Is de Mercedes ML 270 een goede auto?

Mercedes ML 270

De Mercedes ML 270 CDI (W163) is de eerste ML-Klasse die ooit is uitgebracht en wordt door velen ook beschouwd als de allereerste echte luxe middelgrote SUV. De ML 270 CDI is ook de goedkoopste en minst krachtige versie van de W163, waardoor het ook het goedkoopste en minst krachtige Mercedes ML-model is dat ooit is uitgebracht. Dus, is de Mercedes ML 270 een goede auto?

De ML 270 CDI is een goede auto en daar kan men niet omheen. Het is misschien niet de nieuwste en meest capabele SUV die er is, maar de kosten maken hem zeker waar voor zijn geld. Dit heeft echter alleen zin als u er een kunt vinden die in goede staat is gehouden en die uw portemonnee niet uitdroogt aan service- en onderhoudskosten.

Dit ML-model wordt geleverd met een 5-cilinder dieselmotor waarvan bekend is dat hij lang meegaat. Hij is ook gekoppeld aan een automatische 5-versnellingsbak en 4MATIC AWD rechtstreeks van de fabriek. Het design van de W163 is gedateerd, maar ziet er nog steeds goed uit. Het interieur van de ML 270 is echt gedateerd, maar sommige mensen houden van de flare.

Betrouwbaarheid: de ML 270 heeft een van de meest betrouwbare MB-motoren ooit, maar hij kampt met andere problemen, zoals problemen met de ophanging, elektrische problemen, roestproblemen, problemen met de transmissie en problemen met de stuurbekrachtiging. De waarde ervan is groot, evenals de praktische bruikbaarheid.

Mercedes ML 270 CDI – De aandrijflijn

De Mercedes ML 270 CDI wordt geleverd met een 2.7L diesel inline 5-cilinder motor met 163pk en 295lb-ft koppel. Dit is voldoende voor de ML 270 CDI om in minder dan 12 seconden van 0 naar 60 km/u te sprinten, wat geenszins snel is. De ML 270 CDI is echter bedoeld om te cruisen, niet om te racen.

  Mercedes ML350 - Alles wat u moet weten

Deze motor is gekoppeld aan een automatische 5-versnellingsbak, die niet de snelste of de meest geavanceerde is. Het vermogen wordt permanent naar alle vier de wielen gestuurd en dat maakt de ML 270 CDI tot een relatief capabele SUV, zelfs met een relatief zwakke motor.

Het rendement is relatief slecht voor een 2.7L 5-cilinder lijndiesel, want de 270 CDI komt tot zo’n 25MPG. Dat komt omdat Mercedes eind jaren ’90 niet hard bezig was de meest efficiënte motoren te maken en omdat de techniek dat ook niet toeliet.

Mercedes 270 CDI – Ontwerp en onderstel

De Mercedes 270 CDI W163 is inmiddels een 25 jaar oude auto en dat betekent dat hij er gedateerd uitziet en dat hij niet geniet van hedendaagse technologieën. Dit is zowel van binnen als van buiten duidelijk, maar sommige mensen rijden graag in een oudere auto omdat deze meer mechanisch en meer gebonden aan de weg aanvoelt. Al met al is de W163 geen klassieke SUV, maar het uiterlijk alleen al zou dat zeker kunnen rechtvaardigen.

De vering en onderstelafstemming van de W163 zijn afgestemd op comfort en daar kun je niet omheen. De carrosserie rolt veel de bocht in en de auto dipt en duikt bij accelereren en hard remmen. De W163 voelt aan als een boot om mee te rijden omdat hij totaal niet dynamisch is.

  Veel voorkomende problemen met Mercedes W126

Mercedes 270 CDI – Betrouwbaarheid en veel voorkomende problemen

De W163 kan een betrouwbare auto zijn, maar alleen als hij tijdens zijn leven goed is onderhouden. Er rijden er veel rond die bijna sterven door gebrek aan zorg, maar als u een goed onderhouden exemplaar tegenkomt, zal hij u waarschijnlijk lang van dienst zijn. De meest voorkomende 270 CDI problemen hebben te maken met de transmissie, roestplekken, de elektronica, de stuurbekrachtiging en de ophanging.

Het kopen van een gebruikte ML 270 CDI kan zowel een heel plezierige ervaring zijn als een die u levenslang zal weerhouden van het kopen van een gebruikte luxe auto. Een inspectie voor de aankoop is een must, net als een uitgebreide onderhoudsgeschiedenis en onderhoudsgegevens.

Mercedes 270 CDI – Waarde en functionaliteit

U kunt een W163 270 CDI voor weinig tot geen geld kopen, want deze zijn sinds hun introductie sterk in waarde gedaald. De gebruikskosten zijn echter nog steeds vergelijkbaar hoog, omdat de ML gebruik maakt van stevige banden, versterkte ophanging en soms zelfs moeilijk te vinden onderdelen. Dit betekent dat de totale onderhouds- en vervangingskosten hoog zijn.

De W163 is een zeer praktische auto, want hij biedt voldoende ruimte voor vijf personen. De kofferruimte is enorm, zoals bij alle auto’s uit dit segment. De ML 270 CDI is bovendien gemakkelijk in- en uit te stappen en ook het zicht is prima.

FAQ

Is de Mercedes ML270 CDI de moeite waard?

De Mercedes ML 270 CDI kan de moeite waard zijn als u er een kunt vinden die in goede staat verkeert en door de jaren heen in goede handen is geweest. Omdat ze goedkoop zijn, kopen en rijden veel mensen ze, maar onderhouden ze niet echt en daarom staat de tweedehandsmarkt bol van de wrakken.

  Wat is Presafe? Alles wat u moet weten

Een van de redenen waarom de ML 270 CDI zo goedkoop is, is dat er niet veel mensen geïnteresseerd zijn om 25 jaar oude luxe SUV’s te kopen.

Is de Mercedes ML270 CDI niet krachtig genoeg?

We leven in een tijdperk waarin middelgrote gezins-SUV’s meer dan 700 pk kunnen bieden en dat is ronduit krankzinnig. De 163pk die de ML 270 CDI biedt is echter min of meer hetzelfde, maar dan aan de andere kant. Daarom is de ML 270 CDI niet krachtig genoeg en zullen de meeste mensen die moderne auto’s rijden zeggen dat de ML 270 CDI echt traag is.

Als u echter een cruiser wilt en niet geeft om snelle acceleraties en dynamisch rijden in het algemeen, dan is de ML 270 CDI voldoende.

Is de Mercedes ML 270 CDI veilig?

De ML 270 CDI is een 25 jaar oude auto en kan daarom qua veiligheid niet tippen aan hedendaagse auto’s. Mercedes heeft echter altijd veilige auto’s gemaakt, hoe oud ze ook zijn. Dit betekent dat de W163 veilig is en het laat zien dat een aangewezen en ervaren bestuurder veel belangrijker is dan een heleboel softwarematige actieve veiligheidsvoorzieningen.

Al met al is de W163 robuust en gebouwd als een tank. Het goede is dat het ook een zware SUV is, wat betekent dat botsproeven hebben aangetoond dat de W163 een echte 5-sterren veiligheidsauto is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts