Veel voorkomende problemen met BMW 420d

BMW 420d

De BMW 420d is een gestroomlijnde en goed presterende compacte luxewagen. Hij is verkrijgbaar als coupé, cabriolet en liftback. Gebruikers hebben dus verschillende opties om uit te kiezen. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW 420d?

Veel voorkomende problemen met de BMW 420d zijn verstopte DPF- en EGR-kleppen, defecte EGR-koelers, problemen met de krukaspositiesensor en voortijdige uitval van de krukas. Verder hebben andere eigenaren melding gemaakt van defecte instelbare achterwielophanging, EGR-systeemlekkages, problemen met de automatische transmissie en defecte airconditioners.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met BMW 420d?

Verstopte EGR-klep

Dit is een groot probleem voor BMW 420d eigenaars. Veel eigenaren klagen dat hun EGR-klep verstopt is, wat leidt tot vermogensverlies en een hoog brandstofverbruik en de motor kan afslaan bij stationair toerental. Merk op dat dit probleem normaal wordt veroorzaakt door een auto die korte afstanden rijdt.

Om dit probleem te verhelpen, moet je de EGR-kleppen laten controleren en indien nodig reinigen. Maar als ze beschadigd zijn, moeten ze worden vervangen. Bovendien moet de bestuurder lange afstanden rijden om dit probleem te voorkomen.

EGR-systeem lekt

Dit probleem komt vaak voor bij de BMW 420d modeljaren 2014 tot 2018. Het dwong de fabrikant om de getroffen auto’s terug te roepen en het probleem werd verholpen. Eigenaren verklaarden dat een onopgemerkt EGR-systeem lekt en kan leiden tot thermische activiteit in het inlaatspruitstuk.

Het goede nieuws is dat de getroffen auto’s werden teruggeroepen en het probleem werd opgelost. Dit probleem werd verholpen doordat de motormanagementregeleenheid werd geprogrammeerd met betere software waarin de meest recente OBD-functionaliteit is opgenomen.

Verstopte DPF-filters

Naast verstopte EGR-kleppen hebben eigenaars ook geklaagd over verstopte DPF-filters. Verstopte DPF-filters leiden tot slechte prestaties en een hoog brandstofverbruik. Om dit probleem te verhelpen, moet de eigenaar de verstopte filters reinigen of vervangen door nieuwe als ze beschadigd zijn.

  BMW 116D - Alles wat u moet weten

Defecte EGR-koelers

Een ander probleem dat BMW ertoe aanzette om een aantal getroffen auto’s terug te roepen, is dat de EGR-koeler defect raakt. Dit kan leiden tot schade aan het inlaatspruitstuk en zelfs brand veroorzaken. Dit probleem is echter eenvoudig te verhelpen door de defecte EGR-koeler te vervangen. Bovendien heeft de fabrikant de getroffen auto’s teruggeroepen (modeljaren 2013 tot 2014 van de BMW 4-serie) en is het probleem verholpen.

Problemen met automatische versnellingsbak

Hoewel automatische transmissies in de BMW 420d geen veelvoorkomende problemen hebben, zijn ze erg gevoelig en moeten ze regelmatig worden vervangen door olie en filters. Als u uw auto dus niet goed onderhoudt, kan hij transmissieproblemen ontwikkelen zoals schokken en terugschakelen.

Problemen met de krukaspositiesensor

Dit probleem komt vaak voor bij de BMW 4-serie modellen van 2014 en 2018. Wanneer de sensor het begeeft, kan hij valse signalen geven of er zelfs voor zorgen dat de motor in de ‘limp’-modus gaat en het vermogen wordt beperkt om mogelijke motorschade te voorkomen.

Dit probleem kan worden verholpen door de software bij te werken of het VANOS-systeem en de krukas te repareren.

Defecte instelbare achterwielophanging

Hoewel problemen met de ophanging niet vaak voorkomen bij de BMW 420d, hebben sommige eigenaars er toch melding van gemaakt. Problemen met de ophanging komen vaak voor bij modellen met elektronisch instelbare ophanging. Toch kunnen eigenaars problemen met de ophanging vermijden door de wagen goed te onderhouden.

Defecte airconditioner

Als de airco van uw BMW 420d geen warme lucht blaast of niet goed werkt, kan dat te wijten zijn aan een slechte compressor of een freonlek. Maar in sommige gevallen kan het te wijten zijn aan een slechte compressorriem of een vuil cabinefilter.

  Welke BMW heeft een V12 motor?

Om dit probleem te verhelpen, moet je het vuile cabinefilter reinigen of de betreffende onderdelen repareren of vervangen.

Voortijdige motorstoring

Er zijn verschillende problemen die ervoor zorgen dat de motor van de BMW 420d voortijdig uitvalt. Enkele van deze problemen zijn een defecte waterpomp, een lekkende pakking van het oliefilterhuis, lekkende plastic koeldelen en een lekkende pakking van het kleppendeksel.

Als u deze problemen op tijd verhelpt, voorkomt u veel problemen met de motor, zoals vroegtijdige motorstoring en nog veel meer.

FAQ

Is de BMW 420d betrouwbaar?

Ja, de BMW 420d is een heel betrouwbare auto. Hij valt echter onder het gemiddelde in de meeste betrouwbaarheidsbeoordelingen. Dit komt vooral door de verschillende problemen die eigenaars melden. Bovendien is het onderhoud van deze auto duur en dat geldt ook voor de reserveonderdelen.

Is het duur om de BMW 420d te onderhouden?

Het onderhoud van de BMW 420d is niet goedkoop. Het is echter iets duurder dan het onderhoud van andere BMW modellen zoals de 5- en 6-serie. Gemiddeld moet de eigenaar rekenen op uitgaven tussen $536 en $1.800 per jaar. Daarnaast kunnen ze ook te maken krijgen met grote onderhoudsbeurten die tussen de $1.000 en $3.000 kunnen kosten in een enkel bezoek aan een reparatiecentrum.

Hoeveel kilometer gaat de BMW 420d mee?

BMW maakt enkele van de meest duurzame en betrouwbare luxewagens op de markt. Hoewel dit merk in het verleden een slechte reputatie had op het gebied van betrouwbaarheid, is dit de afgelopen jaren sterk verbeterd. Bovendien behoort de BMW 420d tot de meest betrouwbare BMW modellen op de markt. Met goed onderhoud zou deze auto meer dan 200.000 km moeten rijden.

  Auto's vergelijkbaar met BMW M3

Wat is het meest betrouwbare BMW 420d model?

BMW 420d is een van de meest betrouwbare BMW modellen op de markt. Toch zijn niet alle BMW 420d modeljaren betrouwbaar. Zo is de 2014 BMW 420d het minst betrouwbare modeljaar, terwijl de 2021 en 2022 BMW 420d modeljaren tot de meest betrouwbare in het gamma behoren.

Welke BMW 4 Reeks is de beste?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als je op zoek bent naar een zuinige en onderhoudsarme 4 Reeks, dan is de BMW 420d SE de beste. Maar als het op topprestaties en uitzonderlijk rijgedrag aankomt, is de BMW 440i M Sport de beste. Tot slot is de BMW 4 Reeks 420i Luxury de beste wat uitrusting en comfort betreft.

Conclusie

De BMW 420d mag dan wel een gestroomlijnde en goed presterende auto zijn, maar hij heeft ook meerdere problemen waar eigenaars rekening mee moeten houden. Enkele van de belangrijkste problemen met dit model zijn verstopte EGR-kleppen en DPF, problemen met de automatische transmissie, defecte airconditioners, lekkage van het EGR-systeem en problemen met de krukaspositiesensor.

Al met al is de BMW 420d nog steeds een betrouwbare en duurzame auto. Met de juiste verzorging en het juiste onderhoud kan deze auto meer dan 15 jaar meegaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts