Veel voorkomende problemen met Audi A4

Audi A4 problemen

De Audi A4 is de compacte luxe familie sedan gemaakt door Audi en een van de best verkochte Audi auto’s in het algemeen. De eerste A4 werd geïntroduceerd in 1994 en was een hit vanaf de eerste dag. De A4 concurreert met onder meer de BMW 3-serie en de Mercedes Benz C-klasse.

Als het op betrouwbaarheid aankomt, weet de Audi A4 het hoofd meestal boven water te houden, maar sommige generaties zijn beter dan andere. De A4 is een auto die goed onderhoud nodig heeft, anders gaat hij allerlei problemen veroorzaken. De meest voorkomende problemen met de A4 hebben te maken met de bobines, bougies en bougiekabels.

De A4 heeft ook last van motorolielekkages, afvoerkanalen in het plenum die verstopt kunnen raken, vacuümlekken, problemen met de zuurstofsensor of met de katalysator. De oudere benzinemotor van de A4 heeft ook last van koolstofafzetting op het inlaatspruitstuk, dat moet worden schoongemaakt, anders kan de motor problemen veroorzaken.

Al met al is de A4 een redelijk betrouwbare auto als je hem goed genoeg onderhoudt. Als u hem niet goed onderhoudt, krijgt u waarschijnlijk te maken met een groot aantal problemen met de A4, waarvan sommige moeilijker te verhelpen zijn dan andere.

Audi A4 – Problemen met bougies, bobines en bougiekabels

Als u het gevreesde check engine lampje op het dashboard van uw Audi A4 tegenkomt, is de kans groot dat die CEL is veroorzaakt door een bougie misfire waardoor de motor misfire kreeg. Post-2012 A4-modellen zijn beter omdat ze zelden misfiring problemen ervaren voordat het bereiken van ten minste 100.000 mijl, maar oudere modellen zijn bekend dat misfire een stuk eerder dan dat.

  De beste Audi voor brandstofbesparing

De bobines en draden zijn ook bekend dat een gripe met veel Audi benzinemotoren zijn en de enige manier om ze te repareren is om ze te vervangen als ze problemen veroorzaken. Als het gaat om bobines, moeten deze worden vervangen in een keer als dat is altijd de beste manier van handelen.

Audi A4 – Olielekken

De problemen die we hierboven hebben genoemd, hebben meestal betrekking op gasmotoren, terwijl olielekkages en een verhoogd olieverbruik zowel diesel- als gasmotoren teisteren. Olielekkages worden meestal veroorzaakt door een defecte of versleten kleppendekselpakking of als sommige slangen beschadigd zijn. Als u olievlekken onder uw A4 opmerkt, moet u een druktest uitvoeren om te zien of er een lek is.

U moet zich er ook van bewust zijn dat Europese luxe auto’s de neiging hebben veel olie te verbruiken nadat ze een aantal behoorlijke kilometers op de klok hebben staan. De A4 is niet anders. Als dusdanig, zou u altijd een blik olie in uw kofferbak moeten houden en ervoor zorgen om uw olieniveaus altijd te controleren aangezien u niet wilt dat uw motor aan toast toe te schrijven aan gebrek aan olie gaat.

Audi A4 – Plenum droge treinen verstopping problemen

De A4 staat erom bekend dat er water in het elektrische systeem van de auto kan komen door verstopte afvoerkanalen, zoals die rond het zonnedak. Als u deze afvoeren niet regelmatig schoonmaakt, zullen ze waarschijnlijk water binnenlaten, wat echt ernstige problemen kan veroorzaken die zowel duur als moeilijk te repareren zijn en hoogstwaarschijnlijk een hoop reserveonderdelen nodig zullen hebben.

Problemen zoals deze zijn gebruikelijk op veel auto’s deze dagen die worden geleverd met zonnedaken / moondaken, maar sommige schattingen hebben aangetoond dat de A4 lijdt aan water binnendringen problemen meer dan de meeste auto’s doen.

  Audi A1 - alles wat u moet weten

Audi A4 – Vacuümlekken, problemen met de katalysator, O2-sensor, problemen met het DPF-filter

De katalysator en het DPF filter zijn ontworpen om de uitstoot onder controle te houden en van de A4 een veel schonere auto en dus veiliger voor het milieu te maken. De 02-sensor is van vitaal belang voor uw auto om altijd efficiënt te rijden, omdat hij de hoeveelheid lucht die de verbrandingskamer binnenkomt verdeelt en beheert.

Al deze systemen moeten perfect samenwerken om ervoor te zorgen dat de A4 de laagste emissieniveaus bereikt, maar ze zijn helaas allemaal vatbaar voor problemen. De DPF filter is een van de meest belastende problemen diesel A4 motoren ervaren.

Audi A4 – Koolstofafzetting op het inlaatspruitstuk

Oudere Audi A4-modellen met grotere 6- en 8-cilindermotoren staan erom bekend dat ze last hebben van koolafzettingen die zich boven op het inlaatspruitstuk opbouwen. Deze afzettingen kunnen de auto op vele manieren beïnvloeden en manifesteren zich meestal in het feit dat de motor niet in staat is om maximaal vermogen te leveren.

Om dit probleem op te lossen, moet u deze afzettingen met de hand reinigen wanneer ze problemen beginnen te veroorzaken.

FAQ Sectie

Is de Audi A4 de moeite waard?

De Audi A4 is niet voor niets een van de best verkochte Audi A4-modellen. Het is een compacte familie sedan met een perfecte balans tussen binnen- en buitenruimte, wat betekent dat het een zakelijke auto is, maar ook een gewone consumentenauto. Sommigen zeggen dat de A4 de perfecte maat is voor het moderne tijdperk en ik ben geneigd het daarmee eens te zijn.

  Audi vs Ford betrouwbaarheid - Wat is beter

De A4 is bovendien voorzien van geweldige motoren en allerlei voorzieningen die hem tot een echte 21e-eeuwse luxeauto maken. Het is dan ook niet moeilijk om te concluderen dat de Audi A4 inderdaad de moeite waard is.

Wat is het verschil tussen de Audi A4 en de Audi A5?

De verschillen tussen de A4 en de A5 hebben vooral betrekking op de uiterlijke vormgeving en het praktische nut, want de motoren, de transmissie, het interieur en vele andere componenten van de aandrijflijn en de aandrijflijn hebben ze gemeen. De A5 is een stijlvollere, jeugdigere, slankere versie van de A4, wat betekent dat hij er voor de meeste mensen beter uitziet.

De A4 biedt iets meer zitruimte op de tweede zitrij, terwijl de A5 een grotere kofferruimte biedt dankzij een hatchback kofferklep. De A5 kost ook iets meer dan de A4. Al met al is de A5 de stijlvollere optie terwijl de A4 de verstandigere optie is.

Hoe lang kan een Audi A4 meegaan?

Een Audi A4 kan heel lang meegaan als u hem goed onderhoudt. Er zijn talloze gevallen bekend waarin A4-eigenaren meer dan 200.000, 300.000 of zelfs 500.000 kilometer hebben afgelegd.

Als u dus wilt dat uw A4 zo lang meegaat als menselijkerwijs mogelijk is, moet u hem gewoon goed verzorgen, en dat zal hij doen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts