Veel voorkomende problemen met Audi A6

De Audi A6 werd voor het eerst geïntroduceerd in 1994 als een opgefriste versie van de Audi 100. Sindsdien heeft het A6 model 5 verschillende generaties overspannen en is nu een van de meest populaire en best verkochte Audi modellen die er zijn. De huidige Audi A6 C8 is nog maar 2-3 jaar oud en belooft opnieuw een succes te worden voor de luxueuze autofabrikant uit Ingolstadt.

Niet alle A6 generaties zijn even betrouwbaar, want de C6 lijkt de beste van het stel te zijn. De C7 komt op de tweede plaats, terwijl de nieuwe C8 nu op de derde plaats staat als het om betrouwbaarheid gaat. De C8 staat echter pas aan het begin van zijn levenscyclus, dus het is begrijpelijk om te denken dat de aankomende C8 refresh veel problemen gaat oplossen die de huidige C8 A6 plagen.

Hoe dan ook, de meest voorkomende problemen met de Audi A6 zijn overmatig olieverbruik, problemen met de distributieketting, problemen met de koolstofopbouw, problemen met de versnellingsbak en elektrische problemen. Om een A6 lang mee te laten gaan, heeft hij constant onderhoud nodig, zonder dat zal hij waarschijnlijk allerlei problemen veroorzaken.

Dat is de realiteit van Duitse luxe executive auto’s, omdat ze niet zijn ontworpen om gebrekkig onderhoud te weerstaan. Het is niet zo dat deze auto’s niet goed genoeg gebouwd zijn, het is eerder het feit dat veel mensen die ze kopen ze niet adequaat onderhouden.

Audi A6 overmatig olieverbruik

Veel Europese luxewagens staan erom bekend dat ze te veel olie verbruiken, vooral nadat ze een behoorlijk aantal kilometers op de teller hebben staan. Problemen zoals deze kunnen op twee verschillende manieren worden opgelost, want de meest voorkomende redenen waarom dit gebeurt is omdat de olie lekt of omdat de motor behoorlijk versleten is.

  Wat is de beste dieselauto gemaakt door Audi?

Als de olie lekt kunt u de olietank blijven bijvullen wanneer het oliepeil daalt, maar het is een beter idee voor u om de hoofdoorzaak te vinden en deze op te lossen. Als de A6 model dat u op zoek bent naar is ouder en heeft een behoorlijke hoeveelheid mijlen op de klok, de auto moet gorgzzle verhoogde hoeveelheden olie om te smeren zichzelf goed.

Audi A6 distributieketting problemen

Een van de meest gevreesde problemen die de A6 plagen zijn problemen met de timing systeem, meer in het bijzonder de distributieketting spanner. De beste Audi A6 motoren zijn V6 en V8 motoren, en beide van deze gebruiken geavanceerde plastic gidsen en hydraulische zuigers voor de kettingen om ze mooi en strak te houden. Echter, deze zijn bekend te mislukken, en wanneer ze dat doen, moet je snel handelen.

U moet snel handelen omdat uw hele motor in gevaar kan zijn. Als de spanner mislukt, kan de ketting mogelijk zelfs vernietigen de hele motor in slechts een paar honderd mijl, of zelfs minder. Zorg ervoor dat u veel aandacht besteden aan deze plastic spanners als je in de markt voor een A6.

Audi A6 koolstof opbouw problemen

Veel van de motoren in de A6 vertrouwen op het directe injectiesysteem om de brandstof direct in de cilinders te sproeien. De voordelen van deze technologie zijn dat motoren met directe inspuiting minder brandstof verbruiken en minder CO2 uitstoten, terwijl ze tegelijkertijd meer vermogen maken. Dit is van vitaal belang voor veel moderne autofabrikanten, omdat technologieën als deze hen in staat stellen nog steeds grotere motoren te maken die voldoen aan de CO2-emissietests.

  2022 Mercedes GLA vs Audi Q5

De directe injectietechnologie zorgt er echter voor dat er zich overmatige koolafzetting in de inlaatkleppen opbouwt. Als deze koolstofafzettingen zich te veel ophopen, zullen ze waarschijnlijk de luchtstroom naar de motor beperken, wat kan leiden tot ruw stationair draaien, haperen, afslaan en minder vermogen. De eenvoudigste manier om dit op te lossen is de olie vaker te verversen of de afzettingen regelmatig te reinigen.

Audi A6 versnellingsbak problemen

De Audi A6 is verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak, een Tiptronic koppelomvormer, een S-Tronic versnellingsbak of de gevreesde Multitronic versnellingsbak. De Multitronic CVT transmissie wordt vaak gebruikt op FWD Audi modellen en staat bekend om vaak falen.

De eenvoudigste manier om Multitronic problemen op te lossen is de transmissie olie te spoelen elke 35.000 mijl, anders zal de versnellingsbak waarschijnlijk falen.

Audi A6 elektrische problemen

Oudere Duitse luxewagens zijn geen vreemden voor allerlei elektrische problemen, en het is precies hetzelfde verhaal met oudere A6-modellen. Deze problemen manifesteren zich op veel verschillende gebieden, zoals de elektrische onderdelen in de auto, zoals elektrische ramen, telefoonconnectiviteit, GPS, buitenverlichting, elektrisch bediende kofferklep, enzovoort.
Deze kunnen gemakkelijk worden opgelost, maar ze duiken vaak weer op, vooral bij oudere Audi-modellen.

FAQ Sectie

Wat is het minst betrouwbare Audi A6 model?

Er zijn een paar Audi A6 modeljaren die gewoon te problematisch zijn en vermeden moeten worden. Deze typisch ervaren alle van de problemen die in dit artikel, en nog veel meer, zodat ze in staat zijn om rack up onderhoud en reparatie kosten sneller dan meer betrouwbare Audi A6 modellen.

Je moet de 2000, 2003, 2004, 2005, 2006, 2011, 2013, 2014, 2015, 2016, en 2019 modellen te vermijden. De algemene vuistregel is om altijd op zoek te gaan naar nieuwere modellen van een bepaalde generatie, wat betekent dat A6-modellen van na de facelift altijd uw beste weddenschap zijn als het gaat om betrouwbaarheid.

  Audi vs Toyota betrouwbaarheid - wat is beter

Welke Audi A6 modellen zijn het duurst in onderhoud?

De Audi A6 is een door en door luxewagen met grote motoren, veel vermogen en veel technologie. Deze hebben allemaal goed onderhoud nodig, en sommige modellen zijn veel duurder dan andere. De duurste Audi A6 modellen zijn de sportieve S6 en RS6 modellen, vooral die met een V10 Lamborghini-afgeleide motor.

Audi A6 modellen met de gevreesde Multitronic CVT versnellingsbak staan er ook om bekend duur te zijn in onderhoud, en het is hetzelfde verhaal met oudere Audi modellen met het Quattro AWD systeem.

Is de Audi A6 het waard?

De Audi A6 is een van de beste middelgrote luxe sedans aller tijden, en als zodanig, het is inderdaad de moeite waard. Maar als u in de markt bent voor een A6, moet u wel de juiste auto kiezen en dat betekent dat u altijd een bepaald bedrag opzij moet kunnen zetten voor onderhoudskosten.

Een A6 is geen Toyota Corolla, wat betekent dat hij veel complexer is en meer delicate zorg nodig heeft. Ga bij het kopen van een A6 altijd voor modellen van na de facelift, en probeer de Multitronic versnellingsbak te vermijden. Auto’s met veel kilometers op de klok zijn niet noodzakelijk slecht, want de slechtste Audi A6 modellen zijn diegene die niet onderhouden zijn volgens het Audi onderhoudsschema en aanbevelingenboek.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts