Veel voorkomende problemen met Hyundai Bayon

Hyundai Bayon

De Hyundai Bayon is de kleinste SUV/crossover die Hyundai maakt voor de Europese markt en die voor het eerst werd geïntroduceerd voor modeljaar 2021. Dat betekent dat deze kleine SUV vers van de productielijn komt en onder de bijna net zo compacte Hyundai Kona crossover schuift. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende problemen met de Hyundai Bayon.

De Bayon is nog een vrij nieuw voertuig en daarom is het moeilijk om iets te zeggen over de betrouwbaarheid. Er wordt echter gezegd dat de Bayon al problemen heeft met trage acceleratie en problemen kan veroorzaken bij het invoegen op snelwegen of bij het inhalen van andere auto’s in sneller rijdend verkeer.

Andere problemen zijn problemen met de accu en de bijbehorende systemen. Naast deze twee, wezen een paar forumberichten ook op mogelijke problemen met de koppeling die ervoor kunnen zorgen dat de Bayon geen vermogen levert wanneer dat nodig is.

Dit is min of meer alles voor nu, want de Bayon lijkt zich heel goed te houden. Hij deelt wel een groot aantal onderdelen met de Hyundai i20, wat betekent dat deze twee auto’s op den duur met soortgelijke problemen te kampen kunnen krijgen.

Problemen met trage acceleratie

Het was vrij moeilijk om mensen te vinden die klaagden over de Bayon, omdat de meeste eigenaren redelijk tevreden lijken te zijn over de Bayon. De Hyundai Bayon heeft echter wel te kampen met problemen die te maken hebben met de trage acceleratie, waarover op meerdere forums online wordt gesproken. Het lijkt erop dat dit probleem zich vaker voordoet als deze berichten blijven verschijnen, wanneer we er hopelijk meer over kunnen vertellen.

  Is de Hyundai Veloster een goede auto?

Sommigen zeggen echter dat deze problemen te wijten zijn aan een paar mogelijke redenen. De eerste is een verstopt luchtfilter dat de motor kan verstikken, waardoor je de Bayon niet zo ver kunt pushen als hij eigenlijk kan. Anderen wijzen op problemen met de MAF-sensor of mogelijk ook met de O2-sensoren.

Problemen met de accu

Problemen met de accu lijken ook online op te duiken, maar zijn op dit moment nog schaars. We moeten wel in gedachten houden dat de Bayon minder dan een jaar oud is, wat betekent dat sommige problemen inmiddels bekend zouden moeten zijn, zoals dat het geval is met de meeste auto’s die er bestaan. Daarom zouden problemen met de accu heel goed algemeen kunnen worden als dit echt een wijdverbreid verschijnsel is.

Als je je Bayon niet kunt starten en als dat wordt gevolgd door klikgeluiden en flikkerende dashboardverlichting, is de kans groot dat je accu zwak is. Om te inspecteren of je accu defect is of niet, moet je de spanning controleren, wat je moet doen door je auto mee te nemen voor inspectie. Als het nodig is, kun je je Bayon met een jump-start starten.

Problemen met de koppeling

Een paar eigenaren van een Hyundai Bayon hebben problemen met de koppeling gemeld, waarbij de auto niet in staat is om het motorvermogen over te brengen op de wielen en de auto dus niet kan bewegen. Eén persoon reageerde door te zeggen dat dit komt doordat de koppeling niet kan ontkoppelen, waardoor het lijkt alsof je de motor in neutraal laat draaien.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai Sonata

Sommigen hebben echter ook gezegd dat dit probleem te wijten is aan andere boosdoeners, zoals mogelijke motorproblemen, waardoor de auto in een begrenzingsmodus kan gaan om de motor te behoeden voor ernstigere schade. Hoe dan ook, je moet niet met je Bayon rijden als je soortgelijke problemen opmerkt, dus zorg ervoor dat je de auto laat nakijken.

Hyundai Bayon – Betrouwbaarheid op lange termijn

Als een auto zo nieuw is als de Bayon, kunnen we niets zeggen over de betrouwbaarheid op lange termijn, omdat de auto nog niet lang op de markt is. We kunnen echter wel kijken naar de onderdelen waarmee de Bayon is gemaakt en proberen uit te vinden of deze problemen hebben met andere Hyundai-modellen.

De 1.0L motor in de Bayon wordt ook gebruikt voor de i20 in exact dezelfde opzet, maar sommige i20-eigenaren klaagden over het uitvallen van de motor, soms zelfs helemaal. De transmissie van de Bayon is dezelfde als die van de i20 en mensen hadden kritiek op de transmissie omdat hij geen vermogen wilde overbrengen (zoals in de Bayon), maar ook omdat hij last had van heftige schakelmanoeuvres en problemen met bepaalde koppelingen.

We moeten er ook op wijzen dat sommige mensen klagen over de slechte bouwkwaliteit, die zo licht is dat het een beetje goedkoop aanvoelt. Aangezien dezelfde deuren ook op de Bayon te vinden zijn, is de kans groot dat deze ook bekritiseerd zullen worden.

We moeten al deze informatie echter met een korreltje zout nemen, want de Bayon is geen i20, ook al deelt hij veel onderdelen met de i20.

  Veel voorkomende problemen met Hyundai Equus

FAQ

Moet ik een Hyundai Bayon kopen?

Een supermini crossover SUV is niet iets wat de meeste mensen in de VS willen, maar ze zijn razend populair in Europa, waar crossovers de laatste jaren domineren. Als je het dus niet erg vindt om in een kleine SUV te rijden die niet al te veel ruimte biedt, is de Hyundai Bayon een heel goede auto.

Veel mensen denken dat de Bayon wel eens een van de populairste Hyundai-modellen in Europa zou kunnen worden. De Hyundai Kona, die het meest lijkt op de Bayon, verkoopt erg goed, wat erop wijst dat het met de Bayon wel mee zal vallen.

Is de Hyundai Bayon een EV?

Op dit moment worden alle modellen van de Hyundai Bayon aangedreven door een kleine 1.0L motor ondersteund door mild hybride technologieën en niemand zegt iets over een elektrisch model op korte termijn. Het is aannemelijk dat Hyundai met een elektrische versie van de Bayon komt, maar er is nog niets over bekend.

Is de Hyundai Bayon veilig?

De Hyundai Bayon heeft een veiligheidswaardering van 4 sterren gekregen en dat is inderdaad goed, maar niet zo goed als de meeste nieuwere auto’s zijn. De reden waarom de Bayon het niet zo goed deed, is dat hij bepaalde softwarematige veiligheidsvoorzieningen mist en de bescherming van volwassen inzittenden veel beter zou moeten zijn dan hij is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts