Problemen Audi A4 2017

Audi A4 problemen

Als je op zoek bent naar een luxe sedan, staat de Audi A4 van 2017 waarschijnlijk op je lijstje. Met zijn gestroomlijnde en moderne design, toptechnologie, premium badge en indrukwekkende prestaties is het geen wonder dat deze auto de harten van zoveel bestuurders heeft veroverd.

Maar zoals elke auto heeft ook de Audi A4 2017 zijn deel van de gerapporteerde problemen gehad. Hoewel veel eigenaren positieve ervaringen hebben met hun auto, zijn er ook enkele veelvoorkomende problemen naar voren gekomen. Een van de meest gemelde problemen met de Audi A4 van 2017 heeft te maken met de transmissie.

Verschillende eigenaren hebben melding gemaakt van ruw schakelen, aarzeling en knarsende geluiden bij het schakelen. Er zijn ook elektrische problemen gemeld, waaronder problemen met het infotainmentsysteem en verschillende sensoren in de auto. Daarnaast hebben sommige eigenaren melding gemaakt van overmatig olieverbruik, storingen aan de turbolader en problemen met de ophanging.

Hoewel deze problemen frustrerend kunnen zijn voor eigenaren, is het belangrijk om te weten dat niet alle 2017 Audi A4’s deze problemen zullen ervaren. Bovendien kunnen veel van deze problemen worden aangepakt door regelmatig onderhoud en een goede verzorging van de auto. Dus als je meer wilt weten over deze problemen, lees dan verder!

Meer over Audi A4 problemen

Problemen met de transmissie

Een van de meest voorkomende problemen gemeld door eigenaren van een Audi A4 uit 2017 heeft te maken met de automatische transmissie met dubbele koppeling (DCT). Deze transmissie is ontworpen om soepel en efficiënt te schakelen, maar sommige eigenaren hebben problemen gemeld met vertraagde inschakeling en ruw schakelen, vooral bij lagere snelheden.

In sommige gevallen kan dit ervoor zorgen dat de auto schokkerig of traag aanvoelt bij het accelereren. Sommige eigenaren hebben melding gemaakt van een schok of trilling tijdens het schakelen, die in de hele auto voelbaar is. Dit kan worden veroorzaakt door een defecte koppelomvormer of problemen met de transmissievloeistof, maar Audi zegt ook dat de S-Tronic van nature vaak schokkerig is bij lage snelheden.

  Is Audi S5 een goede auto?

Elektrische problemen

Sommige eigenaars hebben gemeld dat het infotainmentsysteem traag kan zijn of niet reageert, of dat het kan bevriezen of crashen. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder softwarebugs en hardwarefouten. Deze kunnen echter meestal worden opgelost met eenvoudige software-updates, terwijl je voor problemen met de achteruitrijcamera een nieuw exemplaar moet aanschaffen.

De koplampen zijn zeker indrukwekkend bij alle Audi-modellen, maar kunnen ook defect raken, wat inderdaad een probleem is omdat het meestal veel geld kost om ze te repareren/vervangen. Sommige veiligheidssensoren en -functies kunnen ook problematisch zijn, maar moeten onmiddellijk worden aangepakt omdat ze uw algehele veiligheid op de weg kunnen belemmeren.

Overmatig olieverbruik

Een van de meest voorkomende oorzaken van overmatig olieverbruik in de Audi A4 2017 heeft te maken met de zuigerveren. Als de zuigerveren versleten of beschadigd zijn, kan er olie in de verbrandingskamer lekken en samen met de brandstof verbranden, wat tot een verhoogd olieverbruik leidt. Andere mogelijke oorzaken van overmatig olieverbruik zijn problemen met de klepafdichtingen of het PCV-systeem.

Als je overmatig olieverbruik ervaart in je Audi A4 uit 2017, is het belangrijk om de auto te laten controleren door een ervaren monteur. Je auto naar een Audi-dealer/service brengen is meestal duurder dan naar een onafhankelijke winkel, maar het kan je ook helpen om de doorverkoopwaarde van de auto te behouden.

Storingen aan de turbolader

Een van de meest voorkomende oorzaken van turbolader defecten in de 2017 Audi A4 is gerelateerd aan problemen met het oliesysteem. Als de olie vervuild raakt of het oliefilter verstopt raakt, kan dit leiden tot een verminderde oliedoorstroming en mogelijke schade aan de turbocharger. Andere mogelijke oorzaken van storingen aan de turbolader zijn problemen met het koelsysteem of elektrische problemen.

  Beste jaar voor Audi Q7

De turbolader is een belangrijk onderdeel van de motor en zorgt voor meer vermogen en efficiëntie. Een defecte turbolader kan leiden tot verminderde prestaties en mogelijke schade aan andere onderdelen van de motor. Veel voorkomende symptomen van een defecte turbolader zijn vermogensverlies, ongebruikelijke geluiden en overmatige rook of uitstoot.

Problemen met de ophanging

Hoewel het relatief zeldzaam is, hebben sommige eigenaren van de 2017 Audi A4 problemen met de ophanging gemeld. Dit kunnen onder meer knarsende geluiden of een ruwe rit zijn, die door verschillende factoren kunnen worden veroorzaakt. Als de schokdempers versleten of beschadigd raken, kan dit resulteren in een hobbelige rit en meer lawaai en trillingen. Andere mogelijke oorzaken van problemen met de ophanging zijn problemen met de wiellagers of de uitlijning.

FAQ

Is de Audi A4 2017 een goede tweedehands auto?

De Audi A4 van 2017 werd door autocritici geprezen om zijn soepele en krachtige motor, goed afgestelde ophanging en verzorgde interieur. Hij is ook uitgerust met een groot aantal geavanceerde veiligheids- en bestuurdersassistenties. Hoewel er enkele problemen met de 2017 Audi A4 zijn gemeld, zijn deze problemen relatief zeldzaam en hebben veel eigenaren positieve ervaringen met hun auto.

In het 5 jaar oude segment van middelgrote luxe sedans is de Audi A4 waarschijnlijk de allerbeste auto die je kunt kopen. Hij is moderner en veel luxueuzer dan de Mercedes Benz C-Klasse of de BMW F30 3-Serie uit 2017.

  Is Volvo betrouwbaarder dan Audi?

Welke 2017 Audi A4 motor is het beste?

De 2017 Audi A4 wordt geleverd met twee benzinemotoren: een 2,0-liter viercilindermotor met 190 pk en een 2,0-liter viercilindermotor met 252 pk. Beide motoren zijn voorzien van een turbo en worden standaard geleverd met Audi’s Quattro vierwielaandrijving, maar de krachtigere krachtbron is zeker aantrekkelijker terwijl hij niet veel meer brandstof verbruikt. De 2.0L TFSI is de beste keuze als je voornamelijk in de stad forenst.

De Audi A4 is ook verkrijgbaar met twee dieselmotoren: een 2,0-liter viercilinder TDI-motor en een 3,0-liter V6 TDI-motor. De 2.0L levert tussen de 150 en 190 pk, terwijl de 3.0 TDI tot 272 pk kan gaan. Tussen deze twee is de 2.0L TDI beter en waarschijnlijk de beste motor voor wie het grootste deel van zijn rijtijd op de snelweg doorbrengt.

Moet ik een Audi A4 uit 2017 kopen?

Ja, dat moet u zeker doen. Het is geen probleem om de Audi A4 van 2017 aan te bevelen, want in 2017 was de A4 zijn tijd ver vooruit. Het interieur van de A4 uit 2022 is eigenlijk slechter dan dat van het 2017-model, omdat het zijn normale knoppen en MMI-lay-out heeft verloren ten gunste van een te groot centraal scherm met een touchscreen.
De 2017 Audi A4 geeft je alles wat je nodig hebt van een sedan, want hij is ruimer dan zijn concurrenten, praktischer, luxueuzer, stiller en veel geavanceerder op het gebied van technologie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts