Is de Citroën DS4 een goede auto?

Is de Citroën DS4 een goede auto?

De Citroën DS4 is een semi-luxe hatchback van Franse makelij die is ontworpen om de kloof te overbruggen tussen economy-level en echte luxe automerken door een Citroën te nemen en hem in alle opzichten beter te maken. Het merk DS staat bekend om zijn opvallende designkeuzes, materialen van hogere kwaliteit, een meer gepolijste ervaring, en een iets hoger prijskaartje. Dus, is de Citroen DS4 een goede auto?

De Citroen DS4 is inderdaad een goede auto voor wat hij is, maar het is misschien niet de meest betrouwbare auto die Citroen ooit gemaakt heeft. Latere modellen zijn veel beter en daarom houden ze hun waarde aanzienlijk beter vast in tegenstelling tot eerdere auto’s. De DS4 heeft een vrij bescheiden motorenpalet, wat betekent dat u kunt gaan voor het model dat bij uw voorkeuren past.

Het design van de DS4 is veel beter dan wat Citroën aanbood in de tijd dat deze auto uitkwam, want de DS4 oogt sportiever en doelgerichter. Het interieur van de DS4 is van hogere kwaliteit en hij heeft alles wat je van een auto uit deze tijd mag verwachten. De rijbeleving is aan de sportieve kant, maar de DS4 is geen performance auto.

De waarden van deze auto’s lijken tegenwoordig redelijk betaalbaar te zijn, waardoor ze een interessante keuze zijn als tweedehands auto. De auto is ook erg praktisch, want hij biedt ruimte aan vier volwassen personen, veel kofferruimte, een goed zicht en veel gezinsvriendelijke voorzieningen en opbergruimte in het interieur.

Citroen DS4 – De krachtbron

Het motorenpalet van de Citroen DS4 begint met de 1.2L inline 3-cilinder motor die 131pk levert. Wie een krachtigere benzinemotor wil, zal moeten upgraden naar de 1.6L inline 4-cilinder motor met 120pk-200pk voor het krachtigste DS4 Sport model. Het zijn allemaal auto’s met vierwielaandrijving, maar u kunt kiezen tussen een handgeschakelde of een automatische versnellingsbak.

  Is de Citroën C4 Cactus een goede auto?

De DS4 wordt ook geleverd met een heleboel dieselmotoren. De kleinste 1.6L 4-cilinder diesel levert tussen 111 en 117 pk, terwijl de grotere 2.0L 4-cilinder diesel tussen 163 en 182 pk levert. Deze twee dieselmotoren zijn het meest efficiënt omdat ze bijna 50MPG kunnen halen zonder problemen.

Al bij al is het motorenpalet van de DS4 goed omdat hij u de keuze biedt tussen twee diesel- en twee benzineopties. Er zijn geen hybrides bij de Citroen DS4 omdat de eerste DS4 hybride werd geïntroduceerd nadat DS uit Citroen was gestapt.

Citroen DS4 – Ontwerp en onderstel

Op het gebied van design is de DS4 echt goed, want de auto ziet er futuristisch uit en zit vol met interessante designkeuzes die hem onderscheiden van de rest van het peloton. Het interieur van de DS4 ziet er ook erg cool uit, maar sommige designkeuzes zijn wat twijfelachtiger omdat ze de ergonomie een beetje belemmeren.

De ophanging en onderstelafstemming van de DS4 zijn volledig afgestemd op comfort en gebruiksgemak, waardoor de DS4 redelijk comfortabel aanvoelt. Hij rolt niet te veel door de bochten en dat maakt hem tot een dynamische auto, maar niets vergeleken met echte hot hatchbacks.

Citroen DS4 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is de DS4 zeker twijfelachtig omdat de auto links, rechts en in het midden een hoop problemen lijkt te ondervinden. Eerdere DS4-modellen zijn erger dan nieuwere, omdat ze ook een aantal keren werden teruggeroepen voor problemen die echt niet passen bij een auto uit deze tijd. Hoe dan ook, de meest voorkomende problemen met de DS4 zijn met de startmotor en de uitrusting van de auto.

  Is de Citroën C1 een goede auto?

Andere problemen zijn het plotseling wegvallen van het motorvermogen, wat aan een heleboel verschillende oorzaken kan worden toegeschreven. We moeten ook problemen met olie en zelfs potentiële brandstoflekken vermelden die echt gevaarlijk kunnen zijn. Ten slotte zijn er ook problemen met veiligheidsgordels van alle soorten bij de DS4.

Citroen DS4 – Waarde en praktische bruikbaarheid

Een gebruikte Citroen DS4 kan je tegenwoordig voor niet al te veel geld op de kop tikken, waardoor de DS4 een erg populaire auto is op de 2e-hands markt. Praktisch gezien is de DS4 echt goed, want hij biedt genoeg zitruimte voor vier volwassenen, maar niet genoeg voor vijf volgroeide volwassenen. De kofferruimte is ook erg groot.

Ook het zicht is goed, al zijn de C-stijlen van de auto aan de dikke kant. De auto is uitgerust met een heleboel gezinsvriendelijke voorzieningen die de auto geschikt maken voor het vervoer van gezinnen.

FAQ Sectie

Is het merk Citroen DS dood?

Het merk Citroen DS is verre van dood, maar het bestaat niet meer onder de Citroen-paraplu aangezien DS zich in 2015 volledig van Citroen heeft afgescheiden. De reden waarom ze dit deden is om DS zijn eigen erfenis te laten groeien en omdat een luxemerk zijn onder een economy-merkparaplu niet echt iets is dat luxe uitstraalt.

  Veelvoorkomende problemen met de Citroën C1

Het merk DS is nu dus volledig onafhankelijk en maakt auto’s die weinig tot geen gelijkenis met Citroën vertonen. De DS4 is de opvolger van de Citroen DS4 en het schijnt een hele gave auto te zijn.

Hoe lang kan een Citroen DS4 mee?

De Citroen DS4 moet minstens 100.000 tot 200.000 kilometer meegaan als u hem goed onderhoudt. Het is echt moeilijk te voorspellen hoe lang een auto mee kan gaan, omdat daar veel factoren bij komen kijken. Goed onderhoud is het essentiële aspect om ervoor te zorgen dat uw auto zo lang kan meegaan als hij zou moeten, en dat geldt ook voor het niet te agressief zijn met uw auto.

Als u alles doet wat gedaan moet worden, is er geen reden waarom uw DS4 geen 200.000 mijl zou meegaan zonder grote onderhoudsbeurten.

Welke auto’s concurreren met de Citroen DS4?

De DS4 was oorspronkelijk bedoeld om de concurrentie aan te gaan met de Audi A3, de BMW 1-serie en de Mercedes Benz A-Klasse. De DS4 heeft nooit echt kunnen concurreren met deze Duitse luxemerken en is dan ook meer een concurrent van de VW Golf dan van een luxewagen van topklasse. DS is er echter van overtuigd dat de nieuwe DS4 zal wedijveren met de A3, de A-Klasse en de 1-Reeks.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts