Auto’s vergelijkbaar met BMW X3

BMW X3

De BMW X3 is het crossover-equivalent van de beroemde 3-Serie sedan. Deze compacte crossover SUV wordt aangedreven door 248 pk en 258 lb-ft koppel. Het is een van de meest betrouwbare BMW SUV’s op de markt. Maar welke auto’s zijn vergelijkbaar met de BMW X3?

Enkele auto’s die vergelijkbaar zijn met de BMW X3 zijn de Mercedes-Benz GLC, Audi Q5, Jaguar F-Pace, Volvo XC60, Volkswagen Tiguan, Porsche Macan en Genesis GV70. Dus, afhankelijk van uw behoeften, vindt u misschien een van deze auto’s een goede vervanging voor de BMW X3.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de BMW X3?

1. Mercedes-Benz GLC

De eerste auto die vergelijkbaar is met de BMW X3 is de Mercedes-Benz GLC-Klasse. Deze auto heeft dezelfde basismotor als de BMW X3 en ook de brandstofefficiëntie komt dicht in de buurt. Bovendien kunnen beide auto’s vijf passagiers vervoeren en zijn ze zeer praktisch. De Mercedes-Benz GLC-Klasse is echter iets luxueuzer met geavanceerde rijhulpfuncties.

Anderzijds biedt BMW een meer verfijnde en high-performance rit. De BMW X3 kost 46.395 dollar en de Mercedes-Benz GLC-Klasse 45.000 dollar.

2. Audi Q5

Net als de Mercedes-Benz GLC heeft ook de Audi Q5 een vergelijkbare motorisering als de BMW X3, maar hij is luxueuzer en geavanceerder dan de BMW X3. Hij ziet er ook eleganter uit, maar de BMW X3 presteert beter met een beter weggedrag. Toch is de Audi Q5 ook goedkoper, want zijn basisprijs ligt rond de 44.695 dollar.

3. Porsche Macan

Als u van de BMW X3 houdt maar een soortgelijke auto met een sportieve look en prestaties wenst, is de Porsche Macan de ideale keuze. Hoewel de Macan een vergelijkbare motorinhoud heeft als de BMW X3, presteert hij veel beter en is hij luxueuzer. Toch is de BMW X3 praktischer en veiliger dan de compacte Porsche Macan.

  2022 BMW X6 vs Mercedes GLE Coupe

Bovendien zult u meer moeten betalen voor de premium functies en prestaties wanneer u de Porsche Macan aanschaft. Hij heeft namelijk een basisprijs van 58.590 dollar, wat ver boven de meeste compacte luxe SUV’s in deze lijst ligt.

4. Jaguar F-Pace

De Jaguar F-Pace is een andere goede naaste concurrent van de BMW X3. Hij wordt geleverd met een 2,0-liter motor die 247 pk en 269 b-ft koppel levert. Hij heeft ook standaard vierwielaandrijving, wat prijzenswaardig is. De Jaguar F-Pace is ook chiquer dan de X3, wat de hoge prijs van 53.675 dollar verklaart.

5. Volvo XC60

De Volvo XC60 is een van de best ontworpen auto’s op deze lijst. Hij is ook veilig en zeer praktisch met veel high-end functies. Het basismodel kost ongeveer 46.845 dollar en wordt geleverd met een 2,0-liter lijnmotor. Die levert 247 pk en 258 lb-ft koppel. Toch presteert de BMW X3 beter en is hij luxueuzer dan de XC60.

6. Genesis GV70

De Genesis GV70 is een andere compacte SUV die vergelijkbaar is met de BMW X3. Deze auto stijgt langzaam naar een luxestatus omdat hij uitstekend comfort, luxe en stijl levert. Maar in tegenstelling tot de BMW X3 wordt deze auto geleverd met een iets grotere motor, namelijk een 2,5-liter inline-4 motor. Die levert 300 pk en 311 lb-ft koppel.

Ondanks de vele uitzonderlijke kenmerken is de Genesis GV70 behoorlijk goedkoper dan de BMW X3, want hij kost ongeveer 43.995 dollar.

  2022 Mercedes GLE vs BMW X5

7. Volkswagen Tiguan

De Volkswagen Tiguan is de goedkoopste auto op deze lijst. Hij beschikt echter over verschillende high-end en luxueuze kenmerken. Hij is ook praktisch en een van de meest betrouwbare compacte SUV’s op de markt. Uitgerust met een 2,0-liter lijnmotor produceert deze SUV 184 pk en 221 lb-ft koppel. Dat is heel wat minder dan het basismodel van de BMW X3.

Omdat de Volkswagen Tiguan niet zo luxueus of geavanceerd is als de BMW X3, is hij ook behoorlijk goedkoper, met het basismodel voor 34.245 dollar.

FAQ

Is de BMW X3 betrouwbaar?

De BMW X3 heeft een gemiddelde betrouwbaarheidsscore, wat iets beter is dan de meeste BMW’s, want die vallen onder het gemiddelde. Zoals de meeste BMW’s registreert de BMW X3 meer problemen dan de meeste van zijn rivalen. Bovendien zijn de onderdelen en diensten van BMW duurder dan die van veel concurrenten.

Hoeveel kilometer gaat een BMW X3 mee?

Als de BMW X3 goed wordt onderhouden en de bestuurder goede rijgewoonten aanhoudt, zou hij tussen de 150.000 en 200.000 mijl moeten meegaan voordat er serieuze reparaties nodig zijn. Dit betekent dat deze auto 15 jaar lang meer dan 250.000 mijl kan meegaan. Maar als hij niet goed wordt onderhouden, zullen gebruikers al vanaf 150.000 mijl ernstige problemen ondervinden.

Wat zijn de belangrijkste problemen met de BMW X3?

De BMW X3 is een van de meest betrouwbare BMW SUV’s op de markt. Als u er echter voor wilt zorgen dat uw auto langer meegaat, kunt u enkele van de veel voorkomende problemen waarmee u te maken krijgt vooraf aanpakken. Veel voorkomende problemen met de X3 zijn defecte distributieketting, oververhitting van de radiator, lekkage van motorolie en lekkage van het schuifdak.

  Beste kleine BMW hatchback

Is het onderhoud van een BMW X3 duur?

Ja, het onderhoud van een BMW X3 is echt duur in vergelijking met andere compacte luxe SUV’s. Het kan u jaarlijks ongeveer 1.034 dollar kosten om deze auto te onderhouden. En over een periode van 10 jaar kan het zijn dat u meer dan $17.500 moet betalen om deze auto te onderhouden. Bovendien worden de onderhoudskosten ook bepaald door hoe goed u uw auto onderhoudt, want ze kunnen stijgen of dalen.

Hoe snel is de BMW X3?

De BMW X3 M kan een topsnelheid van 174 mph halen wanneer hij is uitgerust met performance banden. Bovendien kan hij in slechts 4,1 seconden van 0 tot 100 km/u accelereren, wat zeer indrukwekkend is. Merk op dat deze snelheid alleen kan worden bereikt met de TwinPower Turbo lijn-6 cilindermotor met in totaal 382 pk.

Conclusie

Als de BMW X3 u niet zo aanspreekt, maar u wilt soortgelijke auto’s die het beste aan uw wensen voldoen, dan is het kiezen van een auto uit bovenstaande lijst een goede keuze. De Mercedes-Benz GLC-Klasse is de meest luxueuze en geavanceerde auto op de lijst, terwijl de Volkswagen Tiguan de goedkoopste is. De Volvo XC60 tenslotte is de veiligste.

Over het algemeen is de BMW X3 een uitstekende auto met veel fascinerende kenmerken. Hij is ook krachtig, praktisch en heeft verschillende uitvoeringen waaruit u kunt kiezen. Maar zoals verwacht is het onderhoud van deze auto duurder dan dat van veel auto’s op de lijst.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts