Hebben Porsches veel problemen?

Porsche is een Duitse luxe autofabrikant die zich richt op het maken van goed ontworpen, betrouwbare en begeerlijke sportauto’s en executive premium auto’s. Porsche begon als een sportwagenmerk, maar later werden ook luxemodellen zoals de Cayenne en Macan SUV’s en de Porsche Panamera sedan geïntroduceerd.

Porsche is vooral bekend om de 911, die aantoonbaar een van de grootste sportwagens aller tijden is. De 911, die al 70 jaar bestaat, is een klassiek sportwagenrecept met een achterin geplaatste motor dat in de loop der jaren niet veel is veranderd.

Porsche is een toonaangevend merk op het gebied van luxe auto’s. Dat betekent dat Porsches lang meegaan, ook al kosten ze veel geld in onderhoud. Ze hebben dan ook niet zo vaak problemen, maar alleen als ze goed worden onderhouden.

Oudere Porsche Cayenne en Panamera modellen zijn niet zo robuust als de hedendaagse Cayenne en Panamera modellen. De 911 is betrouwbaar, betrouwbaar en heeft zelden problemen, terwijl de Cayman/Boxster min of meer hetzelfde verhaal is. Tot slot lijkt ook de volledig elektrische Taycan een redelijk betrouwbare auto te zijn.

Porsche betrouwbaarheid – toonaangevend

Volgens meerdere online betrouwbaarheidsgrafieken en -onderzoeken wordt Porsche beschouwd als een van de betrouwbaarste merken in het algemeen. Dit komt omdat Porsche goed ontworpen auto’s maakt die door de jaren heen niet veel veranderen.

Dit was echter niet altijd het geval, want Porsche was 20-30 jaar geleden niet zo betrouwbaar. Integendeel, Porsche was vroeger een relatief onbetrouwbaar automerk, maar het heeft zich weten te verbeteren en het is nu een merk waar de meeste andere merken mee willen concurreren als het gaat om betrouwbaarheid.

J.D. Power is een van de bekendste organisaties die betrouwbaarheid beoordeelt en zij beloonden Porsche met een stellaire 5 op 5-sterren rating. De 911 lijkt het meest betrouwbare Porsche model te zijn, terwijl de oudere Cayenne en Panamera modellen de minst betrouwbare van het stel lijken te zijn.

  Aiways vs Porsche - wat is beter?

Al met al kunnen we stellen dat Porsches niet zo vaak problemen hebben en dat ze inderdaad betrouwbaar zijn. Sommige modellen zijn beter dan andere, maar ze voldoen allemaal aan de wensen van de meeste klanten. Dit alles is echter alleen mogelijk als u uw Porsche goed onderhoudt.

Porsche onderhoud – Duur

De meeste Porsche modellen hebben regelmatig onderhoud nodig om de 10.000 mijl of zo, tussentijds onderhoud om de 20.000 mijl, en groot onderhoud om de 40.000. Periodieke onderhoudsbeurten om de 10.000 mijl omvatten het verversen van de olie en het vervangen van het oliefilter, terwijl bij een onderhoudsbeurt om de 20.000 mijl ook het cabineluchtfilter wordt vervangen en uw auto aan een grondiger inspectie wordt onderworpen.

Een 40.000 mijl grote onderhoudsbeurt voegt meestal ook het vervangen van andere vitale auto-onderdelen toe, zoals bougies of serpentijnriemen. Al deze onderhoudsbeurten omvatten ook een inspectie van de banden, een inspectie van de toestand van de batterij, een inspectie van het koelsysteem, de vervanging van remvloeistof, een inspectie en vervanging van remblokken en remklauwen, een inspectie van het stuursysteem, enzovoort.

Zoals in het begin vermeld, kosten Porsches veel geld om te onderhouden. In de eerste 10 jaar van hun bestaan kosten Porsches meestal meer dan $20.000 om te onderhouden. Een industrieel gemiddelde voor de meeste luxemerken ligt rond de $10.000, wat betekent dat het onderhoud van een Porsche inderdaad duur is.

  De beste geschenken voor Porsche liefhebbers

Uiteraard is dit inclusief high-end supercars zoals de Carrera GT en de 918 Spyder, die de gemiddelde kosten behoorlijk opdrijven. Meer reguliere Porsche modellen zoals de Panamera, de Cayenne, de 911, en de Boxster/Cayman zijn lang niet zo duur.

Meest voorkomende Porsche problemen

Porsches, net als elk ander Europees merk is gevoelig voor lekken nogal wat. De meest voorkomende lekkage bij Porsche is te wijten aan de achterste afdichtingen, die soms moeilijk te repareren zijn. Aangezien met de meeste Porsche modellen niet dagelijks wordt gereden, hebben ze de neiging lang stil te staan, wat de accu schaadt.

Oudere handgeschakelde Porsche modellen hebben de neiging om problemen met het koppelingspedaal als gevolg van de drukaccumulator die maakt het koppelingspedaal zwaar. Oudere automatische Tiptronic transmissies zijn ook bekend om storingen, vooral op de eerste-gen Cayenne en Panamera modellen.

Al met al hebben Porsches goed onderhoud nodig om deze problemen te voorkomen. Om een auto betrouwbaar te laten zijn, moet hij goed worden onderhouden. Dit is vooral het geval bij complexe luxe auto’s zoals Porsches.

FAQ Sectie

Zijn Porsches het waard?

Het hangt ervan af aan wie u het vraagt, maar het is algemeen bekend dat Porsche’s om verschillende redenen boven de meeste andere auto’s op de weg uitsteken. Ten eerste zijn Porsches prestatiegerichte auto’s, gemaakt door een merk met een duidelijke focus op autosport en racen. Dit DNA is zelfs in de meest luxueuze en niet-commerciële Porsche-modellen duidelijk aanwezig.

Ten tweede zijn Porsche-modellen kwaliteitsproducten met hoogwaardige materialen en allerlei luxetechnologieën uit de 21e eeuw. Ten derde zijn ze betrouwbaar en houden ze hun waarde zeer goed vast. Al met al kunnen we gerust stellen dat Porsches inderdaad de moeite waard zijn.

  Kan een dik iemand in een Porsche rijden?

Welke Porsche kunt u het beste kopen?

Dat hangt ervan af wat u van een auto verlangt. Als u een comfortabele, luxueuze cruiser wilt, dan is de Panamera de juiste keuze. Als u van SUV’s houdt, van ruimte en nut zonder aan luxe in te boeten, dan is de Cayenne voor u de juiste. Natuurlijk kunt u ook de Macan overwegen als u een kleinere echte Porsche SUV wilt.

De 911 is misschien wel het beste Porsche model aller tijden, omdat het het basismodel van Porsche is. Hij combineert prestaties en luxe beter dan elk ander Porsche model en ziet er ook nog eens goed uit. Tot slot, als je milieuvriendelijk bent en je wilt een EV, moet je de Taycan overwegen of een jaar of twee wachten tot Porsche de Macan EV uitbrengt.

Welke Porsche is de slechtste om te krijgen?

De eerste generatie Porsche Cayenne is misschien wel de slechtste Porsche die u op dit moment kunt kopen, omdat hij goedkoop is om te kopen, maar erg duur om te bezitten. Bovendien is de 1e generatie Cayenne niet de mooiste Porsche aller tijden en dat is iets waar de meeste Porsche liefhebbers het mee eens zijn.

Je moet je hart volgen en als je een model wilt dat de meeste mensen saai, traag of lelijk vinden, dan is dat uiteindelijk aan jou. Het is uw geld en uw voorkeur, maar let wel goed op de onderhouds- en betrouwbaarheidsaspecten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts