Hebben Audi-auto’s veel problemen?

Hoewel Audi op de 34e plaats staat van de meest recente betrouwbaarheidsindex, ligt zijn score veel dichter bij de hoogste automerken op de lijst dan bij de andere merken die daarachter staan. De meest voorkomende problemen waar een Audi-rijder tegenaan loopt zijn olielekkages, emissieproblemen en problemen met de elektrische onderdelen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen die Audi auto’s hebben?

Als u op zoek bent naar een nieuwe of gebruikte Audi, moet u zich bewust zijn van de totale kosten van onderhoud, brandstofverbruik en jaarlijks bezit in totaal. Bovendien moet u voorbereid zijn op de meest voorkomende problemen die Audi’s op de weg hebben. Deze variëren meestal van kleine olielekkages tot clunking motorgeluiden en elektrische storingen.

Net als bij elke auto moet u vertrouwd zijn met uw Audi voordat u op lange reizen gaat. De meest voorkomende problemen staan hieronder opgesomd:

Distributieriem problemen

Dit is een van de duurdere veel voorkomende reparatie problemen die Audi auto’s hebben. De distributieriem is een onderdeel van de motor die de rotatie van de nokkenassen synchroniseert. Het is een storing die kan worden voorkomen door het regelmatig onderhoud van uw Audi om de 6 maanden.

Aan de andere kant geeft goed onderhoud u geen 100 % garantie dat u geen problemen zult ondervinden met uw auto. Als u een beschadigde distributieriem niet vervangt, zal uw auto hoogstwaarschijnlijk ook zuigerschade oplopen, wat nog duurder kan zijn om te vervangen.

Sommige Audi’s zijn het slachtoffer van een defecte bougie.

Dit is ongetwijfeld het meest voorkomende probleem dat een bestuurder kan tegenkomen wanneer hij zijn Audi probeert te starten. Een defecte bougie veroorzaakt een defecte ontsteking. Het is niet duur en is gemakkelijk vervangbaar. Natuurlijk moeten deze onderdelen worden vervangen door onderdelen van een OEM (original equipment manufacturer) en kunnen ze ook na enige tijd preventief worden vervangen.

  Wat is de beste kleur voor Audi?

Als u voor een preventieve vervanging gaat, zorg er dan voor dat u uw nieuwe bougie afstemt met de motor volgens de fabrieksspecificaties van uw Audi model.

Audi’s kunnen olielekkage vertonen

Veel Audi motoren hebben last van olielekkages die schade kunnen veroorzaken aan de elektronica van de motor en soms brand kunnen veroorzaken als ze niet op tijd worden onderhouden. Als u een olielek in uw Audi ziet, kan dit betekenen dat uw motor interne schade heeft opgelopen en zo snel mogelijk moet worden gerepareerd.

Als u de reparatie tot later uitstelt, kan dat verdere schade veroorzaken die u uiteindelijk nog meer zal gaan kosten. Dus, als u een olielek ziet of het controlelampje van uw auto gaat branden, laat het dan meteen nakijken.

Storingen aan elektrische onderdelen

De meest voorkomende elektrische problemen bij Audi’s zijn schommelende lichten en achterlichten die soms helemaal niet meer werken. Aan de andere kant zijn deze vrij gemakkelijk te vervangen en hoewel ze vrij vaak gemeld worden, zijn ze niet erg duur. Al het andere in Audi elektronica is vrij betrouwbaar en duurzaam.

Piepende geluiden en emissieproblemen

Emissieproblemen kunnen een kostbare zaak zijn om te repareren. Natuurlijk hebben niet alle modellen hiermee te maken, maar sommige modellen hebben vaak last van slecht functionerende katalysatoren. Dit leidt tot een ophoping van koolstof die het recirculatiesysteem van uw auto beschadigt, evenals de katalysator.

Clunking geluiden zijn gemeenschappelijk in vele automerken en modellen. Dit is niets Audi specifiek, maar als uw nieuwe auto maakt een klungelend geluid terwijl u start of rijdt het, is er waarschijnlijk een probleem moet worden opgelost.

  De beste Audi auto voor sneeuw

Bijvoorbeeld, als je hoort het geklop geluiden alleen bij het nemen van bochten, dan zou het zeer waarschijnlijk betekenen dat uw CV Axleboot heeft zijn vet verloren en moet zo spoedig mogelijk worden gecontroleerd. Als het niet snel wordt verholpen, zal het leiden tot verdere erosie van sommige onderdelen, die duurder zijn om te repareren.

Wat zijn de meest betrouwbare Audi auto’s?

Sommige modellen presteren beter dan andere als het gaat om betrouwbaarheid. Hoewel er geen officiële lijst en rangschikking van specifieke vergelijking is, stellen de meeste bronnen dat de Audi TT, A3 en A4 veel betrouwbaarder zijn dan andere modellen.

De redenen daarvoor zijn hun scores van 190 door Reliability Index. De Audi TT voert de hitlijsten aan, gevolgd door de A3 en A4. Consumentenrapportagebedrijf Which? en de Reliability Index zijn het erover eens dat de TT de meest betrouwbare Audi aller tijden is. De gemiddelde reparatiekosten voor het model liggen rond de 600 euro / 750 dollar, en minder ernstige problemen vergen ongeveer 2 tot 3 uur om te repareren.

Wat zijn de minst betrouwbare Audi’s?

Volgens Which? en Reliability Index zijn de drie modellen met de meest voorkomende problemen en fabrieksdefecten de Audi A8, Q7 en Q5. Deze modellen scoorden relatief hoge scores van 280 in de Reliability Index review, maar kregen daarentegen slechts 2 sterren van Which?, zelfs toen ze gloednieuwe auto’s testten.

De Audi Q5, A8, Q7 en A7 hebben niet alleen meer problemen dan andere Audi’s, maar ze hebben ook hogere reparatiekosten en langere reparatietijden. En ondanks dat het niet de meest betrouwbare auto’s zijn, staan Audi’s niet onderaan in de ranglijst, maar in het midden.

  Welk merk heeft het beste interieur - Audi, Mercedes of BMW?

FAQs over het kopen van een Audi

Betekent de goedkope prijs van gebruikte Audi’s dat ze problemen hebben?

Gebruikte Audi’s kosten gemiddeld meer om te repareren dan nieuwe. Het is gebruikelijk om te zien dat mensen Duitse auto’s upgraden wanneer ze de 5-jaar garantie bereiken om precies diezelfde reden. De lagere prijs van een gebruikte Audi betekent niet noodzakelijkerwijs dat deze meer problemen heeft dan andere, maar een nadere beschouwing mag niet worden verwaarloosd bij de inspectie van gebruikte auto’s in het algemeen.

Hoe lang gaan Audi’s mee?

Met een goede hoeveelheid onderhoud kunnen Audi’s tot 200.000 mijl meegaan. Dat aantal is natuurlijk afhankelijk van hoe goed u voor uw auto heeft gezorgd. Bij goed, niet-perfect onderhoud en regelmatige servicebeurten kunnen de meeste Audi-modellen tot 120.000 mijl of bijna 200.000 kilometer meegaan.

Zijn Audi’s het geld waard?

Sommige modellen zoals de Audi A3 en A4 instap luxe sedans behoren tot de beste in het veld en kosten niet zo veel als u zou verwachten dat dergelijke auto’s van hoog niveau kosten. Aan de andere kant zijn er modellen zoals de Q7 en A8 die misschien een beetje te duur zijn en de standaardmodellen missen misschien functies die minder dure concurrerende modellen wel kunnen bieden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts