Beste jaar voor Audi A6

De Audi A6 is een middelgrote luxe sedan die zich kan meten met de BMW 5-serie en de Mercedes Benz E-klasse. Deze drie auto’s zijn de pijlers van de Duitse premium executive sedans omdat ze al bestaan sinds de oprichting van alle drie de merken. Ze zijn ruim, luxueus, snel, comfortabel, veilig en echt gewild.

Zelfs in het huidige tijdperk van SUV’s en crossovers verkopen de A6, de E-Klasse en de 5-Serie nog steeds erg goed. In dit artikel gaan we ons echter specifiek richten op de A6 en welke A6-modeljaren het beste zijn om te kopen.

Het beste Audi A6 modeljaar om te kopen is het 2017 model omdat het de best uitziende A6 is, een met de beste betrouwbaarheids- en klanttevredenheidsgrafieken, en een die echt goed geprijsd is. De 2017 A6 is de post-facelift vorige generatie A6, wat betekent dat hij nog steeds modern is, ook al kost hij aanzienlijk minder geld dan de huidige generatie A6.

De op één na beste A6-generatie is het 2022-model, omdat dit het meest geavanceerde en meest begeerde model is. U zou ook moeten overwegen om het 2012-model te kopen, omdat het 85% biedt van wat het 2017-model biedt, maar tegen een veel haalbaarder prijskaartje.

2017 Audi A6

De 2017 Audi A6 lijkt degene te zijn om te kopen volgens nogal wat online bronnen die stellen dat de 2017 A6 een van de meest betrouwbare A6 modeljaren aller tijden is. Dit komt omdat dit platform van de A6 al sinds 2011 bestaat, en Audi erin geslaagd is om de meeste onvolkomenheden die met ditzelfde platform gepaard gingen glad te strijken.

  Beste jaar voor Audi R8

Bovendien is de 2017 Audi A6 misschien wel de best uitziende A6 tot nu toe, vooral als hij is uitgerust met Matrix LED-koplampen en het echt belangrijke S-Line-pakket met een mooie set wielen. Het interieur van de 2017 A6 ademt kwaliteit, want het is ook een van de best samengestelde Audi interieurs aller tijden.

De 2017 Audi A6 heeft indrukwekkende klanttevredenheidsresultaten, hij krijgt alle moderne tech, en hij overbrugt de kloof tussen het goeie ouwe luxetijdperk met hoogwaardige materialen en het huidige luxetijdperk met grote schermen en technologie. De aangeboden motoren zijn overvloedig, betrouwbaar en echt krachtig.

2022 Audi A6

Als je het grootste en het nieuwste wilt, is de 2022 A6 zeker een lust voor het oog. De gloednieuwe A6 introduceert een gedurfdere benadering van het exterieurdesign, maar is sterk afhankelijk van de opties die u kiest. Dit betekent dat een 2022 A6 er zowel under-the-radar als aandachttrekkend uit kan zien, afhankelijk van je uitrusting en kleurkeuze.

Het 2022-model lijkt ook behoorlijk betrouwbaar te zijn, want de huidige generatie A6 is al een paar jaar uit. Het interieur is minimalistisch en perfect ingedeeld met drie grote en heldere schermen met een geweldige resolutie en weergavetechnologie.

De 2022 A6 is ook het meest praktische A6-model tot nu toe, en de range-topping 2022 Audi RS6 Avant is zo snel als de meeste supercars zijn, maar zo praktisch als de meeste minivans zijn. Hoe je het ook bekijkt, de 2022 A6 is het ware vlaggenschip van de middelgrote Duitse premium sedan.

  2022 Audi Q5 vs Mercedes GLC

2012 Audi A6

Het 2012 Audi A6-model is het model met de minst gerapporteerde problemen van alle A6-modellen van de vorige generatie, waardoor het automatisch op deze lijst komt te staan. Het 2012-model is nu 10 jaar oud, wat betekent dat u het met een aanzienlijke korting kunt kopen omdat de auto al behoorlijk is afgeschreven.

Zeker, het lijkt misschien geen goed idee om een 10 jaar oude Duitse luxeauto te kopen, maar als je weet hoe je moet kopen, is het alle zin van de wereld om de 2012 A6 te overwegen. De 2012 is ook ongelooflijk vergelijkbaar met het 2017-model, omdat hij in principe dezelfde interieurindeling en een iets andere exterieurindeling gebruikt.

Een goed uitgerust 2012-model met Matrix LED’s, S-Line-pakketten en andere hoogwaardige opties kan worden gekocht voor een aanzienlijk lagere prijs dan het 2017-model. Het 2012-model is zonder twijfel de beste van het stel, wat betekent dat u het meeste kunt krijgen van wat het 2017-model biedt, maar voor een veel beter bereikbare prijs.

FAQ

Moet ik een Audi A6 kopen?

De Audi A6 is ontworpen voor wie een premium ervaring wil en niet bereid is compromissen te sluiten op het gebied van functionaliteit of prestaties. De A6 is groot, biedt comfortabel plaats aan vijf volwassenen en kan duizenden kilometers afleggen zonder u te veel te vermoeien. Als zodanig zijn deze auto’s ontworpen voor open wegen, cruisen en lange afstanden.

  Welke inkomensklasse koopt Volvo vs. Audi?

Dit betekent echter niet dat de A6 geen stadsritten kan maken, maar dat hij voor sommige mensen iets te groot is. Aan de andere kant, als u geen middelgrote sedan nodig hebt en u niet zoveel ruimte nodig hebt, bent u waarschijnlijk beter af met iets kleiners zoals een Audi A5 of een Audi A4.

Welk Audi A6-model is het beste?

Als u een Audi A6 met dieselmotor zoekt, is het 3.0L TDI competitiemodel met meer dan 300 pk de beste om te kopen, omdat hij een hoog rendement en een ongelooflijk koppel biedt. Als u een stille, moeiteloze ervaring wilt, moet u de Audi S6 bekijken, want die biedt een prachtig evenwicht tussen efficiëntie, verfijning en prestaties.

Maar als u helemaal los wilt gaan, moet u voor de snelle Audi RS6 Avant gaan. Een familiewagen met 600 pk die in 3 seconden van 0 naar 100 km/u rijdt, is precies wat we allemaal nodig hebben om ons gelukkig te voelen. De Audi RS6 zou wel eens de beste éénpersoonsauto kunnen zijn.

Wanneer komt Audi met de nieuwe Audi A6?

Het lijkt erop dat Audi eind 2023/begin 2024 met een gloednieuwe Audi A6 komt, met de nadruk op elektrificatie. Veel bronnen stellen dat Audi een e-Tron A6 wil uitbrengen die moet wedijveren met de Tesla Model S en de Mercedes EQE. We zullen moeten afwachten of dat echt zo is, maar de kans is groot van wel.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts