Welke Mercedes heeft zeven zitplaatsen?

In 2006 introduceerde Mercedes zijn grootste Mercedes SUV: de GLS. De GLS is standaard een zevenzits SUV die onlangs is vernieuwd en wordt gepitched als een S-klasse op stelten. Mercedes is nog niet zo lang geleden ook begonnen met het aanbieden van een zevenzits optie in de middelgrote GLE SUV.

Vanaf nu kunnen alleen deze twee mainstream-modellen met zeven zitplaatsen worden gekocht. U kunt ook de Viano/V-klasse bestelwagen optie om 7 zetels te bieden, of op zoek naar een gebruikte Mercedes R-klasse, die werd stopgezet in 2017.

Mercedes GLS

De GLS is de grootste SUV van Mercedes, gepositioneerd tegenover de BMW X7 en de Cadillac Escalade van Amerikaanse makelij. Hij heeft standaard een zevenzitsconfiguratie, en de boxy vorm van dit voertuig biedt veel ruimte, zelfs voor volwassenen.

Het instapmodel van de GLS450 begint bij $85k en biedt een degelijke 3.0-liter inline 6 turbomotor met EQ boost, gekoppeld aan een ultramoderne 9-traps automatische transmissie.

Het neusje van de zalm van de GLS range is de GLS580 die begint bij $110k, maar die komt redelijk uitgerust met een 4.0-liter V8 BiTurbo motor, bijgestaan met Mercedes EQ Boost en de 9G 9-traps automatische transmissie die in staat is om 483pk te leveren.

Hoewel hij op de markt wordt gebracht als “een S-klasse op stelten,” heeft de GLS niet hetzelfde niveau van verfijning als een S-klasse heeft. Het interieur is in principe hetzelfde als dat van de GLE, dus de S-klasse van de GLS is een beetje overdreven.

Mercedes GLE

De Mercedes GLE is de mid-size Mercedes SUV die moet concurreren met de BMW X5 of de Audi Q7. De GLE biedt ook een optie voor zeven zitplaatsen, net als de Q7 en in tegenstelling tot de X5, die niet met zeven zitplaatsen kan worden uitgerust. Als je zeven zitplaatsen in een BMW wilt, moet je voor de X7 gaan.

  Mercedes EQC VS Tesla

Het GLE-gamma begint met de GLE350, die rond de 65k dollar begint, met een 2,0-liter viercilindermotor, gekoppeld aan de voornoemde negentrapsautomaat. Maar als je denkt dat een 4-cilinder motor in zo’n premium SUV onaanvaardbaar is, dan moet je de stap zetten naar de GLE 450 4MATIC met een instapprijs van $62k.

Als je zeven zitplaatsen wilt in de GLE, dan zijn die er als onderdeel van een pakket, maar de GLE is aanzienlijk kleiner dan de GLS, en de ruimte op de laatste rij is waarschijnlijk alleen acceptabel voor kinderen. Je zou er een volwassene in kunnen proppen voor een korte trip, maar als je echt 7 zitplaatsen nodig hebt, moet je voor de GLS gaan.

Mercedes R-Klasse en de Viano bestelwagen

Als u op zoek bent naar een Mercedes met zeven zitplaatsen, en u vindt het niet erg om tweedehands te kopen, dan is de Mercedes R-klasse misschien wel de ideale keuze. De R-klasse werd in 2012 uit productie genomen voor alle markten behalve China, dat ook de verkoop ervan stopzette in 2017.

Een fatsoenlijke 2012 R-klasse kan worden gekocht voor rond de $ 10-12k mark, en voor een dergelijke prijs kun je een fatsoenlijk uitziende zevenzitter die zijn rijeigenschappen deelt met veel van Mercedes stationwagon modellen uit die tijd te krijgen.

Als het hebben van zeven zitplaatsen een topprioriteit is, of als u in de transportbusiness zit, is het kiezen van de Mercedes Viano/Vito/V-klasse ook een fatsoenlijke optie. De 2021 Mercedes V-klasse begint bij ongeveer $83k voor de V220 aangedreven door een 2.1-liter dieselmotor. De V-klasse biedt de meeste ruimte van alle 7-zits Mercedes modellen.

  Welke Mercedessen worden in de VS gebouwd?

Dingen die u moet weten als u een luxe 7-zitter overweegt

Past een gemiddelde volwassene op de derde rij van een Mercedes GLS/GLE?

De GLS biedt 38,9 inch hoofdruimte op de derde rij, 34,6 inch beenruimte en 50,3 inch schouderruimte. Deze cijfers geven aan dat zelfs een volwassene van gemiddelde grootte comfortabel op de derde rij van de GLS kan zitten, zelfs voor een langere reis.

De GLE biedt daarentegen niet genoeg ruimte voor een volwassene om comfortabel op de derde rij te zitten. De GLE is gewoon geen auto die bedoeld is om regelmatig met 7 personen te reizen, vooral omdat de derde rij nogal wat ruimte inneemt in de kofferbak.

De GLS is veel beter uitgerust voor het vervoer van 7 volwassenen met een fatsoenlijke laadruimte. Bovendien is de GLS standaard een zevenzitter en moet je bij de GLE meer betalen voor de derde rij stoelen, die vrij nutteloos zijn behalve in het geval van kleine kinderen.

Is de Audi Q7 een betere personenwagen dan de Mercedes GLE?

Deze twee middelgrote SUV’s zijn beide leverbaar met zeven zitplaatsen, maar de GLE biedt iets meer laadruimte. Dat gezegd hebbende, biedt de Q7 meer ruimte voor de passagiers op de derde zitrij.
Zowel de GLE als de Q7 zijn voorzien van vele voorzieningen voor alle inzittenden op de achterbank. De Q7 is iets breder, waardoor het moeilijker kan zijn om in een kleine ruimte te navigeren. De Q7 is ook iets langer dan de GLE, maar dat maakt de Q7 niet helemaal goed op het gebied van passagiersruimte.

  Wat is de beste Mercedes Sprinter motor?

Moet ik de Mercedes GLE of de GLS kopen?

Dat hangt ervan af. Als u echt op zoek bent naar zoveel mogelijk ruimte in het Mercedes-gamma, moet u zeker voor de GLS gaan. Maar als je van plan bent om vooral de eerste en tweede rij te gebruiken, en de derde rij niet constant gebruikt wordt, dan is de GLE misschien een betere optie.

De GLS wordt aangeboden met nagenoeg hetzelfde interieur als de GLE, dus meer betalen voor de GLS op dat gebied, heeft niet veel zin. Ook uiterlijk lijken de GLS en de GLE veel op elkaar, zo veel zelfs dat een normaal mens nauwelijks verschil zal zien tussen de twee.

Wat het rijgedrag betreft, bieden zowel de GLS als de GLE een Mercedes-waardige ervaring, maar de GLE is over de hele linie kleiner en dat maakt het een stuk gemakkelijker om te parkeren en door kleine ruimtes te navigeren. Zowel de GLS als de GLE bieden ook redelijk vergelijkbare off-road capaciteiten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts