Is de Fiat Cronos een goede auto?

Fiat Cronos

Fiat is al meer dan 40 jaar actief in Zuid-Amerika. Gedurende deze periode is het blijven komen met kwalitatieve en betrouwbare auto’s die voldoen aan de behoeften van de consument. Eén zo’n auto is de Fiat Cronos. Maar is de Fiat Cronos een goede auto?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u op zoek bent naar een comfortabele, praktische, efficiënte, veilige, ruime en betrouwbare auto, dan zal de Fiat Cronos een goede auto voor u zijn. Maar als u op zoek bent naar een luxe, zeer geavanceerde en goed presterende auto, kijk dan elders.

Geschiedenis van de Fiat Cronos

De Fiat Cronos is een subcompacte auto gemaakt door de Italiaanse autogigant, Fiat. Het is in productie geweest vanaf 2018 tot op heden. Wat meer is, deze auto is gebaseerd op de Fiat Argo platform, maar in tegenstelling tot de Argo, het is een sedan en niet een hatchback.

Onthuld in 2018, de Fiat Cronos is een driebaks sedan met 30 procent van de onderdelen afgeleid van de Argo en 70 procent specifiek. Het is ook vermeldenswaard dat de Fiat Cronos de Siena Fire, de Grand Siena en de Linea heeft vervangen.

Op dit moment is de Fiat Cronos een van de best verkochte compacte sedans op de Zuid-Amerikaanse markt. Het was de meest verkochte auto in Argentinië in 2021, wat zeer indrukwekkend is.

Kenmerken van de Fiat Cronos

Uiterlijk

De Fiat Cronos mag dan een sedanversie zijn van de Fiat Argo, het zijn twee verschillende auto’s. Zo komt de Fiat Cronos met een nieuwe grille met chroomlamellen, in plaats van een honingraatgrille. Bovendien zien de voor- en achterbumpers er niet chic uit.

De Fiat Cronos heeft een wielbasis van 99,3-inch, een lengte van 171,8-inch, een breedte van 67,9-inch en een hoogte van 59,7-inch. Zowel van buiten als van binnen ziet hij er spectaculair uit.

  Veel voorkomende problemen met de Fiat Argo

Prestaties

Op het vlak van prestaties doet de Fiat Cronos het goed, al is hij niet de beste in zijn klasse. De krachtigere 1,8-liter motor genereert tot 135 pk met benzine en 139 pk met ethanol. Hij heeft ook een handgeschakelde 5- of 6-versnellingsbak, afhankelijk van de versie.

Comfort en laadruimte

De Fiat Cronos biedt plaats aan vijf passagiers. Hij is vrij ruim met een meer geavanceerde cabine in vergelijking met andere Fiat-modellen. Bovendien heeft hij een grote laadruimte met in totaal 18,5 kubieke meter ruimte, wat genoeg is om veel spullen te bewaren.

De auto beschikt over diverse uitstekende functies die hem comfortabel en leuk maken om mee te rijden. Enkele van deze voorzieningen zijn een lederen stuurwiel, mistlampen, sfeerverlichting, een boordcomputer en nog veel meer.

Brandstofefficiëntie

Deze auto is zeer efficiënt en goedkoop in onderhoud. Hij heeft een rendement van 20 mpg in de stad met ethanol en 29,2 mpg met benzine. Anderzijds heeft hij een snelwegrendement van 24,3 mpg met ethanol en 35 mpg met benzine.

Veiligheid

Dit is een gebied waar Fiat grote problemen heeft. Hoewel de Fiat Cronos over verbeterde veiligheidsvoorzieningen beschikt, kan hij zich niet meten met de concurrentie. Daarom vinden sommige mensen de Fiat Cronos en andere Fiat-modellen onveilig.

Enkele van de veiligheidsvoorzieningen waarmee deze auto is uitgerust zijn een parkeersensor en een dubbele airbag. Daarnaast is het ook belangrijk te weten dat de Fiat Cronos voor Argentinië standaard ESC heeft, terwijl de Braziliaanse dat niet heeft.

Prijs

De prijs van de Fiat Cronos varieert van 12670 tot 19.120 dollar. Fiat biedt vijf uitvoeringen aan, waarbij de goedkoopste uitvoering de Fiat Cronos 1,3-liter uitvoering is en de hoogste uitvoering de Fiat Cronos Precision AT6 1,8-liter uitvoering. Als u op zoek bent naar een tweedehands Fiat Cronos, verwacht dan dat deze redelijk goedkoper is.

  Veel voorkomende problemen met de Fiat Uno

FAQ

Is de Fiat Cronos het kopen waard?

Ja, de Fiat Cronos is het kopen waard, zeker voor iemand die op zoek is naar een leuke stadsauto. Bovendien is het ook een van de beste gezinsauto’s op de markt. Hij is stijlvol, comfortabel, ruim, veilig, betaalbaar en betrouwbaar. Hij is ook praktisch want hij is ruim met een grote laadruimte.

Als u daarentegen op zoek bent naar een zeer veilige, krachtige, luxueuze of sportieve sedan, is deze auto het niet waard om in te investeren.

Wat is de hoge kilometerstand van de Fiat Cronos?

Als u van plan bent een tweedehands Fiat Cronos te kopen, is het aantal kilometers dat de auto heeft zeer belangrijk. Dit is omdat de meeste gebruikte Fiat auto’s ernstige problemen beginnen te krijgen wanneer ze meer dan 150k raken. Aangezien de Fiat Cronos nog nieuw is op de markt, is het een uitdaging om de exacte kilometerstand te kennen waarop de auto ernstige problemen begint te krijgen.

Maar als we uitgaan van Fiat’s gemiddelde hoge kilometerstand, moeten gebruikers verwachten ernstige problemen te krijgen na het raken van 150.000 mijl. De hoge kilometerstand voor de Fiat Cronos ligt dus rond de 150.000 km.

Is de Fiat Cronos hetzelfde als de Fiat Argo?

Nee, de Fiat Cronos en de Fiat Argo zijn twee verschillende auto’s. De Fiat Cronos is een sedan, terwijl de Fiat Argo een hatchback is. De Fiat Cronos en Fiat Argo zijn echter gebaseerd op hetzelfde platform. Het belangrijkste verschil is dat de ene een sedan is en de andere een hatchback.

  Is de Fiat Panda een goede auto?

Verder is 30 procent van de Fiat Cronos afgeleid van de Fiat Argo, waardoor deze twee auto’s erg op elkaar lijken. In tegenstelling tot de Argo heeft de Cronos een opvallend radiatorrooster, een nieuwe voorbumper met bredere luchtinlaat en hooggeplaatste mistlampen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Fiat Cronos?

De Fiat Cronos mag dan wel een stijlvolle en geavanceerde stadsauto zijn, maar hij gaat ook gepaard met verschillende problemen waar gebruikers zich bewust van moeten zijn voor ze investeren. Enkele veel voorkomende problemen waar gebruikers rekening mee moeten houden zijn zwarte uitlaatrook, vermogensproblemen, remproblemen, problemen met de ophanging, falende schokdempers, elektrische problemen en problemen met de stuurbekrachtiging.

Hoe snel is de Fiat Cronos?

De Fiat Cronos is misschien een eenvoudige stadsauto, maar hij presteert ook goed en is gemakkelijk te besturen. Toch is deze auto ook snel, want hij kan in slechts 8,5 seconden van 0 naar 60 mph accelereren. Bovendien heeft hij een topsnelheid van 119 mph, één van de beste in zijn klasse. Dus ook al is de Fiat Cronos niet zo snel als andere auto’s in z’n klasse, de snelheid is uitstekend.

Conclusie

De Fiat Cronos is een uitzonderlijke stadsauto voor een gezin. De auto is betaalbaar, betrouwbaar, comfortabel, ruim, veilig en efficiënt. Maar zoals de meeste auto’s heeft ook deze auto een aantal problemen waar gebruikers rekening mee moeten houden. Bovendien is het niet eenvoudig om aan reserveonderdelen te komen en ontbreekt het hem aan enkele essentiële veiligheidsvoorzieningen. Desondanks behoort hij tot de best verkochte sedans in Zuid-Amerika.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts