Veel voorkomende problemen met Hyundai ix35

Hyundai ix35

De naam Hyundai ix35 verwijst zowel naar de eerdere Hyundai Tucson modellen als naar de huidige ix35 die nu uitsluitend in China wordt verkocht. De eerste ix35 werd al in 2009 geïntroduceerd en wordt tot op heden continu geproduceerd. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende problemen met de Hyundai ix35. Dus, als je geïnteresseerd bent in een auto, lees dan zeker dit artikel!

Het meest voorkomende probleem met de ophanging van de ix35 is een probleem waarbij de ophanging krakende geluiden ontwikkelt die het duidelijkst zijn bij het rijden over oneffen oppervlakken of verkeersdrempels. Elektrische problemen komen vaak voor bij meerdere generaties van de ix35, maar de meeste zijn meestal hinderlijk en niet al te ernstig voor het rijden.

De transmissie staat bekend om problemen met het uit de versnelling springen, terwijl de handgeschakelde transmissie last heeft van koppelingsproblemen. Brandstoflekken komen helaas ook vaak voor bij oudere ix35-modellen uit de periode 2009-2015 en kunnen ertoe leiden dat de auto in brand vliegt, wat inderdaad een ernstig probleem is.

Ten slotte moeten we het ook hebben over problemen met gordelspanners, waarvan bekend is dat ze kunnen falen en dus kunnen leiden tot verwondingen of zelfs de dood bij een ongeval. Hoewel veel van deze problemen echt ernstig lijken, is de ix35 een redelijk betrouwbare auto die een behoorlijke tijd mee zou moeten kunnen zonder defect te raken.

Problemen met de ophanging

Veel eigenaren van de ix35 melden dat de voorwielophanging kraakt bij het rijden over oneffenheden en verkeersdrempels. Er wordt gezegd dat dit probleem wordt veroorzaakt door overmatige beweging tussen het bovenste voorwiellager en de voorste schokdemperstang. De oplossing voor dit probleem lijkt heel goedkoop en eenvoudig te zijn, omdat er geen vervangende onderdelen voor nodig zijn en het toevoegen van extra afdichtingsmiddel de truc zal doen.

  Auto's vergelijkbaar met Hyundai Sonata

Andere problemen met de ophanging zijn dat de voorwielophanging rare tikkende geluiden maakt, wat wijst op een defecte balanshendel aan de voorzijde die vervangen moet worden. Tenslotte moeten we ook het kloppen van de achterwielophanging vermelden, dat wordt veroorzaakt door loszittende onderarmbouten.

Elektrische problemen

Elektrische problemen komen vaak voor bij meerdere Hyundai-modellen en zijn tegenwoordig in vrijwel alle auto’s aanwezig. Hoe dan ook, sommige daarvan zijn wat problematischer dan andere, zoals problemen met de accu of de dynamo die het starten van de auto kunnen bemoeilijken en er zelfs toe kunnen leiden dat de auto strandt en de accu volledig moet worden vervangen en/of de dynamo moet worden gerepareerd/vervangen.

Andere elektrische problemen zijn problemen met het infotainmentsysteem, waarvan bekend is dat het leegloopt of bevriest. Buitenverlichting en elektrische ramen kunnen uitvallen bij oudere ix35-modellen met een hogere kilometerstand, maar dat is tot op zekere hoogte te verwachten.

Problemen met de transmissie

Zoals vermeld in de inleiding, is de handgeschakelde transmissie in de ix35 bekend om problemen met de koppeling, waarbij de hoofdremcilinder vreemde brandlucht begint af te geven en het koppelingspedaal te zacht wordt. Sommigen zeggen dat opnieuw starten van de auto kan het probleem tijdelijk op te lossen, maar zal uiteindelijk leiden tot een gloednieuwe hoofdremcilinder nodig.

We moeten ook problemen noemen waarbij de ix35 zonder duidelijke reden uit de versnelling springt. Dit kan echt gevaarlijk zijn, omdat de motor dan niet meer afremt. Als dit inderdaad gebeurt, neem uw auto dan mee voor een inspectie.

  Hyundai Tucson vs Kia Sportage - Wat is beter?

Brandstoflekken

Het lijkt erop dat ix35-modellen van 2011-2015 last hebben van brandstoflekken, want Hyundai heeft er zelfs een aantal teruggeroepen. Er wordt gezegd dat dit probleem wordt veroorzaakt door een defecte brandstofslang die moet worden vervangen. Houd er rekening mee dat brandstoflekken altijd heel ernstig zijn en onmiddellijk moeten worden aangepakt omdat ze leiden tot potentieel brandgevaar.

Breng daarom uw auto voor een inspectie zodra u merkt dat uw auto brandstof lekt.

Problemen met de veiligheidsgordel

Als klap op de vuurpijl moeten we het ook hebben over problemen met de gordelspanners, die bij een ongeval ernstig letsel of zelfs de dood tot gevolg kunnen hebben. Het probleem is dat de gordelspanners die u tijdens een ongeval op uw plaats moeten houden, u niet langer op uw plaats houden, wat betekent dat dit systeem meer kwaad dan goed kan doen als u bij een ongeval betrokken raakt.

Controleer daarom de gordelspanners en probeer ze met grote kracht uit om te zien of ze in perfecte staat verkeren. Als u enige speling voelt en als de gordelspanners u zelfs maar één keer niet in bedwang houden, ga dan door en vervang ze alle vijf, want zulke risico’s wilt u niet nemen.

FAQ Sectie

Moet ik een Hyundai ix35 kopen?

De ix35 is verkrijgbaar in meerdere modeljaren, wat betekent dat u hier vrij veel keuze hebt. De vroege ix35-modellen zijn nu spotgoedkoop, maar missen alle moderne voorzieningen die u van een hedendaagse auto mag verwachten. De 2011-2015 modellen zijn nu ook goede tweedehands deals als ze volledig gesorteerd zijn en niet veel kilometers op de teller hebben staan.

  Hyundai Ioniq 5 vs Polestar 2 - Wat is beter?

Tot slot kan de nieuwe ix35 alleen in China worden gekocht, omdat de huidige ix35 wereldwijd nu de Tucson heet. Hoe u hem ook wilt noemen, het zijn allebei goede auto’s die u waarschijnlijk niet zullen teleurstellen, want ze zijn veilig, betrouwbaar, efficiënt en redelijk goed uitgerust.

Waarom veranderde Hyundai de ix35 in Tucson?

Hyundai doopte de ix35 om tot Tucson omdat ze wilden dat de mensen Hyundai op een nieuwe manier zouden bekijken. Ze wilden dat mensen hun perceptie zouden verschuiven naar de meer premium kant van de schaal, wat de nieuwe Tucson volgens Hyundai zeker verdient.

Hoewel dit logisch is, is de Tucson geen echte premium auto, maar hij zit wel netjes tussen echte luxe compacte SUV’s en SUV’s met een laag verbruik in.

Is de Hyundai ix35 goed in terreinrijden?

Hyundai is niet te beroerd om terreinwagens te maken en dat is te merken aan de ix35. Ook al is dit een SUV die in bepaalde uitvoeringen en markten met AWD leverbaar is, het is geen terreinwagen. Het is 100% een stadsauto en een auto voor lange afstanden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts