Auto’s vergelijkbaar met BMW M3

BMW M3

De BMW M3 is de high-performance versie van de BMW 3-Serie. Bovendien wordt hij ontwikkeld door BMW’s eigen autosportdivisie, de BMW M GmbH. Maar welke auto’s zijn vergelijkbaar met de BMW M3?

De BMW M3 heeft veel concurrenten op de markt. Toch zijn er maar een handvol auto’s die vergelijkbaar zijn met de BMW M3. Enkele daarvan zijn de Mercedes-AMG C43, Audi RS5, Cadillac CT4-V Blackwing, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Maserati Ghibli en BMW M4.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de BMW M3?

Mercedes-AMG C43

Mercedes-Benz staat altijd achter zijn slogan: “The Best or Nothing.” De Mercedes-AMG C43 is een goed voorbeeld van dit motto. Terwijl de BMW M3 een high-performance auto is met veel van de nieuwste technologie, biedt de AMG C43 comfort, high-tech features en luxe. En omdat het een AMG-trim is, geeft deze auto de M3 een run voor zijn geld.

De Mercedes-AMG C43 is uitgerust met een 2,0-liter lijnmotor die 402 pk levert, terwijl de M3 473 pk levert. Bovendien is hij uitgerust met prestatieverhogende technologie, waaronder achterwielbesturing en adaptieve dempers voor een agressief afgestelde ophanging.

Al met al lijken de M3 en de AMG C43 in veel opzichten op elkaar. Ze presteren allebei uitstekend, zien er wendbaar uit en hebben een uitstekend weggedrag. De AMG C43 kost 63.000 dollar en de M3 73.795 dollar. Ondanks het hoge prijskaartje ziet de Mercedes-AMG C43 er eleganter uit dan de M3, maar de M3 presteert beter.

Audi RS5

Net als de BMW M3 en de Mercedes-AMG C43 beschikt ook Audi over hoogwaardige en luxueuze voorzieningen. De Audi RS5 heeft een luxueuzer en geavanceerder interieur dan de M3, maar de AMG-C43 is nog altijd beter. Toch heeft hij uitstekende rijeigenschappen, waardoor hij soepel en leuk rijdt.

  Het beste BMW model voor het geld

Wat het vermogen betreft, is de Audi RS5 uitgerust met een 2,9-liter V-6 motor die tot 444 pk levert. Dat is beter dan de AMG C43, maar nog altijd lager dan de BMW M3. De Audi RS5 beschikt over het Quattro vierwielaandrijvingssysteem dat hem meer vermogen geeft en de rit gemakkelijk maakt op alle ondergronden en terreinen.

Met een uitstekende acceleratie van 3,5 seconden van 0 tot 60 mph en een topsnelheid van 155 mph kunnen de Audi RS5 en de BMW M3 nek aan nek gaan op het circuit. Toch is de Audi RS5 iets duurder dan de BMW M3. De Audi RS5 kost 76.995 dollar.

Cadillac CT4-V Blackwing

De Cadillac CT4-Y Blackwing is een van de krachtigste auto’s op deze lijst. Dankzij zijn twin-turbo 3,6-liter V-6 motor die 472 pk en 445 lb-ft koppel levert. Dat komt heel dicht in de buurt van de paarden van de BMW M3, want die levert 473 pk op zijn basismodel. Toch houdt de prestatievergelijking daar op, want de M3 is krachtiger dan de CT4-V Blackwing.

Wat de acceleratie betreft, heeft de BMW M3 3,5 seconden nodig om van 0 naar 100 km/u te gaan, terwijl de Cadillac CT4-V daar ongeveer 4,0 seconden over doet. Ook de CT4-V is comfortabel en luxueus, maar de kwaliteit van de materialen is niet vergelijkbaar met die van de BMW M3. Met een basisprijs van 61.890 is de Cadillac CT4-V Blackwing een koopje.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Als u een sportwagen wilt die vergelijkbaar is met maar beter presteert dan de BMW M3, dan is de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio de beste keuze. Uitgerust met een 2,9-liter V6-motor levert deze auto tot 505 pk en 443 lb-ft aan koppel. Hiermee wordt de BMW M3 met meer dan 30 pk verslagen.

  Wat is het verschil tussen de BMW X7 en X8?

Naast de prestaties kan de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio zich niet meten met de BMW M3 of de Mercedes-AMG C43 op het gebied van comfort en betrouwbaarheid. Zijn interieur is nogal gebrekkig en hij heeft veel problemen. Hij is ook behoorlijk duur, want hij kost ongeveer 80.755 dollar. Toch ziet deze auto er aantrekkelijker uit dan de BMW M3.

Maserati Ghibli

De Maserati Ghibli ziet er majestueus en luxueus uit. Hij wordt ook geleverd met een 3,0-liter twin-turbo V6-motor die tot 345 pk en 369 lb-ft koppel levert. In vergelijking met de BMW M3 is het duidelijk dat de M3 de krachtigste en meest performante auto is. Toch is de Maserati Ghibli luxueus met hightech voorzieningen. Hij is ook eleganter.

De basisprijs van de Maserati Ghibli bedraagt ongeveer 83.795 dollar, wat aan de hoge kant is, aangezien de BMW M3 in meerdere opzichten beter is.

BMW M4

De BMW M4 maakte deel uit van de M3 voordat die een nieuwe naam kreeg. Ze zijn dus gebaseerd op hetzelfde platform en delen veel kenmerken. Zo levert de basisuitvoering van de M4 maximaal 473 pk, terwijl de M4 van de concurrentie maximaal 503 pk levert. Het belangrijkste verschil tussen deze auto’s is dat de M3 een sedan is, terwijl de M4 een coupé is. Bovendien kost de M4 75.695 dollar, terwijl de M3 73.795 dollar kost.

FAQ

Is het de moeite waard om de BMW M3 te kopen?

Ja, de BMW M3 is het kopen waard als u van snelheid houdt. Deze auto is ook fascinerend om in te rijden, want hij is snel, comfortabel, gemakkelijk te besturen, ruim en veilig. Maar als u niet bereid bent om geld uit te geven om hem te onderhouden, moet u er niet in investeren.

  BMW X6 - Alles wat u moet weten

Wat zijn de belangrijkste problemen met de BMW M3?

De BMW M3 ziet er elegant, luxueus en ruim uit en presteert uitstekend, maar hij heeft ook verschillende problemen waar eigenaars rekening mee moeten houden. Veel voorkomende problemen met de BMW M4 zijn een defecte transmissie, luid intern motorgeluid, motorstoring, brandstofpompstoringen, gebrek aan reservewiel en een lekkende stuurbekrachtigingsslang.

Hoeveel kost het om de BMW M3 te onderhouden?

Het kost u jaarlijks ongeveer 1.161 dollar om de BMW te onderhouden. Dat is meer dan het industriegemiddelde van 651 dollar. Om dergelijke hoge onderhoudskosten te vermijden, moet u zich houden aan de door BMW aanbevolen onderhoudsservice.

Conclusie

De BMW M3 is een high-performance model van de BMW 3-Serie. Bovendien is hij prachtig vormgegeven met high-end en luxe voorzieningen. De auto is ook snel, maar met verschillende concurrenten zoals de Mercedes-AMG C43, Audi RS5, BMW M4, Maserati Ghibli, en nog veel meer.

Als u niet zeker weet welke auto u moet kiezen tussen de BMW M3 en zijn concurrentie, moet deze vergelijking u helpen de juiste auto voor uw behoeften te kiezen. De Mercedes-AMG C43 is de meest luxueuze, terwijl de Cadillac CT4-V de goedkoopste is. Al met al is de BMW M3 nog steeds een van de beste sportwagens op de markt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts