Veel voorkomende problemen met Audi S3

Audi S3 problemen

De Audi S3 is het instapmodel van de Audi A3 sedan/hatchback die kan wedijveren met de Golf R en de BMW M125i. De S3 beschikt over een 2.0L turbo 4-cilinder motor met 306pk en Audi’s iconische Quattro AWD. Deze aandrijflijn is gekoppeld aan een 7-traps dual-clutch S-Tronic versnellingsbak die perfect past bij het karakter van de S3.

De Audi S3 is een betrouwbare auto als je er goed voor zorgt, als je dat niet doet, zal hij niet lang meegaan zonder een hoop problemen te ondervinden. Duitse premium auto’s zijn complex en hebben grondig en tijdig onderhoud nodig, anders krijgen ze te maken met allerlei problemen en sommige daarvan kunnen veel geld kosten om te repareren.

De meest voorkomende problemen met de Audi S3 hebben te maken met de motor, oververhitting, de elektronica, de brandstofpomp en de MAF-sensor (Mass Air Flow). De nieuwe Audi S3 is een erg leuke auto om mee te rijden omdat hij een mooi uitgebalanceerd chassis heeft dat geen last heeft van onderstuur zoals de oudere Audi S3 modellen dat wel hebben, althans niet zo veel.

Al met al zou de S3, als je er goed voor zorgt, een hele tijd mee moeten kunnen gaan. Wie de S3 te traag of te weinig opwindend vindt, kan beter kiezen voor de Audi RS3, die de helft van de motor in de Audi R8 gebruikt.

Audi S3 – Motor problemen

De 2.0L 4-cilinder turbomotor in de Audi S3 staat bekend om een aantal problemen zoals aarzelen bij hogere toerentallen. Deze kunnen worden veroorzaakt door defecte spoelen of bougies die moeten worden vervangen om de motor normaal te laten presteren. De motor is ook bekend om misfire en dat wordt veroorzaakt door een defecte olie ontluchtingsventiel dat moet worden vervangen elke 10.000 mijl of zo.

  2022 Audi Q5 vs Mercedes GLC

Om de motor van de S3 goed te onderhouden, moet u alle aanbevolen onderhoudsbeurten uitvoeren wanneer ze nodig zijn. Deze motoren zijn gemaakt om te draaien onder meer stress dan de meeste niet-prestatie-eenheden en dat is de reden waarom ze moeten strikt worden onderhouden.

Audi S3 – Oververhitting problemen

Oververhitting bij de Audi S3 komt niet zo vaak voor, maar is toch het vermelden waard omdat het allerlei problemen met de auto kan veroorzaken of zelfs enkele vitale onderdelen zoals de motor kan vernietigen. De S3 is uitgerust met een kunststof waaier die zo nu en dan faalt en schade veroorzaakt aan uw thermostaat en dus oververhitting van de auto.

De beste en gemakkelijkste manier hoe u dit probleem voorgoed kunt oplossen is de plastic impeller te vervangen door een metalen impeller en de thermostaat ook te vervangen. Oververhitting performance auto’s zijn een nachtmerrie om te bezitten, dus het is een goed idee voor u om dit te doen, zelfs als je nog niet ervaren oververhitting.

Audi S3 – Elektrische problemen

De Audi S3 is een premium auto, wat betekent dat hij wordt geleverd met veel luxe functies en handige voorzieningen die uw dagelijks leven zowel onderhoudend als veilig moeten houden. Echter, deze elektrische functies zijn gevoelig voor breken, en de meest besproken degenen zijn elektrische ramen, de back-up camera, de start / stop-functie, of problemen met de air-con.

De reden waarom de raamregelaars stuk gaan is dat ze zijn uitgerust met kunststof regelaars die kunnen verslijten en vervangen moeten worden. De reden waarom de air-con faalt is te wijten aan ofwel een defecte AC compressor of een defecte sensor.

  Audi vs Ford betrouwbaarheid - Wat is beter

Audi S3 – Problemen met de brandstofpomp

Als u merkt dat het vermogen plotseling wegvalt of dat de auto onregelmatig vermogen verliest, is de kans groot dat uw brandstofpomp niet in staat is om een constante stroom brandstof naar de motor te voeren. Als u dit merkt, zet de auto dan aan de kant en zorg ervoor dat u het probleem oplost voordat u verder rijdt, want dergelijke problemen kunnen veel duurder uitvallen als ze niet onmiddellijk worden opgelost.

Het probleem leidt vaak tot een versleten brandstofpomp nokvolger die bekend is dat de nokkenas beschadigen als ze niet vervangen asap. Het goede nieuws is dat deze vrij gemakkelijk kunnen worden vervangen, dus zorg ervoor dat het meteen doen.

Audi S3 – MAF problemen

De MAF (mass airflow sensor) is ook een gemeenschappelijke klacht met veel performance auto’s, waaronder de Audi S3 en als het begint problemen te veroorzaken, ga je om ze te merken, omdat de motor van de auto de prestaties zal lijden. U kunt dit probleem op twee verschillende manieren oplossen en een daarvan is het reinigen van de MAF, wat het probleem voor een tijdje zou moeten oplossen.
Als u echter gerust wilt zijn, of als het reinigen van de MAF u daarna geen noemenswaardige probleemloze kilometers heeft opgeleverd, moet u de MAF-sensor volledig vervangen.

FAQ Sectie

Is de Audi S3 snel?

U zou denken dat een compacte hatchback op instapniveau met een 2.0L 4-cilinder turbomotor niet zo snel zal zijn, maar dat hebt u mis. De S3 mag dan “slechts” 306 pk hebben, maar hij slaagt erin om van 0-100 km/u te rijden in 4,2 seconden en hij haalt een kwartmijl tijd van 12,9 seconden, wat echt een indrukwekkend cijfer is voor een subcompacte Audi.

  Audi RS6 Avant Betrouwbaarheid

Sommigen zeggen dat de Audi S3 de “sweet spot” is omdat hij krachtig genoeg is, snel genoeg, maar niet overdreven brandstofverslindend en hij schreeuwt geen performance auto.

Is de Audi S3 beter dan de Audi RS3?

De Audi S3 is de instap in de wereld van de Audi Sport A3 modellen, maar de beste en duurste Audi A3 performance auto is de Audi RS3. De RS3 is een serieuze auto met een serieuze stamboom en hij laat de Audi AS3 in het stof achter als het gaat om prestaties, motor, weggedrag en het algemene gevoel achter het stuur.

De S3 is de betere keuze voor wie er niet om geeft de snelste te zijn en gewoon een goed uitziende auto wil die toch een punch biedt. De RS3 is echter het echte werk en is gemaakt voor degenen die het beste Audi A3 model willen dat geld kan kopen en is waarschijnlijk een van de beste subcompacte prestatie auto’s die er zijn.

Hoe lang kan de Audi S3 meegaan?

Er is geen reden om te denken dat de Audi S3 niet minstens 200.000 mijl zal kunnen meegaan, indien hij goed onderhouden wordt. Het is moeilijk te voorspellen hoe lang een auto mee kan gaan en auto’s zo complex als deze zijn nog moeilijker.

Audi maakt echter geweldige auto’s en als ze goed genoeg worden onderhouden, gaan ze meestal heel lang mee.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts