Audi RS4 betrouwbaarheid

De RS zijn de topmodellen van Audi. De RS4 heeft vele generaties gekend en is nu aan zijn 4e generatie toe. De 4e generatie RS4 Avant heeft de vorm van een wagon, maar hij zal niet worden aangeboden in de Verenigde Staten. Er zijn echter nog oudere RS4 B7 sedans op de markt.

Audi RS4

De nieuwste RS4 wordt aangeboden in de vorm van een Avant, wat Audi’s wagon- of stationwagon-equivalent is. De auto heeft een krachtige 2,9 L V6 turbomotor en een 8-traps Tiptronic automatische transmissie. De motor levert een enorme 444 pk en de auto kan van 0 naar 60 km/u in slechts 3,5 seconden. Dit is enorm snel voor een wagon.

Betrouwbaarheid

De RS4 heeft in zijn hele bestaan een goede betrouwbaarheid gehad. De vorige sedan modellen zijn betrouwbaar genoeg om zelfs na 12 jaar nog te kopen. Het Avant model heeft nooit grote problemen gehad en is betrouwbaar genoeg om te kopen.

Onderhoud

De RS4 Avant is een nieuwe auto en het meeste vervangingsmateriaal zou gedekt zijn in Audi’s 4 jaar garantie. Audi heeft een terugroepactie gedaan op de RS4 vanwege het falen van de schokdemper. Voor de rest is de RS4 wagon een duurzame auto.
Als we kijken naar de betrouwbaarheid van de RS4 B7 sedan, dan is het een betrouwbare auto in zijn prijsklasse. De auto heeft geen grote problemen, maar het vervangen van remmen, banden en olie kost wel wat meer. Dat is echter vrij gebruikelijk voor luxe sportwagens zoals de RS4 B7. Hij levert ook zo’n 400 pk, dus dat moet je er maar voor over hebben.

  Aston Martin DBS betrouwbaarheid

Audi RS4 – auto’s met hoge prestaties

Het Avant-model van de RS4 is vrij zeldzaam in zijn categorie en hij heeft alleen de Mercedes-AMG C63 als rivaal. De luxueuze estates komen niet zo vaak voor en ze zijn vrij praktisch om te bezitten. De RS4 Avant biedt veel ruimte voor passagiers en lading. Het oude sedanmodel kan echter wel een fatsoenlijke vierwielaandrijving bieden.

FAQ

Is de Audi RS4 een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Audi RS4 is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Audi RS4?

De Audi RS4 is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA-classificatie voor deze auto is: Compact

Wat zijn de pk’s van de Audi RS4 en heeft hij een turbo?

De Audi RS4 heeft 420 pk en 317 lb-ft koppel. De motor is een Gas V8 met een cilinderinhoud van 4.2L/ Het brandstofsysteem is: FSI Direct.

Hoe groot is de kofferruimte van de Audi RS4?

13.4 Cubic Feet ( 0,379 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Audi RS4?

9,4 cm.

Wat voor soort wielen heeft het?

Audi RS4 heeft 19 x 9.0 inch lichtmetalen voorwielen en 19 x 9.0 inch lichtmetalen achterwielen.

Is Audi RS4 een supercar?

De Audi RS4 Avant stationwagon is een luxueuze auto die praktisch nut en supercarprestaties combineert. De Audi RS4 Avant is het topmodel van de A4. Hij beschikt over massieve remmen, ondersteunende kuipstoelen en een geweldige soundtrack van zijn V8-motor.

  Hebben Audi-auto's veel problemen?

Wat is beter? RS4 of RS6?

De RS6 Avant heeft een 4,0-liter V8 met dubbele turbo, goed voor 591 pk en 590 lb. ft. Terwijl de RS4 een dubbele turbo heeft, 444 pk en 443 lb. ft. De RS4 Avant kost minder, is lichter en betaalbaarder. Omdat hij kleiner en lichter is, mag u verwachten dat de RS4 Avant beter presteert op een circuit.

Waar staat Rs voor op een Audi?

De RS-modellen van Audi staan voor RennSport. Het RS-logo op het exterieur geeft aan dat het om een RS-model gaat. Deze vertaling uit het Duits betekent racesport. Het is niet verwonderlijk dat Audi’s RS-modellen gebaseerd zijn op raceversies van hun voertuigen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts