Audi A3 Sportback e-tron betrouwbaarheid

De e-tron is de serie hybride auto’s van Audi. De A3 Sportback e-tron was een zeer succesvolle auto, maar Audi stopte er in 2018 toch mee. De auto is een plug-in hybride en het is een hatchback gericht op het zijn van een familie auto. Je kunt deze auto nog steeds tweedehands kopen voor rond de 25.000 dollar, wat niet zo veel is voor een betrouwbare en luxe auto.

A3 Sportback e-tron

De A3 Sportback e-tron is een PHEV hatchback die wordt aangedreven door een 1.4 L turbocharged motor. Het hybride systeem is voorzien van een grote 8,8 kWh batterij, en deze kan 31 mijl puur elektrisch rijden. Bovendien is de auto zeer zuinig met een brandstofverbruik van 2,8 gal/100 mijl. Voor een hybride is de auto ook niet ondergemotoriseerd en hij kan van 0 naar 60 mph gaan in slechts 6,5 seconden.

Betrouwbaarheid

Omdat het een elektrische hybride auto is, heeft hij goede betrouwbaarheidsbeoordelingen. Hij kreeg een bovengemiddelde betrouwbaarheidsbeoordeling van Edmunds. De eigenaars waren ook behoorlijk tevreden over de kwaliteit en gaven 4 van de 5 sterren aan de auto. De auto heeft echter wel wat problemen gehad met mechanische storingen, maar die waren niet ernstig.
Het goede nieuws is dat de A3 Sportback e-tron niet te maken heeft gehad met grote storingen of terugroepacties. U kunt gemakkelijk een model krijgen dat nog in garantie is. De garantie op deze auto is 4 jaar/50.000 mijl, wat slechts goed genoeg is voor kleine problemen.

  Aston Martin DBX betrouwbaarheid

Onderhoud

De luxe auto’s zoals Audi hebben wel wat problemen met duur onderhoud. Het A3 model uit de serie heeft zeer dure onderhoudskosten en een grotere kans op grote reparaties. De hybride versie is echter behoorlijk betrouwbaar in vergelijking met de A3.

A3 Sportback e-tron – hybride gezinswagen

Het hybride model bespaart je zeker een hoop geld. De auto is hemels om mee te rijden in de stad en de turbomotor kan u een goede rit op de snelwegen bezorgen. Het kostenefficiënte hybride systeem in combinatie met Audi’s luxe en premium kwaliteit is zeker een goede aankoop.

FAQ

Is de Audi A3 Sportback e-tron een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Audi A3 Sportback e-tron is een auto met voorwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Audi A3 Sportback e-tron?

De Audi A3 Sportback e-tron is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Compact Cars

Hoeveel pk heeft een Audi A3 Sportback e-tron en heeft hij een turbo?

De Audi A3 Sportback e-tron heeft 204 pk en 258 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Gas/Electric I-4 met een cilinderinhoud van 1,4 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Welk type wielen heeft hij?

Audi A3 Sportback e-tron heeft 17 X 7,5 inch Aluminium Voorwielen en 17 X 7,5 inch Aluminium Achterwielen.

  Zijn Volvo's betrouwbare tweedehands auto's?

Is de Audi A3 e-tron nog leverbaar?

Audi heeft besloten om in 2018 te stoppen met het A3 Sportback E-Tron model, maar is nog wel te koop op de tweedehands markt.

Wat is de actieradius van de Audi A3 e-tron?

De Audi A3 E-Tron kan een topsnelheid van 130 km/u (80,78 mph) bereiken, en heeft een maximale actieradius van 50 km (31,1 mijl).

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts