Auto’s vergelijkbaar met BMW X2

De BMW X2 is een subcompacte luxe crossover SUV gemaakt door BMW. Hij is gebaseerd op hetzelfde platform als de BMW X1, maar is sportiever en minder praktisch dan de X1. Met dat gezegd, welke auto’s zijn vergelijkbaar met de BMW X2?

Enkele van de subcompacte luxe crossover SUV’s die vergelijkbaar zijn met de BMW X1 zijn de Mercedes-Benz GLA, Audi Q3, Volvo XC40, Range Rover Evoque, en Mini Countryman, en Jeep Cherokee. De meeste van deze auto’s bevinden zich in dezelfde prijsklasse als de BMW X2 en hebben vergelijkbare kenmerken.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de BMW X2?

1. Mercedes-Benz GLA-Klasse

BMW en Mercedes zijn al heel lang rivalen. Daarom hebben ze veel gelijkaardige modellen en vinden gebruikers het altijd moeilijk om te kiezen tussen het ene en het andere model. Een goed voorbeeld is de overeenkomst tussen de Mercedes-Benz GLA-Klasse en de BMW X2.

Enkele kenmerken die deze twee auto’s delen zijn dezelfde motorinhoud (2,0-liter inline-4 motor), vijf passagierscapaciteit en geavanceerde technologie. Daarentegen is de GLA-Klasse ruimer en geavanceerder, terwijl de BMW X2 een beter rijgedrag en een uitzonderlijke rit biedt.

Bovendien is de BMW X2 goedkoper dan de Mercedes-Benz GLA-Klasse. De basisprijs voor de Mercedes-Benz GLA-Klasse ligt rond de 38.000 dollar, terwijl die van de BMW X2 ongeveer 37.500 dollar bedraagt.

  Is de BMW ix een goede auto?

2. Audi Q3

Ook Audi concurreert nauw met BMW en Mercedes. De Audi Q3 lijkt sterk op de BMW X2 subcompacte SUV. Deze auto’s hebben een 2,0-liter lijnmotor en bieden plaats aan vijf passagiers. Toch is de BMW X2 iets krachtiger dan de Audi Q3, want het basismodel levert 184 pk, terwijl de basis X2 228 pk levert.

Wat de prijs betreft, gaan beide auto’s voor bijna dezelfde prijs, namelijk 37.500 dollar. Er kan een klein verschil zijn, afhankelijk van waar u uw auto koopt.

3. Volvo XC40

Een andere auto die de BMW X2 het nakijken geeft, is de Volvo XC40. Net als de BMW X2 is ook de Volvo XC40 voorzien van een stijlvol exterieur dat veel bekijks trekt. Bovendien heeft hij een 2,0-liter lijnmotor. Toch is de motor niet zo krachtig als die van de BMW X2.

Bovendien biedt de XC40 net als de BMW X2 plaats aan vijf passagiers. In tegenstelling tot de X2 is de Volvo XC40 ruimer en veiliger. Aan de andere kant is de X2 geavanceerder met een beter weggedrag. En hoewel deze auto’s in dezelfde prijsklasse zitten, is de Volvo XC40 iets duurder met een basisprijs van 45.000 dollar.

4. Mini Countryman

De Mini Cooper Countryman en de BMW X1 zijn de naaste concurrenten van de BMW X2. Dat komt omdat ze allemaal op hetzelfde platform zijn gebaseerd. Bovendien hebben ze een 2,0-liter inline-4 motor en een aantal vergelijkbare kenmerken. De Mini Cooper en X1 hebben echter een ruimer interieur dan de BMW X2.

  Welke vierwielaandrijving is beter - BMW of Mercedes-Benz?

Dus, als u op zoek bent naar een soortgelijke auto als de BMW X2, maar met een praktischer en ruimer interieur, dan is de Mini Cooper Countryman de beste keuze. Hij is ook goedkoper met een vanafprijs van 30.000 dollar.

5. Jeep Cherokee

Een andere soortgelijke auto als de BMW X2 is de Jeep Cherokee. Hoewel zijn auto er groter en krachtiger uitziet dan de X2, delen ze verschillende kenmerken. Zo wordt het basismodel van de Jeep Cherokee geleverd met een 2,0-liter inline-4 motor die ook in de BMW X2 te vinden is. De Jeep heeft echter een krachtigere motor die tot 270 pk levert.

Qua prijs is de Jeep Cherokee iets goedkoper met een basisprijs van ongeveer 33.000 dollar. Hij is ook groter en ruimer dan de BMW X2. Toch biedt de BMW X2 betere rijeigenschappen en prestaties. Maar de Jeep Cherokee heeft een beter trekvermogen.

6. Range Rover Evoque

Als u een soortgelijke auto wilt als de BMW X2, maar met meer geavanceerde functies en comfort, dan is de Range Rover Evoque de juiste keuze. Ondanks zijn 2,0-liter lijnmotor is deze auto sterker met meer geavanceerde kenmerken dan de BMW X2. Het is een van de beste subcompacte luxe SUV’s op de markt voor sleep- en off-road activiteiten.

De basisprijs voor de Range Rover Evoque ligt rond de $46.000, wat betekent dat hij duurder is dan de BMW X2.

  2022 Mercedes GLA vs BMW X2

FAQ

### Is de BMW X2 betrouwbaar?
In vergelijking met andere subcompacte BMW modellen is de BMW X2 een zeer betrouwbare auto. Maar in vergelijking met andere rivalen op de markt is deze auto niet zo betrouwbaar. Al bij al kan een goed onderhoud deze auto langer doen meegaan.

Wat zijn de belangrijkste problemen met de BMW X2?

De BMW X2 mag dan een stijlvol exterieur en een gezellig interieur hebben, toch kampt deze auto tijdens zijn levensduur met verschillende problemen. Enkele van de meest voorkomende problemen die de gebruikers van de BMW X2 kunnen verwachten zijn een lekke oliepakking, een defect koelvloeistofsysteem, elektronische problemen, kortsluiting van de hoogspanningsaccu en een softwarefout met de krukassensor.

Is het onderhoud van de BMW X2 duur?

Ja, het onderhoud van elk BMW model is zeer duur in vergelijking met de meeste luxewagens. Mercedes-Benz en Audi zijn relatief goedkoper in onderhoud dan BMW’s. Gemiddeld moet u voor de eerste 10 onderhoudsjaren minstens 17.602 dollar uitgeven. Deze

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts