Auto’s vergelijkbaar met Hyundai IONIQ 6

2023 Hyundai IONIQ 6

De Hyundai Ioniq 6 maakt zich op tot een zeer populaire auto omdat hij er echt cool uitziet en veel actieradius biedt zonder veel geld te kosten. Zo’n opvallende designtaal zie je niet vaak bij auto’s met zo’n betaalbaar prijskaartje, dat zeker kopers uit alle prijsklassen zal aantrekken. De Ioniq 6 is echter niet de enige auto in dit segment die veel te bieden heeft.

Als zodanig gaan we auto’s noemen die vergelijkbaar zijn met de Hyundai Ioniq 6 en u vertellen wat u van elk kunt verwachten. De Tesla Model 3 is zijn natuurlijke rivaal, omdat het waarschijnlijk de populairste relatief betaalbare elektrische vierdeurs sedan is. De Polestar 2 wordt ook vaak ingezet tegen de Ioniq 6 en deze drie elektrische sedans lijken allemaal relatief veel op elkaar.

Ook de onlangs onthulde Volkswagen ID. Aero, die in feite VW’s kijk is op hoe een elektrische gezinsberline van de toekomst eruit zou moeten zien. Er zijn enkele duurdere elektrische sedans zoals de Mercedes EQE of de Audi e-Tron, maar dat zijn luxe EV’s terwijl de Ioniq 6 dat niet is.

Daarom gaan we dieper in op alle vier en proberen we je duidelijk te maken waarom de ene beter is dan de andere. Dus, als u in de markt bent voor een elektrische sedan voor het hele gezin, zult u hier waarschijnlijk van genieten.

Hyundai Ioniq 6

De Hyundai Ioniq 6 begint waarschijnlijk ergens tussen de $ 45.000 en $ 60.000, afhankelijk van het model, het uitrustingsniveau en de aandrijflijn. De Ioniq 6 wordt aangeboden met twee batterijkeuzes, een kleinere 53kWh batterij met 220 mijl bereik of de grotere 77kWh batterij met een geschatte 320 mijl bereik. Het meest opvallende aan de Ioniq 6 is echter zijn uiterlijk, zijn aantrekkelijke prijs en een behoorlijke actieradius.

  5 redenen om een Hyundai Ioniq 5 te kopen en één reden om het niet te doen

Sommige mensen zullen de overdreven gedigitaliseerde rijervaring niet leuk vinden, omdat die misschien niet voor iedereen even begrijpelijk is. De Ioniq 6 is ook minder praktisch in vergelijking met zijn goedkopere broer, de Ioniq 5. In wezen is het een Ioniq 5 verpakt in glanzend papier met meer stijl, en hopelijk meer inhoud.

Tesla Model 3

De Tesla Model 3 begint bij ongeveer 48.000 dollar, terwijl het topmodel Performance begint bij 65.000 dollar. U kunt de Model 3 kopen met batterijgroottes van 52kWh tot 82kWh, waarbij de eerste een actieradius van 200 mijl heeft, terwijl het laatste model met grotere batterij een actieradius tot 310 mijl biedt, die beide echt vergelijkbaar zijn met de Ioniq 6.

De Model 3 is van al deze modellen het leukst om mee te rijden, vooral in zijn Performance-uitvoering. Het is ook een van de technologisch meest geavanceerde auto’s hier met superieure autonome rijtechnologieën en het beste infotainmentsysteem in de fabriek. De afwerking zou beter kunnen en het interieur zou wat gewoner en leuker kunnen zijn.

Polestar 2

Voor 50.000 dollar kun je het instapmodel Polestar 2 kopen, terwijl de top-specificatie modellen voor meer dan 75.000 dollar gaan, waardoor de Polestar 2 de duurste auto hier is. Dat is tot op zekere hoogte begrijpelijk, want de Polestar 2 maakt gebruik van de meest hoogwaardige materialen en voelt het meest luxueus aan. Met zijn 75kWh batterij kan de Polestar 2 270 mijl afleggen, wat een heel goed resultaat is.

  Hyundai i30 vs VW Golf - Wat is beter?

De Polestar 2 kan heel goed tegen een stootje en het interieur is heel mooi afgewerkt. Het bereik zou iets beter kunnen en AWD is te verwachten bij zo’n hoge instapprijs. Het is redelijk te verwachten dat geen enkele andere auto hier zo luxueus aanvoelt als de Polestar 2, maar er zijn veel betere EV’s.

Volkswagen ID. AERO

De laatste auto die we hier gaan noemen is de aanstaande VW ID. Aero die misschien wel het neusje van de zalm is als alles wat VW zegt ook daadwerkelijk uitkomt. Om te beginnen kan de ID. Aero gemakkelijk beginnen onder 37.000 dollar, waardoor het de goedkoopste auto hier. Topmodellen kunnen ook beginnen bij ongeveer 50.000 dollar, wat ook indrukwekkend is.

Met zijn 77kWh batterij, zegt VW dat de ID. Aero 385 mijl kan rijden op een enkele lading, wat het de beste auto hier zou maken. Qua ruimte zou de ID. Aero ook de kroon stelen en de ruimste zijn van alle auto’s in zijn segment. Het ziet er goed uit voor de ID. Aero, maar we zullen moeten afwachten hoe dit over een paar maanden uitpakt, wanneer de eerste testauto’s de weg op gaan.

FAQ Sectie

Is de Hyundai Ioniq 6 de beste auto in zijn segment?

De Hyundai Ioniq 6 is zeker een interessante auto met veel voordelen. Om te beginnen ziet de Ioniq 6 er van binnen en van buiten geweldig uit en beschikt hij over veel technologie. Maar de Model 3 Performance zal waarschijnlijk een tijdje de populairste auto in dit segment zijn en hij is ook het leukst om in te rijden met het beste rijgedrag.

  Is de Hyundai Nexo een goede auto?

De VW ID. Aero is hier de goedkoopste auto en hopelijk die met de beste actieradius. De Polestar 2 is waarschijnlijk de meest luxueuze auto, wat betekent dat alle vier deze auto’s geweldig zijn en dat het onmogelijk is om er één uit te kiezen.

Is de Hyundai Ioniq 6 een luxe auto?

Op het eerste gezicht ziet de Ioniq 6 er misschien uit als een echte luxewagen en dat is heel goed, maar in werkelijkheid kan hij niet echt tippen aan “echte” luxe EV’s. Dat blijkt uit de prijs en het feit dat Hyundai niet echt een luxemerk is.

Wanneer kan ik de Hyundai Ioniq 6 kopen?

Hyundai zegt dat je je Ioniq 6 vanaf november 2022 kunt bestellen, terwijl de allereerste auto’s ergens begin 2023 zouden moeten uitrollen. Het is nog niet duidelijk hoe lang de wachtlijsten zullen zijn, maar als we afgaan op de levertijden van de Ioniq 5 mogen we verwachten dat je 6 maanden op een Ioniq 6 moet wachten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts