Auto’s vergelijkbaar met Jeep Gladiator

Jeep Gladiator

De Jeep Gladiator is een van de nieuwste jeepmodellen op de markt. Gelanceerd in 2018, is de Jeep Gladiator het meest geschikt voor off-road rijden, slepen en slepen. Maar welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Jeep Gladiator?

Auto’s die vergelijkbaar zijn met de Jeep Gladiator zijn onder andere de Ford Ranger, Honda Ridgeline, GMC Canyon, Chevrolet Colorado, Toyota Tacoma, Nissan Frontier, RAM 1500 en Ford F-150. Deze auto’s zijn vergelijkbaar met de Jeep Gladiator omdat het pick-up trucks zijn met grote terreinvaardigheden.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Jeep Gladiator?

1# Ford Ranger

De Ford Ranger en Jeep Gladiator bieden een van de beste ritten in hun klasse. Bovendien zijn ze ruim, comfortabel en krachtig. De Jeep Gladiator levert echter meer vermogen dan de Ford Ranger, terwijl de laatste zich meer richt op efficiëntie en een soepele rit.

Bovendien komt de Jeep Gladiator met andere krachtige uitvoeringen waarmee de gebruiker een krachtige aandrijflijn voor off-road rijden kan kiezen. Maar als het op brandstofefficiëntie aankomt, overtreft de Ford Ranger de Jeep Gladiator met een gecombineerde EPA-classificatie van 22 mpg die de Gladiator met 19 mpg verslaat.

2# Honda Ridgeline

De Honda Ridgeline is de beste vervanger van de Jeep Gladiator. Dat komt omdat ze vergelijkbaar presteren, vergelijkbare motoren hebben en beide een krachtige aandrijving hebben. De Honda Ridgeline is uitgerust met een 3,5-liter V6-motor die tot 280 pk en 262 lb-ft koppel levert, terwijl de Jeep Gladiator wordt geleverd met een 3,6-liter V6-motor die tot 285 pk en 260 lb-ft koppel levert.

  Auto's vergelijkbaar met Jeep Renegade

Hoewel beide pick-ups uitstekend geschikt zijn voor off-road rijden, hebben ze standaard verschillende aandrijflijnen. De Jeep Gladiator heeft een vierwielaandrijving, terwijl de Honda Ridgeline een vierwielaandrijving heeft. De Gladiator is geweldig voor off-road rijden, maar de Ridgeline is het beste voor slepen met een beter trekvermogen.

3# Chevrolet Colorado

De Jeep Gladiator en Chevrolet Colorado zijn beide Amerikaanse automerken. Bovendien zijn ze robuust gebouwd voor terreinrijden. Verder hebben ze allebei vier deuren en korte bedden van ongeveer 1,5 meter. Bovendien zijn ze uitgerust met een 3,6-liter V6-motor die tot 308 pk levert in de Chevrolet Colorado en 285 pk in de Jeep Gladiator.

Dus ook al hebben ze dezelfde motor, de Chevrolet Colorado presteert iets beter dan de Jeep Gladiator. Ondanks de vergelijkbare kenmerken is de Jeep Gladiator veel duurder dan de Chevrolet Colorado.

4# GMC Canyon

Een andere pick-up truck die een goed alternatief is voor de Jeep Gladiator is de GMC Canyon. Deze auto is groot met een mooie bodemvrijheid. De Jeep Gladiator is echter nog steeds langer en beter geschikt voor ruig terrein. Aan de andere kant presteert de GMC Canyon beter, want zijn 2,7-liter lijnmotor levert maximaal 310 pk.

Het grootste nadeel van de GMC Canyon is dat hij standaard een achterwielaandrijving heeft, terwijl de Jeep Gladiator een vierwielaandrijving heeft.

5# Nissan Frontier

De Nissan Frontier is een ander perfect alternatief voor de Jeep Gladiator. Net als de Jeep Gladiator wordt deze auto geleverd met een behoorlijk trekvermogen van maximaal 1.610 pond. Hij is ook uitgerust met een 3,6-liter V6-motor die tot 310 pk levert. Bovendien heeft deze pick-up truck de keuze uit achterwiel- of vierwielaandrijving.

  Veel voorkomende Jeep 2.0 turbo problemen

6# Ford F-150

De Ford F-150 is een van de best verkochte trucks in Noord-Amerika. Dankzij zijn krachtige 3,5-liter V6-motor die tot 290 pk en 265 lb-ft koppel levert. Bovendien heeft hij uitstekende off-road capaciteiten zoals de Jeep Gladiator. Toch heeft hij zelfs een beter trekvermogen van ongeveer 12.700 pond.

7# Toyota Tacoma

De Toyota Tacoma heeft veel kenmerken gemeen met de Jeep Gladiator, maar hij is ook efficiënter, gemakkelijker te hanteren en betrouwbaarder. Enkele kenmerken die de Toyota Tacoma deelt met de Jeep Gladiator zijn een krachtige V6-motor, fantastische off-road capaciteiten en een uitstekend trekvermogen van maximaal 6.800 pond.

8# RAM 1500

De RAM 1500 kan ook een goed alternatief zijn voor de Jeep Gladiator. Hij beschikt namelijk ook over een krachtige V6-motor die tot 305 pk levert, een uitstekend rijgedrag en een uitstekend trekvermogen. Bovendien heeft de RAM 1500 een ruime cabine en verschillende motoropties waaruit u kunt kiezen.

FAQ

Is de Jeep Gladiator betrouwbaar?

Hoewel de Jeep Gladiator nog maar een paar jaar op de markt is, is hij hard op weg om het minst betrouwbare Jeep-model ooit te worden. Volgens Consumer Reports scoort de Jeep Gladiator slechts 38 op 100, het laagste cijfer onder de Jeep-modellen.

Enkele zaken die de Jeep Gladiator onbetrouwbaar maken zijn brandstofverbruik, voorspelde betrouwbaarheid, rijtestprestaties en tevredenheid van de eigenaar.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Jeep Gladiator?

De Jeep Gladiator is nog nieuw op de markt en heeft nog niet veel problemen. Naarmate de auto echter meer kilometers maakt, kunnen er gaandeweg meer problemen worden ontdekt. Enkele van de gemelde problemen zijn een defecte differentieelsensor, een schuddend stuur en diverse elektrische problemen.

  Is de Jeep Wrangler een goede auto?

Is het duur om de Jeep Gladiator te onderhouden?

Ja, het onderhoud van de Jeep Gladiator is veel duurder dan het industriegemiddelde. Men schat dat de Jeep Gladiator de eerste 10 jaar minstens 11.803 dollar kost aan onderhoud en reparaties. Dat is 1.482 dollar meer dan het industriegemiddelde. Als u van plan bent een Jeep Gladiator te kopen, moet u dus rekening houden met hoge onderhoudskosten.

Hoe lang gaat de Jeep Gladiator mee?

Aangezien de Jeep Gladiator pas enkele jaren op de markt is, is het vrij moeilijk om te weten hoe lang de auto meegaat. Maar uitgaande van andere vergelijkbare Jeep-modellen zoals de Jeep Wrangler, zou de Jeep Gladiator meer dan 200.000 mijl moeten meegaan. Daarvoor zijn goede verzorging en onderhoud nodig.

Conclusie

Nu u enkele van de pick-ups kent die vergelijkbaar zijn met de Jeep Gladiator, zou het kiezen van de juiste truck voor uw behoeften en budget geen grote uitdaging moeten zijn. Of je nu een meer comfortabele, ruime, geavanceerde, betrouwbare, praktische of betaalbare pick-up truck wilt dan de Jeep Gladiator, de keuze is aan jou.

Ongeacht de pick-up truck die u kiest, de Jeep Gladiator is nog steeds een van de meest uitzonderlijke pick-up trucks in zijn klasse. Wel zou de fabrikant het comfort en de kwaliteit van de rit moeten verbeteren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts