Welke Mercedessen worden in de VS gebouwd?

Hoewel Mercedes-Benz een Duitse autofabrikant is, worden hun voertuigen in fabrieken over de hele wereld gebouwd, ook in de VS.

De Mercedes-Benz modellen die in de VS worden gebouwd zijn de Mercedes-Benz GLE SUV, GLE Coupe, C-Klasse en GLS-SUV. Deze auto’s worden gebouwd in de Mercedes-fabriek in Tuscaloosa, Alabama. De fabriek werd in 1993 aangekondigd en de officiële productie begon in 1997.

Afgezien van de Mercedes-Benz modellen die we hierboven hebben uitgelicht, heeft de fabriek in het verleden ook enkele andere modellen gemaakt. Deze omvatten Mercedes CL-Klasse, CLS-Klasse, E-Klasse, en S-Klasse. Hoewel deze modellen niet meer in deze fabriek worden geproduceerd, wil Mercedes het EQ-model daar aan de productie toevoegen.

Hier zijn enkele van de Mercedes modellen die tegenwoordig in de VS worden gebouwd:

Mercedes-Benz C-Klasse

De Mercedes-Benz C-Klasse is een van de beste Mercedes-modellen op de markt. De auto is verkrijgbaar in drie verschillende carrosseriestijlen, waardoor kopers verschillende opties hebben. Bovendien heeft hij een uitzonderlijk goed brandstofverbruik, wat een van de belangrijkste redenen is waarom mensen hem verkiezen boven andere kleine luxewagens.

Als u de C-Klasse vergelijkt met andere kleine luxe auto’s in zijn klasse, zult u merken dat hij het beste interieur heeft en een van de soepelste ritten. Op het gebied van technologie en comfort ligt hij ver voor op zijn concurrenten. Hij heeft echter beperkte achterzetels.

Als u een budget hebt en u zich de luxueuzere en meer geavanceerde E-Klasse of S-Klasse modellen niet kunt veroorloven, is de C-Klasse het beste koopje. U hebt ook de keuze tussen een standaard C-Klasse of een AMG-versie. De gemiddelde prijs van de C-Klasse ligt rond de 41.600 dollar.

Mercedes-Benz GLE SUV

Een van de populaire Mercedes-modellen die in de Amerikaanse fabriek worden gemaakt, is de Mercedes-Benz GLE SUV. Dit is een perfecte SUV voor het gezin of voor off-road activiteiten. Hij heeft een passagierscapaciteit van vijf met een optie voor zeven. De gemiddelde prijs van de Mercedes GLE SUV ligt rond de 57.000 dollar.

  Wat is het beste moment om een Mercedes te kopen?

De Mercedes-Benz GLE 4Matic SUV heeft een 9G-Tronic 9-versnellingsbak. Daarnaast beschikt hij over een 2,0-liter inline-4 turbomotor die tot 255 pk levert en in 7,1 seconden van 0 naar 60 km/u kan accelereren. Met een laadvermogen van 33,3 tot 74,9 kubieke meter is dit een perfecte auto voor een gezin.

Zoals gebruikelijk beschikt de SUV over een verscheidenheid aan geavanceerde functies die hem leuk maken om in te rijden. Hij is ook veilig, want hij wordt geleverd met PRE-SAFE, attentieassistentie, actieve afstandsassistentie, actieve remassistentie, dodehoekassistentie en vele andere veiligheidsfuncties.

Mercedes-Benz GLS SUV

De Mercedes-Benz GLS SUV is als het ware de grote broer van de Mercedes GLE SUV. De GLE heeft vloeiende rondingen en een schuine achterklep, terwijl de GLS dit en nog veel meer heeft. De GLS heeft een iets grotere hoogte en is negen centimeter langer dan de GLE.

Net als de GLE wordt ook deze SUV in de VS gemaakt en heeft hij een diesel- en een gasmotor. De gasmotor is 2999 cc, terwijl de dieselmotor 2925 cc is. De GLS 45O 4mtic heeft een 3.0-liter turbo inline-6 motor met een 9-traps automatische transmissie.

Uitgerust met een vierwielaandrijvingssysteem is de Mercedes-Benz GLS SUV ideaal voor all-terrain met inbegrip van besneeuwde, modderige en rotsachtige oppervlakken. De Mercedes-Benz GLS 450 4Matic heeft een gemiddelde prijs van $75.000, terwijl de GLS 580 4Matic een gemiddelde prijs heeft van $98.000.

Mercedes-Benz GLE Coupe

Als je geen interesse hebt in de Mercedes-Benz GLE SUV, kun je ook kiezen voor de Mercedes-Benz GLE Coupé. Dit is een van de mooiste coupés die u tegen zult komen. Het is een combinatie van een coupé en een SUV in AMG-vorm. Bovendien heeft hij een sportieve uitstraling, die alle soorten bestuurders aanspreekt.

  Welke Mercedes hebben een supercharger?

De Mercedes-Benz GLE Coupé is voorzien van een 3,0-liter turbogeblazen inline-6 motor. Hij heeft een automatische transmissie met 9 versnellingen en een vierwielaandrijvingssysteem. Hoewel deze SUV coupé compact is, is hij toch ruim. En zoals de meeste Mercedes modellen wordt ook dit model geleverd met een panoramisch zonnedak.

Andere topkenmerken van de Mercedes-Benz GLE Coupé zijn een 48-volt mild-hybrid systeem, 21,5-inch AMG-dubbelspaaks velgen, LED-highlights en zijspiegel-logoprojectoren. De GLE coupé is ook een 5-zitter met een comfortabel en stijlvol interieur. De gemiddelde prijs van deze SUV coupé ligt rond de 76.000 dollar.

FAQ over Mercedes in de wereld

Welke Mercedes-modellen worden in Duitsland gemaakt?

Aangezien Mercedes-Benz een Duits merk is, worden de meeste van zijn automodellen in Duitsland gemaakt. Het bedrijf heeft diverse fabrieken verspreid over het land die verschillende automerken en modellen maken. Enkele Mercedes modellen die in Duitsland worden gemaakt zijn de Mercedes A-Klasse, B-Klasse, C-Klasse, CLS, GLC, GLC Coupé, E-Klasse, SL, GLA, S-Klasse, Mercedes-AMG GT, en Maybach.

Waar wordt de Mercedes C-Klasse gemaakt?

De Mercedes-Benz C-Klasse wordt in Duitsland en in vele andere landen gemaakt. In Duitsland wordt hij gemaakt in de fabrieken van Bremen en Sindelfingen. Dit model wordt echter ook in Oost-Londen (Zuid-Afrika), Tuscaloosa (VS) en Iracemápolis (Brazilië) gemaakt. Al deze fabrieken maken het model Mercedes-Benz W205 C-Klasse.

Zijn buiten Duitsland geproduceerde Mercedessen van mindere kwaliteit?

Nee, dat is niet zo. Mercedes hanteert in al zijn fabrieken hoge normen voor kwaliteit en uitmuntendheid. Al hun auto’s ondergaan verschillende tests om te garanderen dat ze aan de normen van het driesterrenembleem voldoen. Mercedes huurt wereldwijd het beste ingenieursteam in, dat garant staat voor het afleveren van hoogwaardige en luxueuze voertuigen.

  Is het kopen van een Mercedes een goed idee?

Waar wordt Mercedes-Benz in de VS gemaakt?

Mercedes-Benz heeft een fabriek in Tuscaloosa, Alabama. Deze fabriek werd in 1995 geopend en er werken ongeveer 4.200 mensen. Het eerste model van Mercedes dat in deze fabriek werd gebouwd, was de Mercedes-Benz M-Klasse, die een vroegere versie van de huidige GLE-Klasse is.

In welke landen zijn er naast de VS en Duitsland nog meer Mercedes-fabrieken?

De eerste Mercedes-fabriek die buiten Duitsland werd gebouwd, stond in 1951 in Argentinië. Sindsdien heeft Mercedes zijn productie naar verschillende delen van de wereld uitgebreid. Hier zijn andere locaties waar u een Mercedes-fabriek kunt vinden. Sommige produceren specifieke onderdelen zoals motoren, terwijl andere hele voertuigen produceren.

 • Duitsland
 • Argentinië
 • VERENIGDE STATEN
 • Mexico
 • Frankrijk
 • Zuid-Afrika
 • Brazilië
 • RoemeniÃ
 • Oostenrijk
 • Hongarije
 • Thailand
 • Indonesië
 • Vietnam
 • Indië
 • Algerije
 • Canada
 • Egypte
 • Maleisië
 • Rusland
 • Finland
 • Jordanië
 • Zuid-Korea
 • Turkije
 • Verenigd Koninkrijk

Alabama Mercedes fabriek

De Mercedes-Benz modellen die in de VS worden gebouwd zijn de Mercedes C-Klasse, Mercedes GLE SUV, Mercedes GLE Coupé en Mercedes GLS SUV. De Mercedes-Benz M-Klasse, CL-Klasse, S-Klasse en E-Klasse werden in 2013 niet meer in de Verenigde Staten geproduceerd. Ondanks dat deze auto’s buiten Duitsland worden gemaakt, voldoen ze nog steeds aan de kwaliteit en hoge technische eisen van Mercedes.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts