Auto’s vergelijkbaar met BMW X1

BMW X1

De BMW X1 is het instapmodel van de SUV van BMW. Deze auto is bij veel mensen favoriet vanwege zijn onberispelijke rijeigenschappen, design, prestaties en onderhoudsgemak. Maar welke auto’s zijn vergelijkbaar met de BMW X1?

Verschillende automodellen geven de BMW X1 een run voor zijn geld en deze omvatten Audi Q3, Volvo XC40, Mercedes-Benz GLA-Klasse, Jaguar E-Pace en Mini Countryman. De meeste van deze auto’s zijn uitgerust met vergelijkbare kenmerken als de BMW X1. Bovendien liggen ze in dezelfde prijsklasse.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de BMW X1?

1. Audi Q3

Audi is een van de naaste concurrenten van BMW. De Audi Q3 en de BMW X1 lijken in veel opzichten op elkaar. Allereerst liggen ze in dezelfde prijsklasse, want de 2023 BMW X1 gaat voor ongeveer 39.000 dollar en de 2023 Audi Q3 voor 43.000 dollar. Bovendien bieden beide auto’s comfort en een verfijnde ervaring.

In termen van prestaties zijn beide auto’s uitgerust met een 2,0-liter motor en hebben een vierwielaandrijving. Toch is de BMW krachtiger, want hij levert maximaal 228 pk en 258 lb-ft koppel, terwijl de Audi Q3 228 pk en 251 lb-ft koppel levert. Bovendien kunnen beide auto’s tot vijf passagiers vervoeren.

2. Mercedes-Benz GLA

Een andere soortgelijke auto als de BMW X1 is de Mercedes-Benz GLA-Klasse. Deze auto heeft een vergelijkbare motorinhoud als de BMW X1, namelijk een 2,0-liter lijnmotor. Toch is de motor van BMW iets krachtiger, want hij levert maximaal 258 pk en 228 lb-ft koppel, terwijl de motor van de GLA maximaal 221 pk en 258 lb-ft koppel levert.

  Beste BMW voor off-road

Bovendien kunnen de GLA en de X1 maximaal vijf passagiers vervoeren. Maar als u meer comfort en luxe wilt, is de Mercedes-Benz GLA-Klasse de betere auto. Bovendien is hij ook iets goedkoper, want hij kost ongeveer 38.000 dollar, terwijl de X1 ongeveer 39.000 dollar kost.

3. Volvo XC40

Net als de eerste twee auto’s op deze lijst heeft ook de Volvo xc40 dezelfde motor als de BMW X1. Zijn motor is echter vrij zwak, want hij levert maximaal 194 pk en 221 lb-ft koppel. Ook heeft hij standaard voorwielaandrijving, in plaats van vierwielaandrijving.

Maar in vergelijking met de BMW X1 is de Volvo XC40 qua veiligheid en persoonlijkheid de betere auto. Hij is ook iets duurder, want hij heeft een basisprijs van ongeveer 45.000 dollar tegenover 39.000 dollar voor de BMW X1.

4. Jaguar E-Pace

Als u een auto wenst met vergelijkbare maar geavanceerde kenmerken als de BMW X1, dan is de Jaguar E-Pace de beste optie. Hoewel de Jaguar E-Pace en de BMW X1 dezelfde motorinhoud hebben, is de Jaguar E-Pace krachtiger, want zijn motor levert tot 246 pk en 269 lb-ft koppel. Dat is krachtiger dan de X1, GLA-Klasse en Q3.

Toch is de Jaguar E-Pace ook duurder met een basisprijs van ongeveer 49.000 dollar. Hij kan echter ook vijf passagiers vervoeren en zal een mooie vooruitgang zijn ten opzichte van de X1.

5. Mazda CX-5

Als u zich de BMW X1 niet kunt veroorloven, maar toch een auto met vergelijkbare kenmerken en prestaties wilt, is de Mazda CX-5 de ideale keuze. Ook deze subcompacte SUV wordt geleverd met een 2,0-liter inline-4 motor die tot 187 pk en 186 lb-ft koppel levert.

  Veelvoorkomende problemen met de BMW 520d

Qua prijs kost de Mazda CX-5 ongeveer 28.000 dollar, terwijl de BMW X1 ongeveer 39.000 dollar kost. U bespaart dus veel, maar krijgt een vergelijkbare waarde. De BMW X1 is echter luxueuzer en verfijnder dan de CX-5.

6. Mini Cooper Countryman

De BMW X1 en de Mini Cooper Countryman zijn gebouwd op hetzelfde platform. Bovendien hebben ze vergelijkbare aandrijflijnen en vermogens. Toch is de Mini Cooper Countryman ($30.000) een stuk goedkoper dan de BMW X1 ($39.000).

Dus als u een goedkopere subcompacte SUV wilt met veel ruimte, technologie en elegantie, dan is de Mini Cooper de juiste keuze. De BMW X1 biedt betere prestaties, kracht, bestuurbaarheid en veiligheid.

FAQ

Is de BMW X1 betrouwbaar?

Nee, de BMW X1 is niet erg betrouwbaar. Wanneer u hem echter vergelijkt met andere BMW modellen, zoals de BMW X5 en X6, is hij betrouwbaarder. Deze SUV is niet betrouwbaar, want hij meldt meer problemen dan de meeste van zijn naaste rivalen. Bovendien zijn de reparatie- en onderhoudskosten hoger dan bij zijn concurrenten.

Is de BMW X1 een luxewagen?

Ja, de BMW X1 is een luxe subcompacte SUV. Hij is uitgerust met bijna alle kenmerken die iemand graag in een luxe compacte SUV heeft. Daartoe behoren comfortabele zetels, uitstekende prestaties, sportief rijgedrag, enorme laadruimte, eenvoudige infotainmentbediening, een krachtige motor en topveiligheidsvoorzieningen.

  Is de BMW X8 een goede auto?

Wat zijn de belangrijkste problemen met de BMW X1?

De BMW X1 mag dan een mooi ogende auto zijn met high-end voorzieningen, hij heeft ook een aantal problemen waar gebruikers rekening mee moeten houden. Veel voorkomende problemen met de BMW X1 zijn problemen met koelvloeistoflekkage, motorproblemen, problemen met AC & verwarming, airbagproblemen en beslagen ruiten.

Is het duur om de BMW X1 te onderhouden?

Ja, het onderhoud van de BMW X1 subcompacte SUV is vrij duur in vergelijking met gewone auto’s. Gemiddeld kost het u minstens 915 dollar per jaar om deze auto te onderhouden. Integendeel, het kost u slechts 651 dollar om een gewone auto te onderhouden. Als u een BMW X1 wilt kopen, zult u dus meer moeten uitgeven aan reparatie en onderhoud.

Welk jaar is het beste voor de BMW X1?

De BMW X1 is sinds 2009 in productie. Hoewel alle BMW X1 modellen die vanaf toen tot op heden zijn geproduceerd uitstekend zijn, springt de 2016 BMW X1 er toch uit. Dit komt door zijn uitstekende herontwerp en prestaties. Daarnaast is het vermeldenswaardig dat de 2022 BMW X1 de meest betrouwbare is.

Conclusie

Ondanks dat de BMW X1 veel concurrenten heeft, blijft de Mini Countryman de dichtstbijzijnde auto, omdat ze met hetzelfde platform zijn gebouwd. Al met al is de BMW X1 een mooie, comfortabele, ruime, praktische, goed presterende en veilige compacte SUV. Toch is hij iets duurder in onderhoud dan de meeste van zijn concurrenten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts