Auto’s vergelijkbaar met BMW X5

De BMW X5 is een van de beste BMW modellen op de markt. Hij is luxueus, geavanceerd, ruim, comfortabel, veilig en praktisch, en heeft verschillende aandrijflijnen waaruit u kunt kiezen. Maar welke auto’s zijn vergelijkbaar met de BMW X5?

De BMW X5 heeft vele rivalen op de markt met vergelijkbare kenmerken, prestaties, comfort en prijs. Enkele vergelijkbare middelgrote SUV’s als de BMW X5 zijn de Mercedes-Benz GLE-Klasse, Audi Q7, Acura MDX, Land Rover Discovery, Genesis GV80 en Volvo XC90.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de BMW X5?

1. Mercedes-Benz GLE-Klasse

De Mercedes-Benz GLE-Klasse is een krachtige middelgrote SUV met een strak exterieur, een luxueus interieur en een infotainmentsysteem van topklasse. Hij heeft verschillende uitrustingsniveaus, waarbij het basismodel een 2,0-liter lijnmotor heeft met een vanafprijs van 56.600 dollar. De hoogste uitvoering is de GLE 580 4Matic met een 4,0-liter twin-turbo V8-motor.

Wat deze auto vergelijkbaar maakt met de BMW X5 is het luxueuze en geavanceerde interieur, bijna dezelfde topsnelheid en een vergelijkbaar brandstofverbruik. De basisprijs van de BMW X5 bedraagt 62.595 dollar, wat ver boven de GLE-klasse ligt.

2. Audi Q7

De Audi Q7 is een andere slanke en krachtige middelgrote SUV met vergelijkbare kenmerken als de BMW X5. Dit Duitse luxemerk kan in slechts 6,2 seconden van 0 naar 60 mph accelereren, wat indrukwekkend is. Hij wordt standaard geleverd met een 2,0-liter inline-4 motor, die tot 261 pk levert. De prijs voor de basis Audi Q7 ligt rond de 58.695 dollar.

Enkele kenmerken die de Audi Q7 vergelijkbaar maken met de BMW X5 zijn het hoogwaardige interieur, de uitzonderlijke prestaties met het Quattro-systeem en het efficiënte brandstofverbruik.

  BMW vs. Infiniti betrouwbaarheid - wat is beter?

3. Land Rover Discovery

De Land Rover Discovery ziet er goed uit, is modern, krachtig en luxueus. Hij heeft ook een hoogwaardig interieur en een stijlvolle buitenkant. Wanneer u hem echter vergelijkt met de BMW X5, Audi Q7 en Mercedes-Benz GLE-Klasse, zult u merken dat hij meer gericht is op off-road capaciteiten, waardoor hij minder verfijnd is dan de top drie Duitse merken.

Met een basisprijs van 59.875 dollar is de Land Rover Discovery vergelijkbaar met de BMW X5, want beide hebben een luxueus interieur, een vergelijkbaar brandstofverbruik en een vergelijkbaar vermogen.

4. Acura MDX

De Acura MDX is misschien niet zo verfijnd of krachtig als de meeste auto’s op deze lijst, maar hij is zeer betrouwbaar en betaalbaar. Het basismodel is uitgerust met een 3,5-liter V-6 motor die 290 pk en 267 lb-ft koppel levert. Bovendien is het een grote auto met een maximumcapaciteit van zeven passagiers.

Hoewel de BMW X5 een derde-rij-optie heeft, is die niet zo ruim als de derde rij van de Acura MDX. Andere vergelijkbare kenmerken zijn een luxueus interieur en een grote laadruimte.

5. Volvo XC90

De Volvo XC90 is een van de beste midsize luxe SUV’s en biedt waar voor zijn geld. Dankzij het elegante design, de eersteklas veiligheidsvoorzieningen en de luxueuze uitrusting. Deze auto biedt ook verschillende motoropties die variëren van de 247 pk turbo-inline-4 met een 48-volt mild hybride systeem tot de Recharge turbo-inline-4 plug-in hybride met in totaal 455 pk.

Enkele kenmerken die deze auto vergelijkbaar maken met de BMW X5 zijn het elegante interieur, de uitstekende brandstofefficiëntie en het ruime interieur. Toch is de Volvo XC90 vrij goedkoper, want het basismodel kost ongeveer 57.095 dollar, wat veel goedkoper is dan de BMW X5.

  Welke auto's hebben hetzelfde boutpatroon als BMW?

6. Genesis GV80

Een andere auto met vergelijkbare kenmerken als de BMW X5 is de Genesis GV80. Deze auto is een van de meest elegante middelgrote luxe SUV’s op de markt. Zijn exterieurontwerp is buitenaards en een van de beste. Hij wordt ook geleverd met een gezellig interieur en zeer geavanceerde functies.

De basisuitvoering van de Genesis GV80 wordt aangedreven door een 2,5-liter viercilinder turbomotor met 300 pk. Er zijn echter ook andere uitvoeringen met meer vermogen en uitzonderlijke prestaties. Enkele kenmerken waardoor de GV80 vergelijkbaar is met de X5 zijn de uitstekende prestaties, het hoogwaardige interieur en de zuinigheid.

De basis Genesis GV80 gaat voor $ 56.645, wat betekent dat je meer krijgt voor minder. De Genesis GV80 is na de Acura MDX ook de goedkoopste auto in onderhoud op deze lijst.

FAQ

Is de BMW X5 een betrouwbare auto?

Nee, de BMW X5 behoort tot de minst betrouwbare middelgrote SUV’s op de markt. De meeste betrouwbaarheidsagentschappen geven hem een score onder het gemiddelde en dat is zorgwekkend. De BMW X5 registreert meer problemen dan de meeste van zijn concurrenten. Dat betekent dat gebruikers meer tijd in de garage zullen doorbrengen dan bij vergelijkbare auto’s.

Wat zijn de veel voorkomende problemen met de BMW X5?

De nieuwste BMW X5 modellen zijn sterk verbeterd op het gebied van duurzaamheid en betrouwbaarheid. Toch zijn er verschillende problemen waar gebruikers rekening mee moeten houden, zoals motorproblemen, stationair draaien, krakende achterklep, verlies van remkracht, lawaai, afslaan en schokken tijdens het rijden en problemen met de portiergrepen.

  Is BMW M240 een goede auto?

Hoe snel is de BMW X5?

Het snelste BMW X5 model op de markt is de BMW X5 M. Deze uitvoering heeft een topsnelheid van 0 tot 100 km/u in slechts 3,8 seconden. Het basismodel levert echter slechts 5,3 seconden in dezelfde periode. De BMW X5 M heeft ook een topsnelheid van 177 mph met performance banden.

Welk modeljaar voor de BMW X5 is het beste?

De BMW X5 heeft sinds zijn introductie in 1999 enkele uitstekende modellen gehad. Hoewel veel van zijn modellen fantastisch zijn geweest, zijn de modellen die er het meest uitspringen de modeljaren 2000, 2005 en 2016. Dankzij de twee uitstekende motoren; de BMW N52 en N62 motoren waren zeer betrouwbaar en duurzaam.

Final thoughts

Nu u weet welke auto’s vergelijkbaar zijn met de BMW X5, kunt u een auto gaan kiezen die het beste aan uw wensen en budget voldoet. De Mercedes-Benz GLE en Audi Q7 zijn het meest luxueus, terwijl de Land Rover Discovery ideaal is voor off-road. Bovendien is de meest betaalbare en betrouwbare optie de Acura MDX.

Over het algemeen is de BMW X5 een prachtige middelgrote luxe SUV met uitzonderlijke prestaties, een premium uitstraling, een ruim interieur en veel zeer geavanceerde technologische voorzieningen. Hij is echter ook onbetrouwbaar en heeft een hoge initiële prijs.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts