Veel voorkomende problemen met Audi A8

Audi A8 problemen

De Audi A8 is de grootste 4-deurs sedan in het gamma van Audi en hij concurreert met Mercedes Benz S-Klasse en BMW 7-Serie. Dit betekent dat de A8 een soort vlaggenschip is als het gaat om Audi auto’s in het algemeen en dat de A8 is gemaakt voor degenen die net zo graag gereden willen worden als voor degenen die graag zelf rijden.

Audi heeft bij de A8 niet gespaard op technologie of luxevoorzieningen, wat betekent dat een A8 meestal tot op het bot is ingepakt. Auto’s als deze zijn enorm, zwaar, complex en duur in het gebruik, vooral wanneer de auto veel kilometers op de teller heeft staan. Betrouwbaarheid-wise, kan de A8 alleen worden beschouwd als goed als je de juiste zorg voor het.

Dit betekent dat deze kan kosten duizenden dollars in reparatiekosten als je niet op de hoogte van alle noodzakelijke onderhoud nodig heeft. De meest voorkomende Audi A8 problemen worden geassocieerd met de elektronica, het stuursysteem, de ophanging, de motor, en soms zelfs de transmissie.

Het is vermeldenswaard dat veel auto’s uit dit segment lijden aan soortgelijke problemen, vooral die gekoppeld aan niet-motorische elektronica, omdat deze auto’s zijn ongelooflijk complex. Hoe dan ook, de A8 is een prachtige auto om in te reizen en als je je due diligence doet en hem onderhoudt, moet hij in staat zijn om een lange tijd mee te gaan.

Audi A8 – Elektrische problemen

Elektrische problemen zijn een pijnlijk punt voor veel luxe auto’s, vooral degenen die al een decennium of twee oud zijn. De A8 is een complexe machine omdat hij de nadruk legt op alle passagiers en daarom zoveel functies biedt dat het soms moeilijk is om de tel bij te houden. Problemen met het MMI-systeem, diverse microschakelaars, zacht sluitende deuren of het zonnedak zijn een bekend euvel bij oudere A8’s.

  Audi RS5 Sportback Betrouwbaarheid

Snelheidssensoren kunnen het ook laten afweten en dat geldt ook voor het navigatiesysteem. Start-stop systeem problemen is een gegeven, zelfs op nieuwere Audi A8 modellen en veel eigenaren de neiging om de start-stop systeem volledig uit te schakelen. Ten slotte is de accu bekend om corroderen of uitputten zichzelf eerder dan in andere Audi modellen, omdat de A8 veel elektriciteit nodig heeft om al die functies aan te drijven.

Audi A8 – Problemen met de stuurinrichting

Een van de vele terugkerende problemen met A8 modellen van verschillende generaties zijn die in verband met het stuurbekrachtigingssysteem. Sommige Audi A8 modellen maakten zelfs deel uit van een terugroepactie vanwege een lek in een van de slangen die de stuurinrichting verbindt. Deze slang begint na verloop van tijd te lekken en de auto begint langzaam de stuurbekrachtiging te verliezen.

Het goede is dat dit relatief gemakkelijk kan worden opgemerkt omdat de A8 een ongelooflijk lichte besturing heeft, wat betekent dat je hem met je pink kunt sturen. Als u merkt dat het stuurgewicht inconsistent wordt of dat het stuurwiel plotseling zwaar aanvoelt, moet u zeker het stuurbekrachtigingssysteem inspecteren.

Audi A8 – problemen met de ophanging

Om de A8 zo zacht te laten zijn als hij is, moest Audi hem uitrusten met een luchtveersysteem en iedereen weet dat een luchtveersysteem delicaat is, ongeacht welke autofabrikant. Audi heeft meestal niet zo veel problemen met het luchtveersysteem, maar het huidige systeem van de A8 is echt complex en als je het niet onderhoudt, gaat het kapot.

  Veel voorkomende problemen met Audi SQ5

De nieuwste A8 biedt vele geweldige functies, zoals het verhogen van de auto terwijl het gaan in en uit de auto en het dempen van verkeersdrempels tot een bepaalde snelheid, maar al deze functies belasting van de luchtvering systeem.

Audi A8 – Motor problemen

De Audi A8 wordt geleverd met een relatief uitgebreid motorenpalet dat zowel diesel- als benzinemotoren omvat en ook hybride technologie biedt. De meest ernstige Audi A8 motor probleem is degene die gebonden is aan de distributieketting spanner die een motor volledig kan vernietigen als er niet goed voor gezorgd.

Je moet ook in gedachten houden dat Audi’s grote auto’s hebben de neiging om een beetje te veel olie te drinken en dat ze vaak zelfs olie lekken ook. Daarom, zorg ervoor dat de druk test van de gehele olie-systeem om ervoor te zorgen dat er geen lekken ergens in het systeem.

Audi A8 – Transmissie problemen

De A8 wordt geleverd met Audi’s eigen 8-traps Tiptronic versnellingsbak die wordt geleverd met een koppelomvormer. De reden waarom de A8 een standaard automaat gebruikt in plaats van een dual-clutch is dat de dual-clutch niet zo verfijnd of soepel is als de automaat.

De automatische versnellingsbak heeft echter soms last van onwilligheid om te schakelen, trage schakelbewegingen, problemen met de solenoïde, en zelfs problemen met de koppelomvormer. De meeste van deze problemen zijn te wijten aan verkeerd onderhoud, dus zorg ervoor dat u uw A8 zo goed mogelijk onderhoudt.

FAQ Sectie

Is de Audi A8 een vlaggenschip van Audi?

De Audi A8 was vroeger zeker een Audi vlaggenschip, maar tegenwoordig beweren veel mensen dat de A8 niet meer superieur is aan alle andere Audi modellen. Sommigen zeggen dat de Audi Q8 het nieuwe vlaggenschip van Audi is, terwijl anderen auto’s als de e-tron GT of zelfs de Audi RS7/RS6 beschouwen.

  Is Volvo betrouwbaarder dan Audi?

De reden waarom de A8 niet meer onomstreden is, is dat hij niet meer zo goed verkoopt als vroeger. SUV’s nemen het over en veel mensen die vroeger grote sedans kochten, zijn nu bereid om een SUV te kopen omdat ze dezelfde hoeveelheid ruimte bieden, maar veel beter nut en zicht.

Is de Audi A8 beter dan de Mercedes Benz S-Klasse?

De Mercedes Benz S-Klasse is altijd de koning van dit segment geweest, omdat de A8 typisch probeert om de S-Klasse in te halen, terwijl de S-Klasse de auto is die alle normen stelt. De A8 kost aanzienlijk minder dan de nieuwe S-Klasse en de reden daarvoor is dat Audi onder de prijs van de S-Klasse wil gaan zitten om meer klanten aan te trekken.

Als het er echter om gaat welke van de twee beter is, valt niet te ontkennen dat de S-Klasse dat is.

Hoe lang kan een Audi A8 mee?

Een Audi A8 moet enkele honderdduizenden kilometers meegaan zonder grote onderhoudsbeurten, want de A8 is waarschijnlijk een van de duurzaamste Audi-modellen die ooit op de markt kwamen. Er zijn gevallen waarin deze hebben overschreden meer dan 500.000-mijlen en functioneren nog steeds als de dag toen ze uitkwamen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts