S-Klasse was nooit echt de beste, omdat de S-Klasse modellen ongelooflijk complex zijn. Ze zitten boordevol comfort, veiligheid, technologie en gemak, wat betekent dat de S-Klasse meer van alles biedt dan mindere modellen. Met zoveel voorzieningen aan boord lijkt ook het aantal potentiële problemen te groeien.

De slechtste Mercedes Benz S-Klasse modeljaren om te vermijden zijn alle modeljaren van het W220 model (1999-2006). De W220 is ontegenzeggelijk de slechtste S-Klasse die ooit is uitgebracht. We moeten ook de S-Klasse van 2007 vermelden, omdat die ook een van de meest bekritiseerde S-Klasse modeljaren tot nu toe lijkt te zijn.

Tot slot ronden we de lijst af met de 2014 S-Klasse die ook relatief problematisch lijkt te zijn. Feit is echter dat alleen de W220 S-Klasse slecht is en niet overwogen moet worden op de 2e hands markt, terwijl alle nieuwere S-Klasse modellen geweldige tweedehands auto aankopen kunnen zijn als je kunt leven met hoge onderhoudskosten.

1999-2006 Mercedes Benz S-Klasse W220

De 1999-2006 Mercedes Benz S-Klasse W220 is verreweg de slechtste S-Klasse generatie tot nu toe. Alle modeljaren van de W220 zijn slechter dan alle andere modeljaren van alle andere S-Klasse generaties. De reden waarom de W220 zo gehaat is, is dat hij te kampen heeft met talloze problemen, waarvan vele ronduit rampzalig zijn. Ten eerste is de auto gevoelig voor roest, zozeer zelfs dat het de hele auto kan opvreten.

  Is de Mercedes ML 270 een goede auto?

Ten tweede, de ophanging van de auto staat bekend om het falen van elk model. Doorzakken, doorzakken en kloppende geluiden zijn gemeenschappelijke kenmerken van de W220. De transmissie is traag en vaak onhandig, de elektronica begeeft het links en rechts, en de algehele kwaliteit van de W220 is slechter dan die van sommige economy-level auto’s destijds.

Eind jaren 90 en begin jaren 2000 was er een enorme overgang in de filosofie van Mercedes Benz, omdat ze geen onverwoestbare auto’s meer maakten. Auto’s die vóór de W220 kwamen, waren beter gebouwd met hoogwaardiger materialen, zowel van binnen als van buiten.

2007 Mercedes Benz S-Klasse

De 2007 Mercedes Benz S-Klasse is een veel betere auto in vergelijking met de W220, maar het was het allereerste modeljaar van de W221 S-Klasse, wat betekende dat de auto een gewenningsperiode had. Het allereerste model kampte met een heleboel problemen op het gebied van ophanging, oververhitting en transmissie, die links en rechts terugroepacties veroorzaakten.

Dat wil niet zeggen dat de 2007 S-Klasse een slechte auto is, maar wel dat hij niet zo betrouwbaar is als de meeste mensen hadden gehoopt. Hoe dan ook, Mercedes moet nog steeds worden geprezen voor het gooien van de W220 S-Klasse filosofie en eindelijk het maken van een auto die de vraagprijs waard is.

Hoewel de 2007 S-Klasse niet een van de beste S-Klasse modellen aller tijden is, kan het een goede tweedehands auto zijn als je een fatsoenlijk exemplaar tegen de juiste prijs weet te vinden. Deze kunnen nu voor een zeer lage prijs worden gekocht, wat betekent dat er deals te maken zijn met de W221 S-Klasse.

  Welke Mercedes modellen hebben motorkap ornamenten?

2014 Mercedes Benz S-Klasse

De 2014 Mercedes Benz S-Klasse W222 is de vorige generatie van de S-Klasse wat betekent dat het een vrij moderne auto is. De 2014 W222 was echter het allereerste modeljaar van de W222 generatie wat betekent dat deze ook een stroeve start kende. De auto werd een paar keer teruggeroepen vanwege problemen met lekkende turbo’s en veiligheidsgordels voorin.

De auto werd ook teruggeroepen voor elektrische problemen. De meest voorkomende problemen van de 2014 S-Klasse zijn gerelateerd aan olielekken, defecte regeleenheden, defecte sensoren, start-stop problemen, motor afslaan, of niet willen starten. Er zijn nogal wat problemen die we kunnen noemen, en het is veilig om te zeggen dat de 2014 W222 niet de beste S-Klasse is die er is.

Hoe dan ook, je kunt ook goede deals vinden op 2014 S-Klasse modellen omdat ze nu op een sweet spot zitten. Ze zijn echt luxueus en comfortabel. Het post-facelift W222-model is in alle opzichten een veel betere keuze, maar kost ook veel meer.

FAQ

Moet ik een Mercedes Benz S-klasse kopen?

Als u een full-size luxe sedan wilt kopen, dan is de Mercedes Benz S-klasse de auto die het segment heeft gedefinieerd. Elke generatie van de S-Klasse bracht iets nieuws op de markt, waardoor de S-Klasse waarschijnlijk de meest innovatieve auto in dit segment is. De laatste drie generaties van de S-Klasse zijn grote potentiële aanbiedingen.

  Welke Mercedes heeft zeven zitplaatsen?

Aan de andere kant is de S-Klasse voor veel mensen te groot. Het is ook een auto met veel onderhoud die veel geld kost om in goede staat te houden. Hij is ook zwaar en niet de meest efficiënte auto ooit. Parkeren van de S-Klasse is geen sinecure, hoe geavanceerd de assistentietechnologieën ook zijn.

Welk model Mercedes S-Klasse is het beste?

Er zijn heel wat goede Mercedes Benz S-Klasse modellen, maar de S65 AMG blijft de allerbeste. De S65 AMG is een met AMG-magie opgesmukte V12, waardoor de auto ongelooflijk krachtig is, maar toch elegant en geraffineerd wanneer u dat wilt.

Als u 99% van uw tijd op de snelweg wilt doorbrengen, is een gewone 350d diesel de beste keuze, terwijl de S-Klasse Lang de beste keuze is voor chauffeurs.

Waarom is de Mercedes S-Klasse zo bijzonder?

De Mercedes Benz S-Klasse is een auto die het full-size luxesegment heeft gemaakt. Er zijn wel auto’s met een Rolls Royce-badge die luxer aanvoelen dan de S-Klasse, maar zelfs een Rolls heeft niet de technologie en het innovatieve karakter van de S-Klasse. Het is de auto die in veel opzichten de standaard heeft gezet, en daarom houden de mensen er zo van.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts