Auto’s vergelijkbaar met BMW X4

Is de BMW X4 een goede auto?

De BMW X4 is een compacte luxe crossover SUV, maar wordt op de markt gebracht als een sportactiviteitscoupé. Daarom lijkt hij op de BMW X6, maar de X6 is iets geavanceerder en groter. Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de BMW X4, behalve de BMW X6?

Auto’s die vergelijkbaar zijn met de BMW X4 zijn de Mercedes-Benz GLC-Klasse Coupé, Audi Q5, Porsche Macan, Jaguar F-Pace, Land Rover Range Rover Evoque en Audi RS Q3. De meeste van deze auto’s hebben dezelfde kenmerken als de BMW X4. Toch presteren sommige zelfs beter dan de X4, terwijl andere geavanceerder en comfortabeler zijn dan de X4.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de BMW X4?

1. Mercedes-Benz GLC Coupé

De Mercedes-Benz GLC Coupé lijkt sterk op de BMW X4, omdat het allebei sportieve voertuigen zijn. Ze hebben ook een vergelijkbaar design met een schuine daklijn waardoor de achterbank krap is. Verder hebben ze ook een 2,0-liter lijnmotor met standaard vierwielaandrijving.

De motor van de Mercedes-Benz GLC Coupé is echter iets krachtiger en levert 255 pk en 273 lb-ft koppel. De motor van de BMW X4 levert daarentegen maximaal 248 pk en 258 lb-ft koppel. Qua prijs is de GLC Coupé iets hoger met een basisprijs van 54.950 dollar, terwijl de X4 gaat voor 52.795 dollar.

2. Audi RS Q3

Een andere auto die vergelijkbaar is met de BMW X4 is de Audi RS Q3. Met het Quattro systeem presteert de Audi RS Q3 uitzonderlijk goed en is hij comfortabeler dan de BMW X4. Hij is ook zuiniger en biedt geavanceerde functies. Toch presteert de BMW X4 beter en is hij gemakkelijker te hanteren.

  BMW X6 VS Maserati Levante - wat is beter?

De basisprijs van de Audi Q3 ligt rond de 37.600 dollar, wat betekent dat hij goedkoper is dan de BMW X4, maar met vergelijkbare kenmerken.

3. Audi Q5

Als u een fan bent van Audi en een vergelijkbare maar iets betere auto wilt dan de BMW X4, dan is de Audi Q5 de betere optie. Deze auto is verfijnder, geavanceerder en comfortabeler dan zowel de BMW X4 als de Audi RS Q3. Hij heeft ook een stijlvol en elegant exterieurdesign en tal van hightech voorzieningen. Toch presteert hij beter en is hij gemakkelijker te besturen.

Qua prijs is de BMW X4 duurder dan de Audi Q5. De X4 heeft een basisprijs van 52.795 dollar, terwijl de Audi Q5 een basisprijs heeft van 44.695 dollar. U krijgt dus veel meer wanneer u de Audi Q5 aanschaft in vergelijking met de X4.

4. Jaguar F-Pace

De Jaguar F-Pace is de beste auto voor mensen die een auto wensen die vergelijkbaar is met de BMW X4, maar met een verfijnder interieur. Net als de BMW X4 is de Jaguar F-Pace uitgerust met een 2,0-liter lijnmotor die 247 pk en 269 lb-ft koppel levert.

Hoewel deze auto’s verschillende kenmerken delen, is de Jaguar F-Pace ook behoorlijk ruimer dan de BMW X4. Maar qua prestaties en vermogen is de BMW X4 de betere auto. Ze hebben ook vergelijkbare prijzen: de BMW X4 kost 52.795 dollar, terwijl de Jaguar F-Pace 53.675 dollar kost.

5. Porsche Macan

De Porsche Macan is een van de mooiste midsize luxe SUV’s op de markt. Deze auto komt met een betoverend exterieur en een high-end interieur. Hoewel hij vergelijkbaar is met de BMW X4, is hij verfijnder met betere prestaties en vermogen. De basisprijs van de Porsche Macan bedraagt 58.950 dollar, wat veel duurder is dan de BMW X4.

  Wat zijn de verschillen tussen de BMW series?

Dus als u een sportieve en luxueuze midsize SUV wilt die vergelijkbaar is met de BMW X4, dan is de Porsche Macan de beste vervanger. Maar u zult meer moeten betalen.

6. Land Rover Range Rover Evoque

De BMW X4 is een mooie sportcoupé en presteert uitstekend in de stad en op de snelweg. Maar als het om off-road activiteiten gaat, is de Land Rover Range Evoque de ideale keuze. Met een 2,0-liter lijnmotor die 246 pk levert en een vierwielaandrijving, kunt u met deze auto probleemloos off-road rijden.

Bovendien is hij ook goedkoper dan de BMW X4, die uitstekende rijeigenschappen en vermogen biedt. De basis Land Rover Range Rover Evoque kost ongeveer 46.175 dollar.

FAQ

### Is de BMW X4 de investering waard?
Dat hangt af van wat u zoekt. Als u een sportcoupé met een eersteklas interieur en een uitzonderlijk vermogen wenst, is de BMW X4 een prachtige optie. Maar als u een betaalbare, praktische en betrouwbare middelgrote SUV zoekt, is dit niet de beste keuze.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW X4?

De BMW is een prachtig ontworpen, comfortabele en goed presterende auto. Hij heeft echter een aantal problemen die de moeite waard zijn om te weten, zoals het niet starten van de motor, problemen met de turbo wastegate, verlies van controle over de wielen, een defect elektrisch systeem dat de veiligheidsgordel niet herkent en verstopping van de DPF. Met goed onderhoud kunnen de meeste van deze problemen worden voorkomen.

  BMW 328i VS 335i - wat is beter?

Na hoeveel kilometer begint de BMW X4 problemen te vertonen?

De BMW X4 is betrouwbaarder dan de BMW X5 en X6, maar minder betrouwbaar dan de BMW X3. Hoe dan ook, gebruikers moeten al vanaf 40.000 mijl rekening houden met kleine problemen zoals bougiestoringen. Veel ernstige problemen komen pas na 100.000 mijl aan het licht.

Is de BMW X4 duur in onderhoud?

Ja, de BMW X4 is duur in onderhoud. Dat komt door de dure speciale onderdelen die nodig zijn en de hoge onderhoudskosten. Jaarlijks moet de gebruiker van de BMW X4 minstens 988 dollar betalen om deze auto te onderhouden. Dat is meer dan de gemiddelde onderhoudskosten van een middelgrote SUV, die 652 dollar bedragen.

Hoe lang gaat de BMW X4 mee?

Gemiddeld gaat de BMW X4 tussen de 150.000 en 200.000 mijl mee. Maar met het juiste onderhoud en verzorging kan de BMW X4 meer dan 200.000 mijl meegaan. Bovendien is een goed rijgedrag nodig om de X4 langer dan gemiddeld mee te laten gaan.

Conclusie

De BMW X4 is één van de twee auto’s die BMW op de markt brengt als sportcoupé. De tweede auto is de BMW X6. De BMW X4 is stijlvol, comfortabel, praktisch en met uitzonderlijke rijeigenschappen en prestaties. Maar zoals de meeste BMW’s is deze auto vrij duur in onderhoud en heeft hij hoge initiële kosten. Over het geheel genomen is het een mooie coupé met topfuncties.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts